Fläskfilépanna med cognac och kantareller

av Åse
3 kommentarer

Hej hej!

Slår dank här i soffan hos min frisör, Alice ska slinga upp sitt hår. Komme nog bli superfint! Hon har ju varit lite mörkare i 2 år men vill nu gå tillbaka till sitt naturliga ljusa. Vår lilla Blondin!
Det lär ta ca 3,5 timmar hehe så jag sitter bara ett tag nu och jobbar sedan drar jag till Väla och ikväll ska jag, Daniel och Alfons ner till Lödde till Catrin & Stefan för att få en första glimt av deras lilla Elise (2 månader)
Bebis goooooooos för mig i kväll med andra ord!

Men nu ska ni få en riktig goding!
Smaksatta fraicher är ju bra att ha ibland! Blev så sugen på just den här.
Det går självklart bra att ha någon annan smak eller naturell men då får man krydda upp själv.

Jag har kvar torkade kantareller som Åsa som läser här skickade! De lät jag ligga i vatten ett tag.

Tomaterna är såååå goda till burrata så de lade jag i form, ringlade olivolja och 1 skivad vitlök över, lite flingsalt och så fick de gå i 225 gr i ca 25-30 minuter.
Man kan även långbana dem, då blir de suuuuuuuper!
2-3 timmar på 100 gr varmluft.

Champinjoner och kantareller frästes tills de fått fin färg och konsistens.

Köttet hade jag stekt tidigare så de åkte tillbaka i pannan och sedan i med fraiche och grädde och en liten skvätt konjak =)
Doftade magiskt!

Burratasalladen redo för bordet! Jag ringlade lite tryffelolja över också och så svartpeppar – YUMMIE
Mateus tallrik HÄR

Stekt blomkål och potatis är gott till!

Fläskfilépannan redo att intas!
Detta blev sjuuuukt gott! Så goda smaker 😍

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fläskfilépanna med cognac och kantareller


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1200 g fläskfilé
smör att steka i
salt, svartpeppar
2 schalottenlökar
200 g svamp (kantareller, champinjoner tex)
4 dl kantarell och cognac creme fraiche
1 dl grädde (eller vatten eller mjölk men då behövs lite redning)
1 msk konjak
smaka av med lite peppar


Instruktioner

Putsa köttet och skiva i medaljonger.
Stek på hög värme, så de får fin färg. Salta och peppra.
Ta upp köttet och i samma panna lägg ner en klick smör och fräs lök och svamp.
Lägg tillbaka köttet när svampen och löken är klar. Vispa ner fraichen och vätskan och låt allt puttra ihop i ca 5 minuter. Garnera med något grönt och servera.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Anna-Lena 10 april, 2022 - 14:56

Så god söndagmiddag blev det! Och det går ju alldeles utmärkt med vanlig CF plus en liten skvätt kantarellfond och liten aning mer konjak – om man som vi inte hade den smaksatta CFen.

Svara
Åse 10 april, 2022 - 14:57

Härligt det smakade! Och bra tips med kantarellfond och konjak 😍

Svara
ÅsaS 8 april, 2022 - 19:57

Älskar dessa krämiga, gräddiga grytor! Mättar mer än man tror många gånger. Håller på och försöker tömma frysarna här, så ska se om jag hittar nån fläskfilé som kan komma till användning. Och så hitta nån butik i min närhet som säljer Skånemejeriers creme fraiche. (Har den inte på jobbet – än..)
Bebisgos låter mysigt! Njut i goda vänners lag. Min lilla ”bebis” (brorsdotter) är inte så liten längre, 3 år, men himla gosig ändå!
Kram 💕

Svara

Lämna en kommentar

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!