Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig fläskfilégryta


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo fläskfile
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g soltorkade tomter
  • 1 msk tamarisoja
  • 125 g vitlöksfärskost
  • 2 dl fraiche
  • 2,5 dl grädde
  • salt, svartpeppar
  • smör/olja att steka i
  • kronärtsockor 400 g (burk)

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär i skivor.
  2. Finhacka lök och vitlök
  3. Skär champinjoner i mindre bitar.
  4. Stek köttet på hög värme i smör/olja så det får lite färg, salta och peppra.
  5. I en annan panna stek upp lök, vitlök och champinjoner. Häll allt i tjockbottnad gryta. Häll på vinet och låt småputtra en stund, rör sedan ner creme fraiche, grädde, färskost, strimlade soltorkade tomater, tamarisoja och smaka av med salt och peppar. Låt allt puttra en stund och rör ner kronärtskockorna innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8