Krämig Pepparotslax med squashpytt

22 september, 2012

Hej bloggisar!! Är ni kvar här? Trots min lite låga profil här? Vi är inne på fjärde plåtningsdagen och man har lite bättre rutin nu känns det som. I går var jag helt slut, hela dagen gick i ultrarapid kändes det som men i dag har vi flow! Det ska bli otroligt skönt när allt detta är över! Vilket slit det ligger bakom en kokbok! Kom ihåg det när ni bläddrar i en 😉


Micke, in action.
Jag tänkte bjuda på en god laxrätt som jag gjorde förra veckan och som jag hade tänkt ha i boken men såg att jag redan hade ett liknande så det blev utbytt.
Detta blev jättegott!!
Smaklig spis!
4 portioner

4 laxfiléer
2 dl creme fraiche
125 g färskost med pepparrot
1 tsk perssillade
1/2 buljongtärning
1/2 dl färsk finhackad dill
salt, peppar
1 dl Riven västebottensost
Squashpytt:

1 squash
1 gul lök
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form och lägg ner laxfiléerna. Salta och peppra. Vispa ihop creme fraiche, färskost, buljong, dill och kryddor. Häll såsen över laxen. Toppa med riven ost och ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Skär squash och lök i små tärningar och stek i smör på medelvärme, salta och peppra.


26 kommentarer
0

26 kommentarer

Laila Marklund 24 februari, 2014 - 11:48

Hej!
Jag hittade detta recept på din app 56 kilo och det blev en stor succé, mycket gott 🙂
Tycker appen är jätte bra och lätt att ta fram och göra dina recept men jag tänkte höra, jag har många gånger tänkt skriva ut dina recept då vänner har velat ha det men jag har inte lyckats varken förminska bilden/sidan eller hittat någon snabbt sätt.
Är det något som finns med i utvecklingen av appen eller är det så att det inte ska gå?
// Laila

Svara
Åse 24 februari, 2014 - 12:43

Hej Laila! Jag har vidarebefodrat din fråga till utvecklarna så återkommer jag med svar =)

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.