Glad Alla Hjärtans Dag!

av Åse

Happy Valentines i dag!
Firar ni Alla Hjärtans dag? Eller gör något extra i dag? Personligen så gör jag ingen stor sak av det hela men barnen tycker det är jättemysigt så vi ska ha lite extra mysigt i kväll med fin dukning och god mat och dryck!

Här är menyn!

Förtugg: Roliga sticks med ost, oliver och italiensk salami – ett glas rosa bubbel

Huvudrätt: LCHF Pasta med heta räkor i krämig sås – serverar ett glas vitt halvtorrt vin, Torres San Valentin

Efterrätt: Mintchokladkaka med jordubbar och fraicheboll.

Vad äter ni idag???


Älskar mina nya Nespresso koppar!

Såg ni kvällsöppet i går? Jag tyckte att LCHF förespråkarna tog hem segern, speciellt Anna som var på hugget i dag! Men hon har alltid svar på tal och är sund och har en oerhörd kunskap så jag var inte förvånad.
Det mest anmärkningsvärda tyckte jag var att motståndarna fortfarande hävdar att LCHF inte är vad LCHF är!?? LCHF är visst fortfarande bara biff och bearnaise? Med tanke på det så förstår jag att de inte tycker det är en bra hälsokost eller en kost för barn! Men en kost med fullvärdig protein från kött, fågel, fisk, ägg, skaldjur, grönsaker i regnbågens alla färger, naturliga fetter, nötter och bär är en sund kost! Därtill lägger man till de kolhydrater man mår bra av och klarar av och förbränner!

Men jag börjar bli så trött på debatten… LCHF är ett sådant missuppfattat begrepp nu.
Inget roligt ord att förespråka eller använda. Lågkolhydratkost med naturliga fetter tycker jag är allra bäst!

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

35 kommentarer

Anki 15 februari, 2012 - 09:52

Låter underbart med både Köpenhamnsresa och ansiktsbehandling.. Njut! =)

Svara
Zandra 15 februari, 2012 - 08:46

Jag börjar också lessna på tjatet om LCHF. jag är inget fan av LCHF men tycker också att det börjar bli sönder tjatat. Och sen är katrin Z bara för mycket. Har vansinning svårt för henne som person.

Svara
Jenjo 15 februari, 2012 - 07:52

Skickar en stora Alla Hjärtan Dags kram till dig i efterhand!
Hoppas din dag var bra, trots att dina älsklingar visst var lite trötta på kvällen, efter vad jag förstod på FB! 😉
Kramis

Svara
Lucypath.com 14 februari, 2012 - 23:49

Tack detsamma fina du 🙂

Svara
Åsa 14 februari, 2012 - 22:51

hej Åse

vet inte vart jag ska skriva detta..men alltså jag älskar blomkålsmos. Igår hade vi bara lite blomkål kvar så jag slängde i en morot också. Sjukt gott!!! Tips, kanske främst till småbarnsföräldrar som måste piffa upp lite och locka med färgerna…

men alltså…det här med rotfrukter…det kan man väl äta..jag menar rent spontant skulle du säga att min morot är lite dum att ha i om man har blomkål så det räcker. Förstår du mig?? Det är ju ändå en ganska söt rotfrukt…

Tusen tack för en grym blogg. Imorgon startar jag mitt nya liv. Point of no return ska jag kalla det…hihi

Svara
Malin 14 februari, 2012 - 22:43

Åhå, vilken god meny det verkar som!! Finns recept på detta? 🙂 Efterrätten låter ju fantastisk! 🙂

Svara
Cassandra 14 februari, 2012 - 17:47

såg också debatten, LCHF förespråkarna vara helt klart bäst.

Svara
Anna 14 februari, 2012 - 17:35

Vi ska äta Airams basilikafile (fläskfile som puttras i vin och grädde och toppas med basilika), dricker mineralvatten med smak av hallon och till dessert blir det en liten blandning av hallon,jordgubbar, björnbär och en dutt passionsfrukt och så vispgrädde till det!

Svara
Åse 14 februari, 2012 - 17:27

Hoppas att du får en fin alla hjärtans dag! Här blir det biff med cremefraichesås med rostad vitlök (faktiskt en färdig variant från Arla som jag inte testat förut). sallad med fetaost, babyspenat och soltorkade tomater, bl a. Efter detta ev hemgjord hallonglass (frysta hallon körs med antingen grädde eller rysk yoghurt i mixern). Och som dryck: Amarone.

Svara
Annika 14 februari, 2012 - 16:48

Jag såg avsnittet på webben tidigare i dag. Intressant.

Jag förstår dock att många (inklusive mig själv) inte riktigt förstår sig på när/om man”får” kalla sig LCHF:are, eller inte. Det verkar finnas så många sätt att se på det, att jag nästan blir snurrig. En säger att man kan äta en liten potatis någon gång i bland för att lyxa till det, en annan säger att man inte får äta paprika. En annan säger att det är ok att äta choklad med högt kakaoinnehåll, någon gång, medans någon annan säger att man absolut inte för äta lök. Typ. Meeeen jag har nog lärt mig nu att det finns många sätt att äta LCHF, är det inte så?

Definitionen LCHF är lite krånglig, tycker jag, eftersom det verkar finnas så stort spann på vad LCHF är.

Men jag tycker din definition var toppen! – Lågkolhydratskost med naturliga fetter. 🙂 Den definitionen kan till och med jag hålla mig inom.

Kram!

Svara
Åse 14 februari, 2012 - 17:04

LCHF är kött, fågel, fisk, ägg, skaldjur, grönsaker, rotfrukter (men de som viktminskar ska vara lite försiktiga, bär, nötter, någon frukt ibland. Naturligt fett till detta och så lite tillsatser som möjligt. Detta är den officiella definitionen 🙂 Sedan kan man unna sig vad man vill ovanpå det beroende på vad man mår bra av tycker jag:))

Svara
Åse 14 februari, 2012 - 17:04

Och mejeri! 🙂

Svara
Sofia - ett bättre du 14 februari, 2012 - 16:45

Mmmm låter som en underbart god meny. Hemma hos oss serveras det laxpytt med chèvrecreme, till dessert får det bli ett par rutor mörk choklad.

Svara
Åse 14 februari, 2012 - 17:05

Laxpytt låter gott!!! Hur gör du den??

Svara
Sofia - ett bättre du 15 februari, 2012 - 08:14

Då jag inte äter enligt LCHF, inspireras bara av väldigt många recept då jag är noga med vilken typ av kolhydrater jag stoppar i mig, så vet jag inte ifall det är en ”godkänd” rätt, men jag tärnade i alla fall rotfrukter som jag tillagade i ugnen tillsammans med lax. Serverade med en chèvrecrème och pinjenötter. Recept finns på min blogg ifall du är nyfiken 🙂

Svara
Åse 15 februari, 2012 - 08:24

Låter jättegott! Jag äter också rotfrukter då och då! Tack!

Svara
Monkan 14 februari, 2012 - 16:34

Ikväll är min älskling, dvs maken på hockey och det går före allt, haha. Så jag och en annan fru (till den andre hockeymaken) har bokat biljetter till ”Järnladyn”. Vi ska äta någonting på restaurang innan, vilket är lite besvärligt tycker jag. Har nämligen börjat reagera på den tidigare ”normala” födan…men caesarsallad brukar ju funka!

Trevlig hjärtekväll!

Svara
Anna 14 februari, 2012 - 16:12

Vad gäller debatten så blir det lite fel, anser jag, när någon sitter och uttrycker sig utan bakgrundsfakta samt hävdar att man inte ska äta grönsaker (det är ju helt onödigt) och absolut aldrig någonsin frukt och helst inte bär. Det blir inte bra om man drar saker till sin spets på något håll. Barn behöver grönsaker med dess vitaminer och mineraler. Barn behöver inte raffinerat socker. Barn behöver bra mat av bra kvalitet i rätt mängd vid rätt tillfälle, så att de orkar. Det är individuellt vad detta innebär, men en kost utan frukt och grönt anser jag inte vara lämplig eller önskvärd för ett växande barn. Vuxna kan fatta egna beslut baserade på vad man vill, barn har inte den möjligheten.

Jag tycker om din vinkling och ditt sätt att förhålla dig till mat. Jag blir väldigt frustrerad när folk lyssnar på kändisrepresentanter som lutar sig mot sin egen viktminskning och inte debatterar med fakta. Jag är också väldigt trött på den här debatten. Sluta etikettera vad man äter, gör som känns bäst – om man är vuxen. End of discussion, liksom.

Svara
Åse 14 februari, 2012 - 16:48

Håller absolut med!! Men varken Andreas, Anna eller Katrin menar att Man inte ska äta grönsaker eller bär?? Det kan de flesta äta och absolut barn!

Svara
Anna 14 februari, 2012 - 17:12

Det var i en tidigare debatt som K menade att hon var helt renlärigt LCHF och absolut inte skulle äta ens en morot, än mindre frukt, det var ju helt förkastligt. Jag har svårt att ta sånt på allvar. Vet många som reagerade på det.
Tack för många fina recept, jag använder dem gärna trots att jag inte är lchf:are. Mår bra av lite mindre spannmål.
Glad vändag, som man säger här!

Svara
Annan 14 februari, 2012 - 16:12

Jag håller med om att det vita mjölet och sockret är det farligaste för kroppen . Både ur viktsynpunkt och hälsosynpunkt, och jag lagar själv gärna mat med lite mindre kolhydrater.
Just nu känns det bara som hela detta här med LCHF blir så intensivt , man han inte längre se sunt förnuft som sin helhet .

Såg programmet i går och tyckte hon Anna hade mycket bra att komma med, men läkaren ser ju allt svart eller vitt!!
Det börjades pratas om vilket som var bäst, litervis med cola och chickennuggets eller LCHF till barnen ?
Vad finns nyanserna då ?
Jag har 3 friska barn och har alltid strävat efter en allsidig kost ( dock ej socker och halvfabrikat ) ingen av dom är överviktiga.
Mon äldste son har dock diabetes typ 1 , men äter inget socker eller snabba kolhydrater.

Jag själv mot allra bäst av att äta GI kost . Jag testade ren LCHF i en månad , men min kropp regerade illa på så lite kolhydrater .
Jag hade extrem huvudvärk och var så trött , så trött.
Men jag gratulerar verköigen alla andra som klarar av det och mår prima av det!
Huvudsaken är ju att man mår bra och att alla värden är ok, men att he enbart proteiner till barn anser jag inte är ok .
Ge dom bra , långsamma kolhydrater istället .
I det fallet lyssnar jag mer på läkare och dietister
än Katrin Z som inte har någon som helst utbildning inom detta , utan hon är en PR tjej med en taskig och tråkig attityd.
Tackar ödmjukast för din fina blogg Åse!
Jag har följde dig även när du hade din mammablogg för ett par pr sedan.
Jag använder många av dina recept till mig själv, nu ska jag testa plättarna med keso.
Jag älskar pannkakor , men äter det INTE pga att man vet hur dålig det är för en.
Kram Anna K

annaslifetime.blogg.se

Svara
Åse 15 februari, 2012 - 08:48

Det är ju så vi måste hitta den kost vi mår allra bäst på! GI är bra, problemet med GI är ju allt gluten som jag inte gillar. Men klarar man kolhydrater som råris, quinoa etc så är det ju inte fel. Vi adderar till de kolhydrater som vi klarar och som vi har en sund vikt med.

LCHF handlar ju inte bara om proteiner och fett, men jag kan hålla med om att Katrin har lite för lite kunskap om LCHF för att sitta och debattera. Speciellt när hon hävdar att hon äter NCHF (no carb high fat) fast hon äter en massa kolhydrater i form av grönsaker, bär, tom mörk choklad. Det ger fel signaler. LCHF är ju ingen nollkolhydratkost utan lågkolhydratkost. Men även Katrin har motiverat många att kostomlägga till mindre kolhydrater och mer naturliga fetter och det tycker jag är bra. Det finns plats för oss alla och alla våra åsikter =))

Kram!!

Svara
Anna Haeggman 14 februari, 2012 - 15:58

Ikväll blir det en plåt med din favorit pizza. Till efterätt har jag gjort tartletter som jag fyllt med kokoscreme och toppat med bärgele.
Glad alla hjärtans dag tilll dig och din familj!
Kram Anna

Svara
Tina 14 februari, 2012 - 15:58

Trevlig alla hjärtans dag
Din meny låter helt underbar. Hoppas på bilder senare.
Idag blir det en skinksoppa med kavli skinkost som grund. Fräser lite bacon för extra krisp. Lite gott lchf fröbröd och hallon mousse till efterrätt.
Tack för en underbar sida och ta hand om varandra♥♥♥

Svara
Petra 14 februari, 2012 - 15:51

Hej Åse!
Jag såg inlägget igår och det enda som ekar i mitt huvud är: använd SUNT FÖRNUFT, varför måste det vara så extremt??? Pinsamt att de på ”andra sidan” var så dåligt pålästa om LCHF…snudd på skandal tycker jag. Är man inte påläst ska man inte yttra sig, det blir liksom ”backfire” så att säga.
Tyckte att er kvällsmeny såg himla god ut…har du möjligen recepten på den goda maten?!
Kram från mig så här på alla hjärtans dag!!!

Svara
Tove 14 februari, 2012 - 15:25

Glad alla hjärtans dag Åse!! Vi ska fira med att gå ut och äta, 4-rätters på Mrs Brown i Malmö, myyyyyysigt! Låter som ni kommer få en kanonkväll också! Receptet på mintchokladkakan kommer va? =)

Jag har inte sett Kvällsöppet än men är också trött på debatten. Jag tycker det är bra att det diskuteras och får mer utrymme, men är precis som du evinnerligt trött på begrepp och missförstånd och pajkastning. Det är väl bra att det finns en definition, det ska ju göra det lättare för folk att förstå vad man pratar om. Men LCHF har blivit bara bacon och smör och kött i massor, hur gick det till??? Jag tycker numera att det känns så naturligt att det borde vara pasta- och brödätarna som får förklara sig istället, för sen när är vetemjöl så himla naturligt och livsnödvändigt medan grönsaker och kött är extremt och farligt??

Jaja, som tur är finns det många ställen att hänga på där vi vet vad vi pratar om! 😉

Ha en härligt kväll! Kram!

Svara
Åse 14 februari, 2012 - 15:37

Åh men vad GOTT!!!!!

Haha ja precis!! Man blir så häpen hur det kunnat bli så här, men som Andreas sa det är ju dagens mathållning som är en extremdiet, inte LCHF.

Svara
Elins viktblogg - VLCD/LCD 14 februari, 2012 - 13:31

Herregud vad gott det låter! 🙂
Själv blir det en chokladshake från Modifast ikväll.
När jag är klar med min kur ska jag nog gå över till LCHF… Eller GI… Inte bestämt mig än!

Svara
annica 14 februari, 2012 - 13:22

Denna debatt……håller verkligen med om att man blir trött……Ola Laurizon kändes som han nästan satt på fel sida dessutom. Din benämning av det hela med lågkolhydratkost med naturliga fetter tycker jag var klockren.
I min familj kommer vi inte fira alla hjärtans dag särskilt idag – blir lite finare dukning kanske, eventuellt…..Finns ju 364 andra dagar att fira på när inte alla gör det…..
ha en fortsatt bra dag. kram

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 14 februari, 2012 - 12:47

Trevlig alla hjärtans dag!
Vi kommer att äta fetaostgratinerad lax, avokado och beurre blanc ikväll. Otroligt gott! Älskar lax! Sen har jag förberett en överaskning till mannen som efterrätt. 🙂
Såg debatten igår och blir lite frustrerad över att motståndarna inte förstår vad LCHF är, precis som du skriver. Det är skillnad om man ska gå ner i vikt eller äter kosten som en livsstil. Och för min del ser jag inga regler, jag äter det jag vill och klarar av… vilket kanske inte alls är det samma som någon annan person som också äter LCHF.

Svara
Lena 14 februari, 2012 - 12:24

Glad alla <3-dag till dig!!

Håller helt med dig när det gäller LCHF debatten, förstår inte vad problemet är. Brist på sunt förnuft kanske eller är det så att det ligger oerhört mycket pengar i spannmål/socker industrin….

Kram Lena

Svara
Lotte 14 februari, 2012 - 12:04

Jag skickar över en alla♥dagkram till dig.
Ha en bra dag

Svara
ÅsaS 14 februari, 2012 - 11:51

Happy Valentine back to you!
Här firas det inte på något särskillt sätt. Känns mest som vilken dag som helst. Men jag tänkte i alla fall bjuda på en efterrätt ikväll – nånting med jordgubbar och choklad. Har en del annan frukt hemma så det kanske blir en gino rentav. Men vet inte om det går hem hos kidsen. Kanske blir en vanlig fruktsallad toppad med choklad istället. Nånting sånt i alla fall.

Hör på jobbet dessa diskussioner om LCHF, att det bara är en massa fetter och alla fetter är dåliga, men jag har stängt av och lägger mig inte i längre. Svårt att få folk med förutfattade medningar att ändra åsikt. Däremot äter jag själv så som jag vill – min modifierade LCHF som inkluderar rotfrukter och fullkornsprodukter (i små mängder) och det mår JAG bra av.

Nä, nu ska jag ta nytt tag i dagen och gömma undan mina inköp som jag gjorde idag – plädar och kuddar till nya soffan som kommer nångång i mars… Sånt där som man får smyga fram lite pö om pö, så att inte karln får tokspel för att man spenderat ”massor” av pengar på ”onödiga” ting. Jag fyndade ju faktiskt på REAN – halva priset på grejjerna så jag kom undan med en simpel femhundring…

Kram och ha en fin alla-hjärtans-dag!
ÅsaS

Svara
Anna-Lena 14 februari, 2012 - 11:41

Blir restaurang idag med hela familjen (förutom stor killen, lite för långt att åka hem från Australien).

Sen provar vi din Philadelphia glass med bär, fick min nya glassmaskin igår (beställde samma som dig). Skall bli spännande och se resultatet.

Såg med på Kvällsöppet, det är min bästa vännina som var med i reportage ang. att hon ger sina barn LCHF kost. Jag blir bara så trött när jag ser sånt här, för dom insnöade till höger har ju ingen som helst kunskap om LCHF utan tror bara att man äter kött och fett. Dom vill ju inte lyssna verkar det som. Vadå, att man inte äter grönsaker, tror många som börjat med LCHF äter mer grönsaker nu än dom gjorde tidigare. Jag tror precis som du att man skall äta lågkolhydrat kost med naturliga fetter. Jag skulle ALDRIG få för mig att äta nått annat än naturliga fetter längre, allt light mm är farligt för kroppen, så är det bara. Så länge jag mår bra så skiter jag faktiskt i såna här idioter. Ha en go Alla Hjärtans Dag,

Kram kram

Svara
Monkan 14 februari, 2012 - 16:37

Din väninna i reportaget borde vara ett föredöme för alla föräldrar! Vilken mat de fick! Hur kan någon påstå att det är skadligt??? Övergår mitt förstånd. Claude Marcus vore arbetslös om alla barn fick sådan mat.
🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.