Ingredienser
1 kilo fläskfile
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
2 dl vitt vin
100 g soltorkade tomter
1 msk ljus japansk soja
125 g vitlöksfärskost (typ philadelphia)
2 dl fraiche
2,5 dl grädde
salt, svartpeppar
smör/olja att steka i
kronärtsockor 400 g (burk)
Instruktioner
Putsa fläskfilén och skär i skivor/strimlor.
Finhacka lök och vitlök.
Skär champinjoner i mindre bitar.
Stek köttet på hög värme i smör/olja så det får lite färg, salta och peppra. Lyft upp på tallrik.
I samma panna fräs lök, vitlök och champinjoner. Häll allt i tjockbottnad gryta. Häll på vinet och låt småputtra en stund, rör sedan ner creme fraiche, grädde, färskost, strimlade soltorkade tomater, soja och smaka av med salt och peppar.
Låt allt puttra en stund och rör ner kronärtskockorna innan servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8