Kvargbröd

av Åse
Baka enkelt och nyttigt med kvargbröd

Letar du efter ett snabbt, hälsosamt och proteinrikt alternativ till vanligt bröd? Då är kvargbröd perfekt för dig! Med bara tre ingredienser – ägg, kvarg och havregryn – får du ett glutenfritt och näringsrikt bröd som passar både frukost och mellanmål. 

Hej på er och hoppas att ni har en fin start på lördagen!
Jag har precis fått i mignedan smarriga macka till frunch. SÅ gott och mättande!
Kvargbröd är typ som detta receptet fast med kvarg istället och jag mixar ihop allt med stavmixer som jag brukar göra med kesobröd.
Detta går på en kick att göra och är ett proteinrikt mättande bröd utan vetemjöl och tilllika glutenfritt. OBS! Om den som ska äta brödet har celiaki, köp glutenfria havregryn för även om havre är naturligt glutenfritt så kan det ha valsats tillsammans med annat spannmål.

Jag tycker kvarg är fantastiskt användbart och jag äter mycket av det nu när jag försöker maximera proteinintaget under klimakteriet och när jag tränar.

Hög proteinhalt: Kvarg är rikt på protein, vilket är bra för muskeluppbyggnad och återhämtning. Det håller dig också mätt längre.
Kalciumkälla: Kvarg är rikt på kalcium, vilket stärker ben och tänder.
Mångsidigt: Kvarg kan användas i allt från smoothies och såser till bakning och desserter.
Probiotisk effekt: Vissa kvargsorter innehåller probiotiska bakterier som kan stödja tarmhälsan.
Lågt sockerinnehåll: Naturlig kvarg är ett bra alternativ för att hålla sockerkonsumtionen låg, speciellt om man väljer naturell kvarg.
Det är ett utmärkt livsmedel för en balanserad kost och passar både som mellanmål och ingrediens i olika rätter.

Detta kvargbrödet har jag bakat under hela januari och det håller mig mätt och nöjd länge!

kvargbröd

Man kan skära smeten innan gräddning men jag tycker det är enklast att skära efterråt.

kvargbröd

Här har jag gjort en ganska stor platta vilket innebär att bröden blir större men plattare. Gör en mindre rektangel av smeten för att få mer höjd på brödet.

kvargbröd

Detta är en hälsosam och god macka med kvargbröd + mosad avokado (1 halva) och en snabbt tillagad äggröra på 2 ägg och örtsalt.
MUMS! Jag satsar på att få i mig 30 gram protein till varje måltid och detta ger 26 gram.

kvargbröd
Röhrstrands Ostindia hittar ni HÄR

Hoppas ni testar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kvargbröd


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

2 medelstora ägg
3 dl naturell kvarg
2 tsk bakpulver
4 dl havregryn
1/2 tsk örtsalt (eller vanligt salt
vallmo/sesamfrön


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Mixa allt med stavmixer och bred ut på bakplåtspapper, storlek beror på hur stora bröd ni vill ha.
Strössla frön över. Sätt in i ca 15 minuter-20 minuter. Ta ut, låt svalna och skär upp till 6 bröd.

Notering

Per portion: 162 kcal, 11 g protein, 18 g kolhydrater, 4 g fett

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

4 kommentarer

Annika 27 januari, 2025 - 05:46

Har du ngt tips på vad man kan ersätta havregrynen med om man vill dra ner mer på kolhydraterna?
Tack för en inspirerande blogg 😊

Svara
Åse 27 januari, 2025 - 07:26

Då hittar du många andra lågkolhydratbröd i bak katergorin, kika där vilka recept som du gillar 🩷 https://www.56kilo.se/kategori/recept/brod/

Svara
Susanne 26 januari, 2025 - 20:58

Hej. Har du ett bröd som du bakar med ”proteinvassle” . Jag har skickar efter det men nu hittar jag inte ditt recept.
Vill du skicka det till mig?

Svara
Åse 27 januari, 2025 - 10:25

Hej! Jag vet inte vilket bröd du tänker på. Det måste vara ett gammalt recept du tänker på. Titta gärna i kategorin bak så hittar du kanske det

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.