KRÄMIG FLÄSKFILÉGRYTA

av Åse

Hej på er och skön söndag!

Vi har äntligen lite annat väder än regn här i Helsingborg, bara det! Meeeen det ser faktiskt bättre ut redan vid Midsommar!
Hoppas så att vi får tillbaka solen och värmen.

Äter ni något gott ikväll? Här blir det en kycklingsallad med favoritdressingen, jag delar receptet i morgon!
Men här kommer ett annat recepttips till er.
Fläskfilégrytor brukar gå hem hos er så därför skakar jag liv i det här receptet från arkivet.
Som vanligt så går det bra att byta ut fläskfilén mot kyckling, gärna strimlat kycklinglårfilé då de blir saftigare med mer smak än filé.

012A6369

Det är en smaksäker rätt som går snabbt att tillaga.
Servera med valfritt tillbehör som pasta, potatisklyftor eller sallad/grönsaker.

012A6373
012A6386
012A6391
Är ni sugna på fler fläskfilégrytor har jag samlat mina recept här:

Fläskfilépanna med cognac och kantareller
Krämig Fläskfilégryta med Rosépeppar
Fläskfilégratäng med gorgonzola och bacon
Fläskfilégratäng med ädelost och Rättikagratäng
Fläskfilégratäng med soltorkade tomater
Himmelskt god fläskfilégryta
Fläskfilé i dragon- och baconsås
Italiensk Fläskfilégryta och Fölsebarn.
The fläskfilégryta / Godaste fläskfilégrytan
Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig fläskfilégryta


Ingredienser

1 kilo fläskfile
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
2 dl vitt vin
100 g soltorkade tomter
1 msk ljus japansk soja
125 g vitlöksfärskost (typ philadelphia)
2 dl fraiche
2,5 dl grädde
salt, svartpeppar
smör/olja att steka i
kronärtsockor 400 g (burk)


Instruktioner

Putsa fläskfilén och skär i skivor/strimlor.
Finhacka lök och vitlök.
Skär champinjoner i mindre bitar.
Stek köttet på hög värme i smör/olja så det får lite färg, salta och peppra. Lyft upp på tallrik.
I samma panna fräs lök, vitlök och champinjoner. Häll allt i tjockbottnad gryta. Häll på vinet och låt småputtra en stund, rör sedan ner creme fraiche, grädde, färskost, strimlade soltorkade tomater, soja och smaka av med salt och peppar.
Låt allt puttra en stund och rör ner kronärtskockorna innan servering.

Nutrition

  • Serving Size: 8

 

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Britt-Marie 16 juni, 2024 - 18:05

Hej, så lustigt igår var jag så sugen på fläskfile och gjorde din krämiga fläskfilégratäng med grönpeppar och missade att köpa champinjoner😒 men man tager vad man haver, sa Kajsa Varg🤗 och tog egenplockade kantareller som jag hade i frysen o fuskade och tog en Pekas potatisgratäng som jag hade i kylen och sallad. Supergott👌🥰

Svara
Åse 17 juni, 2024 - 14:03

Ohoj låter ju jättegott! Som sagt med lite fantasi kommer man långt 💖

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.