Solgul lax i ugn

av Åse

Hej på er! Wohoooo helg igen! Och solen skiner fortfarande här på oss! Jag har Alice hemma idag så vi ska ut på lite ärenden och ha det mysigt idag!
I går så gjorde jag lax, en gammal klassiker som jag dammat av och det var en hit för alla barn.
– Det smakar lussekatt! tyckte Juni och Alice 😉
IMG_0086


IMG_0087
IMG_0098

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Solgul lax i ugn


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 6 portionsbitar laxfilé
  • 3 dl grädde
  • 23 msk färsk hackad rosmarin
  • 1 paket saffran (0,5 gram)
  • salt, peppar
  • Sätt ugnen på 200 gr.
  • Lägg den tinade laxen i smord form. Vispa ihop grädde, saffran, rosmaring och smska av med salt och peppar.
  • Salta och peppra lite på laxen och häll såsen över.
  • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
  • Servera tex blomkålsris till!

  • Förberedelsetid: 5

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

13 kommentarer

Jessica 19 maj, 2020 - 18:27

Hej!

Ska laga detta imorgon ☺️
Om man byter ut grädden till kokosmjölk, ska det vara samma mängd (dvs 3 dl)? 🤔

Svara
Åse 19 maj, 2020 - 18:44

Yes!
Sen blir ju inte smaken samma med kokosmjölk 🙂

Svara
Eva Larsson 10 juli, 2019 - 10:57

Det låter ju jättegott så det ska jag testa! Både lax och saffran är favoriter hos mig men har aldrig testat tillsammans. Sitter just och ska planera kommande dagars mat. Har upptäckt att vår ICA-butik i stan har hemkörning till vår stuga ute på vischan så det ska jag unna mig!

Svara
Sandras Matkrypin 1 maj, 2014 - 10:22

När jag såg bilden på Instagram var jag tvungen att gå in och spara receptet. Snygg, enkel och säkerligen väldigt god laxrätt!

Svara
Jenjo 30 april, 2014 - 17:47

Lussekatt är aldrig fel

Svara
Åse 30 april, 2014 - 18:01

Rätt 😉

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 30 april, 2014 - 13:50

Att smaksätta laxrätten med saffran är alltid lyckat, och smakern apassar verkligen fint ihop! Saffran är minst sagt en ljuvli krydda. Ha en fin valborg!

Svara
Divina Nedrebö 16 januari, 2022 - 19:11

Hej receptet var gudomlig! Men eftersom jag älskar lite sting i maten ändrade jag till min egen smak!
Stekte saffran i olja med vitlök, rosmarin, chiliflakes och tillsatte grädden. Smaksatt den med citron, salt och peppar 😍

Svara
Anette - From Avenue to Boulevard 30 april, 2014 - 13:35

Åh så smarrigt. Vi ska ha fisk på fredag (skrivit upp på menyn) men inte bestämt vilken sort. Men nu vet jag.
Tjingeling
Anette

Svara
miagnilla 30 april, 2014 - 12:20

Mums fillibabba! Ja det var bra att du plockade fram den klassikern – den kommer vi käka i helgen! 🙂 Nu Åse har jag äntligen blivit en wordpressanvändare 🙂 kram och trevlig Valborg!

Svara
Annika 30 april, 2014 - 12:00

Jag brukar göra ungefär så, men byter ut grädde mot kokosmjölk. Det blir också väldigt gott.
Testa! 🙂

Svara
Åse 30 april, 2014 - 12:03

Ja så gör jag oftast! =) Men hade ingen kokosmjölk hemma igår.

Svara
Annika 30 april, 2014 - 13:51

Aha!
Så klart. 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.