Gofrulle och lite rabatt till er!

av Åse

Gooood förmiddag!!
Frukosten i magen och två koppar kaffe snart uppdruckna 🙂 Lite jobb och fix står på agendan och så har jag och maken bröllopsdag! Så vi ska väl äta lite extra gott idag, vad och hur vet jag inte än 🙂
IMG_1594
Fröknäcke med avokado och äggsmör. Så gott och mättande och en riktigt bra frukost!
Svärmor var hos oss i går och jag gjorde en thaigryta med blomkålsris, provade Kronfågels en smak på världen – thai. Jag hade röd paprika och salladslök i, riktigt gott! Mitt recept som jag annars brukar göra finner ni här!
IMG_1587
 
När det gäller detta med mejeri i förra inlägget så tänkte jag bara säga några ord.
Jag tror att det är lätt att se på LCHF som EN kost som ska passa alla. Och så är det ju inte.  I mitt fall vill jag komma till rätta med ett ätbeteende som blir sämre när jag äter fullfet grädde/creme fraiche. Det är för gott och det triggar mig att äta mer. Ett problem som jag vill ta bort – så därför provar jag att ta bort grädde och creme fraiche just nu.
LCHF är ju inte bara bra för viktminskning utan är en livsstil och den livsstilen ska fungera för en. Jag förespråkar inte att man ska ta bort mejeri i sin kost när man viktminskar, jag vet att en del behöver se över framför allt sin grädde och creme fraiche och yoghurtkonsumtion för att få bra resultat men många kan viktminska fint med mejeri. Mejeri är något som ger hjärnan belöning, det är därför vi lätt överäter mejeri och sockerberoende och sockermissbrukare är ofta väldigt glada för mejeri, lite väl glada.
I min bok så har jag sett till att det är ca hälften av recepten som är utan grädde och creme fraiche just för att jag vet att det kan vara en viktbromsare. Det är kul att höra här och på instagram att recepten fungerar och att många går ner bra i vikt, hurra!!
Så man behöver absolut varken äta strikt LCHF eller ta bort mejeri för att gå ner i vikt! Jag förespråkar generellt inte strikt LCHF utan de flesta kan äta normal till liberal LCHF och gå ner bra i vikt, det är oftast andra anledningar till varför viktminskning uteblir.
Så med det sagt, utvärdera hur det fungerar för er, för vi är alla unika!! ♥
PS! From nu t o m söndag har alla mina läsare 15% på hela Klädfabrikens sortiment (Även REAN som redan är kraftigt nedsatt!)
Ni anger koden 56KILO15 i kassan så dras % av automatiskt. Så skynda fynda!! 

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Sockerbiten 13 mars, 2013 - 06:59

Hej Åse! Jag äter oftast min lunch i bilen och har haft Atkins bar som lunch med kaffe men kör nu med makrill i tomatsås+ 2st ägg. Har du andra bra lunch tips som tål att ligga i bilen en stund?
Med vänlig hälsning, Sockerbiten

Svara
Monica 12 mars, 2013 - 17:45

Hej Åse!
Jag har läst om dig i Tara. Jag har ju följt din blogg ett tag, har din bok och prenumererar även på Mat & Hälsa, så allt du sa kände jag igen och kan relatera till. Men det andra tjejen…det är roligt att hon gått ner i vikt, men LCHF?! Hon äter Yoggi med tillsatt socker, frukt och Finncrisp, samtidigt som hon säger att GI inte funkade för henne. Jag tycker att hennes kostmodell låter mer som viktväktarkost. Inget ont om henne som person, naturligtvis, men jag undrar om Tara verkligen har koll på vad LCHF-kost är? Det känns lite som om de försöker rida på en framgångsvåg utan att riktigt ha tagit reda på vad kostmetoden innebär.

Svara
Anna 14 mars, 2013 - 13:08

Jag läste samma reportage som du och ställer mig också frågande till den här personens kosthållning. Det låter som om hon ätit mindre av allting och viktminskat med kalorireducerad kost. Jag skulle i alla fall inte vilja kalla den LCHF-kost enligt den definition som Annika Dahlqivst och Kostdoktorn m fl förordar. Sockrad Yoggi ingår definitivt inte i LCHF, knappast ens i GI.

Svara
Åse 14 mars, 2013 - 13:38

Jag svarar er likadant: Jag håller inte alls med er. Jag vet att Gunilla ätit LCHF under sin viktminskning för det är Anna Hallén som haft hand om henne och även Anna som rekommenderat henne för artikeln. Att hon idag, som målviktig äter en liberalare variant tycker jag är OK. Jag äter själv finn crisp ibland, jag äter själv socker ibland men det är ingenting som jag kallar LCHF men både jag och Gunilla har LCHF som grund sedan äter vi ibland utanför den kostfilosofin, i små mängder.
Att äta en drömyoggi varenda morgon kanske inte jag tycker är så smart och det är absolut inte LCHF men artikeln handlade om ”LCHF på mitt sätt” dvs hur man hittat LCHF som kostfilosofi och grund.
Att hon skulle ätit viktväktarkost/kalorireducerad kost vet jag inte varför ni skriver så för hon har ätit fullfett av allting, tagit bort bröd, pasta, ris och potatis.
Är inte det fantastiskt att hon nått en vikt som hon trivs i och att hennes mage är så mycket bättre för att hon i princip har tagit bort all mjöl? Är inte det fantastiskt att hon numera äter väldigt små mängder socker (som i en drömyoggi varenda morgon) mot hur hon åt innan med mängder av socker. Man kan dividera vart gränsen LCHF ska dras men man får inte glömma att se allt i sin helhet. Tycker jag 🙂

Svara
Xmammakilon 12 mars, 2013 - 13:26

Grattis till er på bröllopsdagen! Jag väntar med spänning på vad du kommer att lägga upp här vad det blev för mat på er speciella dag idag:).
Angående det du skrev ovan tycker jag att det är intressant att du experimenterar lite med att ta bort mejerierna. Jag själv är likadan, får verkligen lägga upp min mat portionsvis så att jag inte tar om då min mättnadskänsla inte infinner sig. Jag känner helt enkelt inte mättnad men jag är inte heller hungrig och klarar mig fint tills nästa måltid.

Svara
Mia 12 mars, 2013 - 13:22

Jättebra och klokt skrivet!! Och viktigt är att vi alla är olika och det är så individuellt! Det är först nu och iom lågkolhydratskost det har börjat landa hos mig, vad mår JAG bra av och vad passar mig! Just nu har jag som mål att inte mixtra så mycket utan äta mina mål och inte tänka så mkt kring det! Jag fixar grädde i mat ganska bra, visst är det skitgott 😉 men det mättar också! Dock undviker jag helst yoghurt och kesella och så eftersom det skapar sug! Bär är också en bov för mig, åt alldeles för mycket bär i början! Nu känns det verkligen som jag hittar en bättre balans för varje dag som går och det är underbart! Mitt ätbeteende blir mer och mer avslappnat! Och jag äter så himla gott hela tiden!!! Tack för dina kloka ord, din blogg är en riktig glädjespridare och innehåller mycket kloka tankar!! KRAM =)

Svara
Åse 12 mars, 2013 - 13:36

Jamen visst är det så! När man landat och allt fungerar det är då man gör finjusteringar och vi triggas ju av olika saker! Det kan helt enkelt bara vara så att vissa saker tycker man är FÖR gott så att fast det egentligen inte har någon annan anledning så har man svårt att begränsa det. Härligt att du hittat det du gillar och mår bra av!! Mat ska skänka njutning men även en sund kropp och ett sunt beteende och det kan ta lite tid innan man hittar sin perfekta kost. KRAM

Svara
Chatrine 12 mars, 2013 - 12:49

Jag gillar att du ofta tar upp problemet med överätning. Den här lilla egenheten vi människor har att faktiskt fortsätta äta även när vi är mätta.
Många som förespråkar LCHF envisas fortfarande med att det ”inte går” att äta för mycket om man äter LCHF. Men vi vet ju alla att ligger det en ätstörning som grund kommer vi alltid kunna äta för mycket. Jag ser folk med tallriken överfull med 5-700g kött, flera dl fet sås och 1/2 dl blomkål.. och sen menar de att ”snart vänder det” men de fortsätter att gå upp kilo efter kilo. De får ju i sig matmängder som räcker för en hel dag i varenda mål.
Vi pratar för lite om ätstörningar och du ska ha STOR cred för att du tar upp det. Att du vågar berätta att du fortfarande får ändra och justera. TACK!

Svara
Åse 12 mars, 2013 - 13:44

Hej! Helt rätt, jag reagerar också på sådana måltider. Man kan absolut överräta på LCHF och för mig finns det inget hälsosamt med att hälla 1 dl majonnäs över en köttbit och knappt några vitaminer från grönsaker. En kropp i balans ska inte kunna överäta fett för då blir vi illamående men en kropp med signalsubstanser i obalans och mättnads och hungershormoner i obalans kan absolut trycka i sig mängder med fett och protein utan att reflektera över att inte kroppen säger ifrån.
Ja vi ska prata om ätstörningar för många med ätstörningar hittar just lchf och blir inte fria från ätstörningarna bara för det. Ha en fin dag!

Svara
Malin Henriksson 12 mars, 2013 - 12:30

Grattis till er på bröllopsdagen :))
Ha en fin och mysig dag tillsammans.
Stoooora kramen <3

Svara
Åse 12 mars, 2013 - 13:45

Tack snälla du! KRAMAR!

Svara
Anna-Lena i Tranås 12 mars, 2013 - 10:52

Hej Åse! Din bok är fantastisk! Både jag och min man har ätit enligt 6 veckorsmenyerna och jag gick ner 8 kilo! Min man gick ner 12! Så visst fungerar de! Vi har ätit som kungar under denna tiden och aldrig varit hungriga eller sugna men ändå rasat i vikt! Mycket grönsaker och vi har inte ätit så mycket mejeri tycker jag så det stämmer nog som du säger att det är ”lagom” mycket i recepten.
TACK för alla hörliga recept men främst tack för att du är så sund och alltid utgår från dig själv och poängterar att det inte finns ett facit för alla!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.