Världens godaste TACOGRATÄNG

28 januari, 2020

Detta receptet har jag haft på bloggen i 11 år nu och många är ni som provat det under åren!
Jag har under årens lopp anpassat och ändrat det och så här gör jag numera.
Vi skulle haft tacos igår men jag gjorde gratängen istället, så mättar det lite bättre om man som jag bara har grönsaker till.
Tjejerna hade somnat tidigt, med kläderna på i sina sängar så det var bara vi och grabbarna.
– Mamma gör denna i fortsättningen istället för tacos! Såååå mycket godare! Och jag håller med, den är ju så god!
Grönsakerna kan man variera, släng i det ni gillar!

jag tycker att det är på tok för mycket socker och skräp i de flesta köpta tacokryddor men den här tycker jag är riktigt god! Garant och finns tex på Hemköp. Tänk på att kryddan inte innehåller salt så man får tillsätta 1 tsk salt per 500 g färs.
man kan även göra egen tacokrydda, recept HÄR

Servera den som den är med grönsaker eller med skal/tortillas för dem som vill ha det!
Goda tillbehör är: avokado, tomat, gurka, majs, vindruvor, banan, oliver, jalapenos vid sidan om ifall det är yngre barn som äter (jag lägger i gratängen)
Jag rekommenderar att man lägger jalapenos ovanpå oströran om man har familjemedlemmar som vill plocka bort dem, det är enklare än om de ligger i gratängen. Nu ville vi alla ha starkt så jag lade dem ovanpå tacofärsen.

I går stack jag i några nacho chips men det är ju valfritt!

Här kommer receptet!

Skriv ut

Världens godaste TACOGRATÄNG

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

1 kilo nötfärs, gärna 12% (fett är smakbärare)
2 påsar tacokrydda eller egen tacokrydda
1 grön paprika
1 gul lök
1 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
2 burkar tacosås / chunky salsa totalt 450 g (mild eller stark efter smak)
salt, peppar
2 msk soja (smaka av)
smör eller olja att steka i
3 dl crème fraiche
200 g färskost
4 dl riven lagrad ost, gärna cheddar
1/21 msk paprikapulver, gärna hälften rökt paprika
1 dl jalapenos
68 romanticatomater (eller liknande)


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Stek nötfärsen och blanda ner tacokryddan och salsan. Smaka av med peppar, soja och eventuellt salt.
Finhacka lök och vitlök och skär paprikorna i tärningar. Fräs i smör eller olja. Rör samman med nötfärsen.
Lägg tacofärsen i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche, färskost, ost och paprikapulver.
Fördela oströran ovanpå tacofärsen. Lgg på jalapenos och halverade romanticatomater.
Gratinera i ugn i ca 25-30 minuter, tills oströran fått fin färg.
Stick ner några nachochips eller servera som den är med tillbehör.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

2 kommentarer

Disa Matthiasdottir 29 januari, 2020 - 05:25

Hej.
Tack för receptet. Hur stor mängd egen tacokrydda skall det vara?
Hälsningar
Disa.

Svara
Åse 29 januari, 2020 - 07:36

Hej det står i tacokrydda receptetkortet hur mycket det räcker till 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.