Jag fortsätter att dela med mig av recept från mina böcker som inte säljs längre, här kommer ett av mina fläskfiléfavoriter!
En del av er har säkert redan tillagat det någon gång?
Denna rätten är outstanding! Dragon och dijon, vad kan gå fel? Perfekt bjudrätt, perfekt fredagsmat, perfekt ”sköter sig själv”
Prova den! Jag tror ni kommer gilla den!
Ni kan givetvis byta ut mot kyckling om ni hellre vill ha det, blir minst lika gott!
Skriv utFläskfilé i dragon- och baconsås
- Portioner: 8
Ingredienser
1 kilo fläskfilé
250 gram färska champinjoner
3 st schalottenlökar
3 st vitlöksklyftor
2 paket bacon
5 st soltorkade tomater
3 dl grädde
5 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
2–3 msk dijonsenap (beroende på hur mycket du gillar dijon!)
1,5 msk konc. kycklingfond
1 msk tamari soja
2–4 tsk torkad dragon
salt, peppar, provencalekryddor
Blomkål, vitlök, smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor. Lägg dem sedan i en smord ugnsform, häll över steksaften. Skiva champinjonerna, finhacka löken.
Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna, lök och vitlök.
Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter. Strimla soltorkade tomater och rör ner.
Häll över grädden och creme fraiche och vinet och låt puttra ihop några minuter. Krydda med dragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Häll över den goda såsen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Skiva blomkål och stek i smör med 1 skivad vitlöksklyfta, salta lite.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
12 kommentarer
[…] de Provence som jag använder i det HÄR […]
Hej! Är så tacksam över alla dina recept som du lägger ut, så mycket gott. Har också en fråga om Holistic Chlorella då jag letar efter ett bra kosttillskott; är tabletterna stora? Jag har nämligen svårigheter att svälja stora tabletter så jag letar efter ett kosttillskott med lite mindre tabletter. Kram till dig och tack igen för all inspiration
Hej!
Tack snälla, kul du gillar!
De är normalstora tabletter, kanske runt 0,5 cm i diameter?
Kram!
Hej, Tack för dina goda recept! Tänkte fråga om Kollagen som jag är nyfiken på. Vilket använder du och tycker du att det gör skillnad? Tack på förhand 🙂
Hej jag använder nyttotekets alt detta: https://www.bodystore.com/collagen-premium-proteinpulver-175-g det förstnämnda är från nöt och det senare marint – båda är bra!
Kollagen är bra för så mkt som hungershormoner, leder, hud, hår och naglar, tarmar etc och jag har mindre ont i ryggen numera + att fransar, hår och naglar växer som ogräs
Tack! Beställt!
Hej Åsa,
Är det färsk dragon och torkad som gäller?
Tack för all inspo.
/ Tine
Du det var en bra fråga, jag har ändrat receptkortet nu =)
Vad tror du om tillsätta trattkantareller i detta receptet? Ska ha gäster på lördag…
Kram
Supergott!!
Uttekrams kryddor är suveräna – rena kryddor utan en massa konstigheter. Likaså Urtekrams schampoo och balsam. Dessa använder jag till att tvätta stickade ullplagg i, då de sliter mindre på plagget (och gör det mjukt och ”istuckit”) och är (något) bättre för miljön än vanligt tvättmedel.
Magnesium (GreatEarth) är något jag tar varje kväll, precis innan läggdags. Har fått för mig att jag sover bättre med det i kroppen och så hjälper det mot mina ryckningar och sendrag i vaderna.
Nä, nu ska jag ut på GirlsNight (shopping) med Miss17 – skor står högst på hennes inköpslista.
Kram 💕
Ahhh kul att det funkar så bra för ullplagg! Coolt!
Ja magnesium hjälper mot kramp och sendrag! Hoppas ni fick en fin shoppingrunda! KRAM 💕