Åse Falkman Fredrikson @ 56kilo.se

Välkommen hit till 56kilo!

Jag heter Åse, är 46 år och arbetar som kostrådgivare, matskribent, receptkreatör och är även författare till böckerna Viktminskning med LCHF – så lyckas du, utgiven december 2012. Boken Lev gott med LCHF och periodisk fasta kom ut i december 2013. ÄT & Njut kom ut i december 2014 och i aug 2015 och i december 2016 kom min och Anna Halléns böcker LCHF 2.0 och LCHF 2.0 Fisk & Grönt ut.
Jag har även gjort recepten till Annas bok Energibarn som kom ut 2017.
i augusti 2018 kom min bok Åses Kök ut och i augusti 2020 kommer jag ut med ytterligare en bok!

Jag har varit stående medarbetare i tidningarna Mat & Hälsa och Matkärlek.


Jag bor i Helsingborg med maken Daniel och har fem barn: Nicholas & Michelle 23, Noel 16, Juni 14 och Alice 12.
Två Cavalierer och en katt är inte att förglömma 😉

Bloggen handlar främst om kost, hälsa, mode, inredning, nöje och familjen och är Sveriges största mat- och livsstilsblogg med fokus på hälsosam kost med lägre andel stärkelse & socker.
Bloggen har blvit en populär receptbank och inspirationssajt för alla de som liksom jag mår bra av skära ner på stärkelse, socker och gluten men även för dem som bara vill inspireras eller som vill äta gott.

56kilo har funnits sedan 2003 och var från början en viktminskningsdagbok men har under årens lopp ändrat fokus och är idag en mat & hälsoblogg med fokus på att ge läsaren hälsosammare alternativ för en hållbar livsstil!

Är 56kilo en LCHF blogg?
Jag vill inte kategorisera mig, bloggen är en spegling av mitt eget sätt att äta och leva, det passar kanske inte alla men förhoppningsvis så hämtar man det som passar en själv.
LCHF var mitt fokus under 2011-2018 men numer så använder jag inte LCHF utan pratar om lågkolhydratkost och en livsstil som bygger på att äta så näringsrikt som möjligt och samtidigt hålla sug och hunger borta, det gör man enkelt genom att äta så som vi är designade till att äta dvs äta naturligt så mycket som möjligt och undvika processat vitt mjöl, socker och onaturliga livsmedel.


Recepten här är för det mesta glutenfria eftersom jag själv mår bra av att minska gluten. Recepten är även oftast sockerfria eftersom jag själv äter lite socker men det gäller inget svart eller vitt i den här bloggen och inga förbud.
Jag äter allt men inte alltid och mer av en del och mindre av något annat.
Jag förespråkar ett konsekvensmetvetet förhållningssätt till allt. Allt har konsekvenser och om man äter konsekvensmedvetet så finns det inget ”Får man äta det här”.
Jag förespråkar att äta så naturligt som möjligt, så rent som möjligt – då har man oftast plats till mindre bra saker ibland.
80 / 20 regeln lever jag själv efter.

Göra 80% rätt, 80% av tiden gör 99% av resultatet. Göra 80% fel, 20% av tiden gör de övriga 1%

Jag får ibland frågor till bloggnamnet 56 kilo och till skillnad mot vad man kanske tror så står 56 kilo verkligen inte för vikthets utan tvärtom.
56 kilo var min målvikt som jag så gärna ville nå när jag började på Viktväktarna 1998. En perfekt vikt till mina 1.63 tyckte jag då. Jag nådde alltid målvikten men började snabbt öka i vikt igen. Det var inte förrän jag insåg att den mat jag åt skapade stora problem i min kropp och för mina hormoner och när jag ändrade min kosthållning så slutade jag viktpendla.
Övervikten var en effekt av mitt matberoende.

Bloggen fick namnet 56 kilo 2006.


I dag är namnet inarbetat, mitt företagsnamn, mitt varumärke och symboliserar hälsa och må bra för mig och min kropp, fri från vikthets.
56kilo.se står för målmedvetenhet, att inte ge upp, att ändra det som inte fungerar.
56kilo.se står inte alls för en speciell vikt numera, varken för mig eller någon annan utan står för mitt bästa jag, namnet är en påminnelse om min egen resa mot ett sunt förhållande till mat.
Min drivkraft med bloggen är att även DU ska må ditt bästa jag.

Foto: Lisa Wikstrand

Ni når mig på:

Kontaktformulär
Facebook: http://www.facebook.com/56kilo
Instagram: http://instagram.com/56kilo.se
Bloggen: http://56kilo.se

Annonslänkar via APPRL

Vecka 39 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.