Halstrad sesamtonfisk Sushi Style

5 maj, 2016

Hej på er och skön Kristi himmelsfärdsdag på er!
Jag ska strax bege mig till gymmet och sedan blir det trädgårdsfix för heeeeela slanten! Så skönt!
I går åt vi något magiskt gott! Det var såååååååååååå gott!
Ica har frysta tonfiskfiléer (vit tonfisk = havets kyckling) som jag hade i frysen och sedan freebasade jag fram den här rätten.
Jag ÄLSKAR Sushi – alltså det absolut BÄSTA jag vet och det är min favorit hämtmat. Men det är ju inte alltid jag äter ris och således inte i går och tro mig, den här rätten är MINST lika god som sushi!

012A4197

Tonfiskfiléen marinerades i 1 timme

012A4199

Galet god krydda som krävs i den här rätten
012A4201

1 handfull kokt edamame bönpasta till varje portion
Voila! Åh så gott!!! Skulle vilja ha till frukost! Haha!
Till det drack jag en lågkolhydratöl, Spendrups Bright.
012A4204

012A4209

012A4212

012A4214

012A4217

Skriv ut

Halstrad sesamtonfisk Sushi Style

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 tonfiskfiléer á 140 g (Ica 1 paket)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 pressad lime
  • Santa Maria Wasabi Sesamkrydda
  • kokosolja utan smak eller annan olja

Sallad/Tillbehör

  • 2 handfulla kokt edamame bönpasta
  • Grönsallad
  • risvinäger
  • salt, peppar
  • 4 salladslökar
  • 1 morot juliennad
  • 1 avokado
  • Inlagd ingefära

Wasabidressing

  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk grekisk/turkisk yoghurt
  • 1/2 msk vaten
  • 1/2 msk wasabipaste

Instruktioner

  1. Lägg den tinade tonfiskfilén i en skål och häll över sesamolja, tamarisoja och pressad limejuice. Låt marinera 1 timme i kylskåp.
  2. Krydda filéerna med kryddan, på alla sidor.
  3. Halstra i het panna med olja, 45 sekunder på varje sida. Ta upp och låt svalna.
  4. Julienna moroten (eller skär tunna remosor med potatisskalare)
  5. Blanda ihop ingredienserna till wasabidressingen.
  6. Blanda grönsalladen med lite risvinäger (vanlig vitvinsvinäger går också bra), sallad och peppar.
  7. Skär salladslöken och fördela ovanpå, gör detsamma med moroten, hackad koriander och bönpastan.
  8. Lägg upp på tallrikar med tillbehören. Skär tonfisken i tunna skivor och fördela ovanpå.
  9. Ringla lite tamarisoja ovanpå och avsluta med wasabidressingen.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

Det blev ett litet missförstånd mellan mig och tonårssonen, så jag hade inte gjort någon mat till honom.
Men jag hade Kronfågels minutfiléer i kylskåpet (ÄLSKAR!!) så jag kryddade dem med wasabikryddan och stekte upp snabbt och sedan fick han lite kokt potatis som jag också hade och våra ingredienser – MUMS! Lika gott det! 
012A4227

012A4231

Hoppas ni gillar!!

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Jenny 2 juli, 2016 - 21:22

Mmmm så fantastiskt gott! Kommer absolut äta snart igen! Jag gjorde egen inlagd ingefära men strösocker i receptet , tips på alternativ för att slippa socker?

Svara
Jenny 2 juli, 2016 - 21:18

Mmmm så gott! Gjorde egen inlagd ingefära och den var supergod men i laget skulle det vara strösocker. Tips på alternativ för att slippa sockret ? Kommer absolut laga igen snart!

Svara
Malin6907 7 maj, 2016 - 17:06

Älskar sushi. Finns inget jag hellre äter. Jo kanske en god bit kött. Men de två sakerna skulle jag köra mig på?

Svara
Åse 8 maj, 2016 - 08:40

Typ samma här, haha!

Svara
Birgitta 6 maj, 2016 - 06:39

Var kan jag köpa edamame bönsalsa ?

Svara
Åse 6 maj, 2016 - 07:50

I livsmedelsbutik.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.