God morgon darlings!
Detta åt vi i går – så gott! Riktigt smarrig fredagsmat =) Tack för era mattips igår!
Jag var sugen på en sallad men Daniel ville ha något köttigare 😉
Jahapp då fick det bli fläskfilégryta!
Denna brukar jag göra, fast varierar kryddningen lite – igår blev det grönpeppar i, gottigt!
Jag serverade rostad klyftpotatis och rotselleri till, så väljer man det man vill ha. Rostad rotselelri är min favorit! Såååå gott!
Alice hade dukat, sötpluttan! Titta så fin bestickvikning!
Här kommer receptet! Hoppas det smakar.
Skriv utHimmelskt god fläskfilégryta
- Portioner: 8
Description
2 st fläskfiléer ca 1500 g
2 paket bacon
500 g champinjoner
2 gula lökar
lite smör att steka i
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 msk kinesisk soja
2 köttbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
2 msk hel mortlad grönpeppar
Salt, peppar
Bladpersilja
Ingredienser
Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa fläskfiléerna och skär i skivor. Stek dem hastigt på båda sidor i smör, salta och peppra.
Finhacka lök. Skär champinjoner i mindre bitar. Fräs löken smjuk och lägg över på fat eller i skål. Stek champinjonerna i het panna utan matfett. När de svettats ut lägg i en klick smör och stek tills de fått fin färg.
Salta och peppra något. Lägg över på fatet. Stek baconet, inte för hårt. Klipp ner i mindre bitar och blanda med lök, champinjoner och fläskfilé. Lägg över i ugnsform.
Koka upp creme fraiche, grädde och övriga ingredienser. Smaka av såsen. Häll över fläskfilén.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör och klipp lite bladpersilja över fläskfilégrytan
PS! Är det fler som har problem med att kommentera?
Om så är fallet så kan ni alltid komma rakt in i inlägget från huvudsidan genom att klicka på titeln på inlägget (Tex Himmelskt god fläskfilégryta) och på så sätt komma in i inlägget och där kommentera om det inte går från huvudsidan.
22 kommentarer
Fantastisk gött är en stor favorit här hemma vi brukar göra den på spisen och servera den med ris till supergött!!!
Oj. Nåt av det godaste jag någonsin ätit, och ganska enkelt att laga. Tack för detta recept!
Tack för fin feedback! Härligt att det smakade!
Gott så det räcker och blir över!
Vi tog strips till och det funkade fint. Blir lagat fler gånger kan jag lova.
Tack för fin feedback, roligt att det smakad!
Absolut en favorit hemma hos oss 🤗
Tack för dina underbart goda recept. Har man idétorka, då går man in på din sida och vips så har man en gourmet middag. Inga konstiga ingredienser utan oftast har man det mesta hemma 👍
Nu står min i ugnen fast jag körde kycklinfile då jag inte hade flfile hemma, såsen smaka underbart så det kan ju inte bli bättre än bäst. Ugnsrostad deliktesspotatishalvor till😋
Om man inte vill använda buljongtärning utan fond istället, hur stor mängd tar man då?
Det brukar stå på flaskan vad det motsvarar.
Otroligt gott, gjort den flera gånger. Visst borde man väl kunna koka allt på spisen i gryta istället 10-20 min? Tycker det är lättare när man vill förbereda.
Hej Maria! Javisst kan man göra det!
GALET GOD! Grönpepparn gör så mycket för denna rätten! Jag har även provat rosépeppar vilket också var grynt gott! Tack för alla recept!
Hej Åse! När ska man ha i grönpepparkornen? Om man inte har mortel, tips på vad man kan använda? Tack för alla fina och goda recept.
Hej! Den ska i med ”övriga ingredienser”
Pepparkornen ska ju krossas så kolla vad du kan ha hemma för att göra just så, lägg tex i påse och hamra på?
Detta provar vi i kväll 😀
Tack för tips!
Mvh
Anna
Smaklig spis!
d
Detta lät gott måste jag prova.
Igår hade jag kalkongryta med potatisklyftor och rostad blomkål.
Ingelsta kalkon har kalkonstrimlor det går så snabbt att laga
Ha en forsatt fin helg
Åh bra tips! Tack!
Åh perfekt att du la ut detta, satt just och funderade vad vi skulle hitta på till middag, detta blir det, lät magiskt gott 😋😍
Smaklig spis! 🥰
Detta måste provas!
❤️❤️❤️