Torskrygg i ugn med citron- och gräslökssås

av Åse

Hej hej på er!

Som ni ser ser det lite nytt ut här inne! Det är dels för att jag bytt ut mitt tema och optimerat sajten och sedan så är vi ju en hel del influencers som flyttat ifrån Tailsweep. Victoria, Johanna Toftby, Niinis, Fnulan, ja vi är många som varit där. Jag har däremot legat på egen plattform då jag inte vill ligga i en portal men jag har haft Tailsweeps annonssystem.
Nu ligger jag hos ett annat grymt gäng och det ska bli så kul kunna jobba lite mer med 56kilo och uppdatera ännu mer löpande än jag gjort hittills! Tänk på att ni hjälper mig att kunna fortsätta arbeta med 56kilo.se genom att ni engagerar er i mina inlägg. Det kan vara att kommentera här, på Facebook, på instagram. Att ni fortsätter att spara ner och dela mina inlägg på instagram och på Facebook, allt engagemang hjälper mig så att jag kan fortsätta skapa recept till er bland annat.
Det är tuffa tider även för mig. Så TACK ♥️

Hörrni, det här blev sååååå gott! Barnen och Junis pojkvän slickade tallrikarna 😃
Jag använde skreitorskrygg men ni kan använda vilken vit fisk som helst!
Min termometer har jag länkat här på min BRA-ATT-HA produkter sida på Amazon

Såsen är SÅ enkel men galet god!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Torskrygg i ugn med citron- och gräslökssås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

6 portionsbitar torskrygg eller annan vit fisk
salt och peppar
4 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 1/2  fiskbuljongtärning
Ca 30 g färsk gräslök (1,5 förpackning)
1 citron, skalet och juice
3 tsk sötstark senap

Garnering: Dill & Citron och ev ca 150 g skalade räkor

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Torka fisken, salta och peppra.
Lägg fisken i en ugnsform. Använd gärna en ugnstermometer. Torsken är klar när den har 48-50 grader.
Koka ihop såsen, smaka av med salt och peppar och häll över såsen. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
Ta ut och garnera med räkor och dill.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Magnus 16 februari, 2024 - 16:40

Supergott

Svara
Hanna 23 november, 2023 - 10:33

Tack för all matinspiration! Då jag drabbas av idétorka matmässigt brukar jag gå in och se vad som finns på din blogg så brukar problemet lösa sig 🙂 Ska snart vara värdinna för ett litet julmingel och ska absolut använda dina recept då, t ex glöggsangrian.
Dina tips på smink och kläder uppskattar jag också.
Tycker också att det är väldigt trevligt att någon ännu skriver blogg. Hoppas du fortsätter med det konceptet länge.
Hälsningar från Österbotten i Finland.

Svara
Åse 23 november, 2023 - 14:11

Tack Hanna för rara rader! Härligt att du trivs och uppskattar det som finns här 🤗
Trevligt Glöggmingel önskar jag dig!

Svara
Anette 21 november, 2023 - 20:11

Men vet du Åse, det börjar bli så problematiskt. Jag har följt din blogg (och flera av de andras som du nämnde) i flera år, framförallt för recepten men i ditt fall också för Helsingborgstipsen som jag uppskattar mycket. Men när det alltmer handlar om shopping och resor (flygresor i de flesta fall) blir det ju omöjligt att med gott samvete följa er eller bejaka er livsstil. Med den kunskap vi har nu 2023 om klimatkrisen med mera är det ju helt galet att göra reklam för ohämmad shopping och resande. Det är ju liksom helt utdaterat, eller borde vara. Men jag tycker att det är synd, för jag gillar ju recepten och Helsingborgstipsen…vet inte hur jag ska tänka eller hantera detta…

Svara
Åse 21 november, 2023 - 21:14

Nä vet du jag håller inte alls med dig!
Du vill följa mig för recept och HBG tips, men gillar inte konsumtion?
Tror du att det är gratis att upprätthålla en matblogg, gå ut och äta? Göra saker för att sedan kunna skriva om det? Nej det är så klart en investering jag gör för att kunna driva den här bloggen.
Handlar det alltmer om shopping och resor med främst flyg?
Definitivt inte, jag både konsumerar mindre och flyger mindre än jag gjort på många år.
Att jag tipsar er här i bloggen är något jag alltid gjort och något jag kommer fortsätta att göra, de flesta uppskattar det och gillar man inte det så kan man enkelt i tex mitt nyhetsbrev se vilka inlägg man kan gå in på. Just nu är det Black Week så det är mer än vanligt.
Jag har väldigt många läsare men inte i närheten av så många tipsinlägg, det är trots allt så att recept är huvudämnet i den här bloggen så det är knappast så att jag gör reklam för ”ohämmad shopping”.
Tråkigt att du inte trivs längre på bloggen. Jag förstår att ni läsare ibland känner att ni vill gå vidare, inget ont i det.

Svara
Anette 21 november, 2023 - 21:52

Man får absolut tycka olika. Jag tänker bara att du som har så många följare också har en maktposition och alla möjligheter att göra bra val, samt göra reklam för dem. Inrikesflyg hör tyvärr inte till den kategorin.

Svara
Åse 21 november, 2023 - 21:57

Exakt och jag gör så bra val jag bara kan efter mina förutsättningar.
Jag väljer dessutom väldigt noga vad jag gör reklam för, oftast blir det samma saker om och om igen, saker jag redan har och som jag vill fortsätta att tipsa om.
När åkte jag inrikes menar du? I vintras när jag åkte till Umeå? (Klimpfjäll), japp.
I september till Sthlm i mitt arbete japp, men tog Snälltåget hem.
Vi får vara överens om att vi ser olika på vad jag ska blogga om.

Svara
Helena D 22 november, 2023 - 23:57

Åse <3
Tycker Anette här uppe är orättvis och nog drar många influencers över en kam.
Personligen tycker jag att du är en av de influencers som har en bra balans mellan det mesta. Det märks att du inte bara ohämmat gör reklam för kläder högt och lågt, skönhetsbehandlingar etc och jag personligen hade älskat lite fler tips 😉 Haha!
Skämt åsido.
Inget ont om så som bloggen är idag! Älskar dina resetips både i Sverige och utomrikes och dina recept gör jag antingen själv eller skickar till familj & vänner! Alla har sitt ansvar även konsumenten, att du likt ett magasin tipsar och ger inspiration är fantastiskt! Sluta aldrig blogga!
Kram från Österlen

Svara
B-M 21 november, 2023 - 16:41

Så fint det var här! Passar också på att tacka för alla goda recept genom åren <3

Svara
Åse 21 november, 2023 - 22:38

Tac rara B-M! <3

Svara
Maggie 21 november, 2023 - 14:43

Hej!
Har dåligt samvete för att jag inte visar dig den uppskattning du är värd. Ska försöka ändra på tanten.
Tack för alla otaliga recept jag har snott när jag har middagstorka och för dina mysiga berättelser och resor som du delar med dig av,
allt det gör att även jag får en guldkant på min ganska tråkiga tillvaro.
Jättekramar till dig och din fina familj.

Svara
Åse 21 november, 2023 - 14:46

Åh tack rara du! Inte ska du ha dåligt samvete! Men uppskattar så klart allt engagemang, dels för att det är trevligt med dialog men även att det hjälper mig att kunna driva mitt företag vidare – ju fler som tar del av mina recept ju större chans har jag att kunna fortsätta med 56kilo.se
Stor kram tillbaka! 💖🤗

Svara
Ann-Sofie 21 november, 2023 - 11:13

Oj vad kul med lite nytt! Så fint 🙂 Jag fortsätter följa, och gilla och laga din mat och köpa en massa som du rek ( aj för plånboken hehe) Men så kul att följa dig och dina dagar!

Kram från mig

Svara
Åse 23 november, 2023 - 00:07

Gulliga DU! Tack för alla år som du hängt med här! 💖

Svara
Karin 21 november, 2023 - 05:19

Lämnar också kommentar för första gången! Har följt din blogg i flera år. Tack för inspirationen och fina foton på både mattips och annat!

Svara
Åse 21 november, 2023 - 09:56

Tack snälla karin och välkommen hit som kommentator! 😍

Svara
Margareta Ruda 20 november, 2023 - 19:40

Det här passade perfekt då jag har torskrygg hemma och inte bestämt vad jag ska hitta på. Det här låter så gott och enkelt! Som det så ofta gör med Dina tips.
Jag vill också passa på att tacka för mycket härlig inspiration 🙏
Jo! En fråga också.. vad är det för termometer Du använder? Den ser så liten och praktisk ut!

Svara
Åse 21 november, 2023 - 10:54

Hoppas det smakade 🤩
Om Du klickar på länken till Amazon i inlägget så hittar du 🥰

Svara
Anna Haeggman 20 november, 2023 - 19:10

Jag lämnar avtryck ibland men borde bli bättre. Särskilt med tanke på hur ofta jag använder dina recept, tips och rabattkoder. 😀 Jag gillar dina inlägg och läser allt. Har jag missat nått så läser jag ikapp. Hoppas du fortsätter länge till!
Kram och lycka till på nya ”stället”! 🥰

Svara
Åse 21 november, 2023 - 10:55

Du är alltid gullig och lämnar små avtryck! Uppskattar dem alltid 🥰
Kram!

Svara
Ann-Charlotte 21 november, 2023 - 12:36

Ser hur smarrigt ut som helst👍🏼 Blir fredagsmiddag denna vecka.
Har också följt dig i många år men aldrig kommenterat så det är väl på tiden!
Tack för fin blogg🤗

Svara
Åse 21 november, 2023 - 22:42

Hej och roligt att höra ifrån dig! 🤗

Svara
Lotta 20 november, 2023 - 18:13

Superfin blogg! Var rädd att du också skulle byta till Amelia. Där ser allt så rörigt och opersonligt ut. Har älskat din blogg i många år. Många krama från Lotta i Trelleborg

Svara
Åse 21 november, 2023 - 11:03

Nejdå jag håller mig borta från portaler så länge jag kan 😅
Tack Lotta! ❣️

Svara
Birgitta 20 november, 2023 - 16:35

Hejhej, jag tittar in hos dig varje dag. Hjälper gärna till så vi kan fortsätta ”hålla kontakten”.😉 Får bli bättre på att bl a lämna kommentarer. Receptet kom lägligt eftersom jag hade idétorka med morgondagens middag – torskrygg👍.
Passar också på att ge dig beröm för dina inspirerande inlägg med tips, recept och vardagsliv. Allt kryddat med härliga foton!
Bamsekram 🧡

Svara
Åse 20 november, 2023 - 16:37

Tack Birgitta för rara rader! Hoppas det smakar! Och härligt att du trivs här 💖🌷

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.