Himmelskt god fläskfilégryta

2 februari, 2019

God morgon darlings!

Detta åt vi i går – så gott! Riktigt smarrig fredagsmat =) Tack för era mattips igår!
Jag var sugen på en sallad men Daniel ville ha något köttigare 😉
Jahapp då fick det bli fläskfilégryta!

Denna brukar jag göra, fast varierar kryddningen lite – igår blev det grönpeppar i, gottigt!

Jag serverade rostad klyftpotatis och rotselleri till, så väljer man det man vill ha. Rostad rotselelri är min favorit! Såååå gott!


Alice hade dukat, sötpluttan! Titta så fin bestickvikning!

Här kommer receptet! Hoppas det smakar.

Skriv ut

Himmelskt god fläskfilégryta

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Beskrivning

2 st fläskfiléer ca 1500 g
2 paket bacon
500 g champinjoner
2 gula lökar
lite smör att steka i
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
2-3 msk kinesisk soja
2 köttbuljongtärningar
1 msk  tomatpuré
2 tsk sambal oelek
2 msk hel mortlad grönpeppar
Salt, peppar
Bladpersilja


Ingredienser

Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa fläskfiléerna och skär i skivor. Stek dem hastigt på båda sidor i smör, salta och peppra.
Finhacka lök. Skär champinjoner i mindre bitar. Fräs löken smjuk och lägg över på fat eller i skål. Stek champinjonerna i het panna utan matfett. När de svettats ut lägg i en klick smör och stek tills de fått fin färg.
Salta och peppra något. Lägg över på fatet. Stek baconet, inte för hårt. Klipp ner i mindre bitar och blanda med lök, champinjoner och fläskfilé. Lägg över i ugnsform.
Koka upp creme fraiche, grädde och övriga ingredienser. Smaka av såsen. Häll över fläskfilén.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör och klipp lite bladpersilja över fläskfilégrytan


PS! Är det fler som har problem med att kommentera?
Om så är fallet så kan ni alltid komma rakt in i inlägget från huvudsidan genom att klicka på titeln på inlägget (Tex Himmelskt god fläskfilégryta) och på så sätt komma in i inlägget och där kommentera om det inte går från huvudsidan.

10 kommentarer
15

10 kommentarer

caroline 6 september, 2019 - 14:58

Hej Åse! När ska man ha i grönpepparkornen? Om man inte har mortel, tips på vad man kan använda? Tack för alla fina och goda recept.

Svara
Åse 6 september, 2019 - 15:06

Hej! Den ska i med ”övriga ingredienser”
Pepparkornen ska ju krossas så kolla vad du kan ha hemma för att göra just så, lägg tex i påse och hamra på?

Svara
Anna 2 februari, 2019 - 14:23

Detta provar vi i kväll 😀
Tack för tips!

Mvh
Anna

Svara
Åse 2 februari, 2019 - 19:07

Smaklig spis!

Svara
Anita 2 februari, 2019 - 10:13

d
Detta lät gott måste jag prova.
Igår hade jag kalkongryta med potatisklyftor och rostad blomkål.
Ingelsta kalkon har kalkonstrimlor det går så snabbt att laga
Ha en forsatt fin helg

Svara
Åse 2 februari, 2019 - 10:46

Åh bra tips! Tack!

Svara
Anna 2 februari, 2019 - 10:03

Åh perfekt att du la ut detta, satt just och funderade vad vi skulle hitta på till middag, detta blir det, lät magiskt gott 😋😍

Svara
Åse 2 februari, 2019 - 10:08

Smaklig spis! 🥰

Svara
Sara 2 februari, 2019 - 09:32

Detta måste provas!

Svara
Sanna 2 februari, 2019 - 09:16

❤️❤️❤️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.