13,5K
Skriv ut
Hej på er! Wohoooo helg igen! Och solen skiner fortfarande här på oss! Jag har Alice hemma idag så vi ska ut på lite ärenden och ha det mysigt idag!
I går så gjorde jag lax, en gammal klassiker som jag dammat av och det var en hit för alla barn.
– Det smakar lussekatt! tyckte Juni och Alice 😉
Skriv ut
Solgul lax i ugn
- Totaltid: 5 minutes
Ingredienser
- 6 portionsbitar laxfilé
- 3 dl grädde
- 2–3 msk färsk hackad rosmarin
- 1 paket saffran (0,5 gram)
- salt, peppar
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Lägg den tinade laxen i smord form. Vispa ihop grädde, saffran, rosmaring och smska av med salt och peppar.
- Salta och peppra lite på laxen och häll såsen över.
- Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
- Servera tex blomkålsris till!
- Förberedelsetid: 5
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
13 kommentarer
Hej!
Ska laga detta imorgon ☺️
Om man byter ut grädden till kokosmjölk, ska det vara samma mängd (dvs 3 dl)? 🤔
Yes!
Sen blir ju inte smaken samma med kokosmjölk 🙂
Det låter ju jättegott så det ska jag testa! Både lax och saffran är favoriter hos mig men har aldrig testat tillsammans. Sitter just och ska planera kommande dagars mat. Har upptäckt att vår ICA-butik i stan har hemkörning till vår stuga ute på vischan så det ska jag unna mig!
När jag såg bilden på Instagram var jag tvungen att gå in och spara receptet. Snygg, enkel och säkerligen väldigt god laxrätt!
Lussekatt är aldrig fel
Rätt 😉
Att smaksätta laxrätten med saffran är alltid lyckat, och smakern apassar verkligen fint ihop! Saffran är minst sagt en ljuvli krydda. Ha en fin valborg!
Hej receptet var gudomlig! Men eftersom jag älskar lite sting i maten ändrade jag till min egen smak!
Stekte saffran i olja med vitlök, rosmarin, chiliflakes och tillsatte grädden. Smaksatt den med citron, salt och peppar 😍
Åh så smarrigt. Vi ska ha fisk på fredag (skrivit upp på menyn) men inte bestämt vilken sort. Men nu vet jag.
Tjingeling
Anette
Mums fillibabba! Ja det var bra att du plockade fram den klassikern – den kommer vi käka i helgen! 🙂 Nu Åse har jag äntligen blivit en wordpressanvändare 🙂 kram och trevlig Valborg!
Jag brukar göra ungefär så, men byter ut grädde mot kokosmjölk. Det blir också väldigt gott.
Testa! 🙂
Ja så gör jag oftast! =) Men hade ingen kokosmjölk hemma igår.
Aha!
Så klart. 😉