Wii fit plus och status

av Åse
31 kommentarer

Nu har jag tränat med mitt Wii fit plus i fyra dagar och jag älskar det!! Ett otroligt bra komplement för mig som inte alltid kommer iväg till gymmet som jag planerat!  Dessutom är det roligt för hela familjen. Jag och min snart 13 åriga dotter ska träna tillsammans i eftermiddag.
Jag har även beställt ett Biggest Looser spel som är kompatibelt med balansbrädan och som härliga Ellinor tipsade om.

Annars så går det superbra här i mitt mål mot 54 kg, ett tag kvar och det har varit lite ups and downs sista tiden (påsk å allt) men sedan en vecka tillbaka så är jag på banan igen.
Jag har lagt upp en mall för mig själv som jag tror kommer fungera väldigt bra på alla sätt. Det tar mig snabbt mot målvikt igen (knappt 5 kg dit) men kommer ge mig lite variation samtidigt som det håller mig mätt och nöjd.

Kostschema:
Sön-fre blir det lågkolhydratkost med 1 mål som byts mot en cambridge milkshake.
På lördagar kommer jag äta valfri mängd kolhydrater, även en liten skål blandgodis på kvällen, en sk. Cyklisk Ketogen Diet.
För mig känns det viktigt att få unna mig lite extra på lördagen, tillsammans med mannen och barnen. Det gör övriga dagar lättare att klara av när man har en dag i veckan då lite sådant är tillåtet, även under en viktminskning. Den dagen kommer jag hålla nere på fettet (man ska undvika kolhydrater och fett tillsammans för att undvika fettinlagring ), övriga dagar äter jag fullfeta produkter fast i rimlig mängd. Lördagen kommer nog vara lite mer åt en vanlig viktväktares dag.
Min lågkolhydratdag kommer se ut ungefär så här:
Frukost: Kesellafrukost med 10% kesella, 1 msk vispgrädde 1 dl hallon.
Lunch: 1 CK milkshake
Mellanmål: Ex Oststavar med skinka, avokado, keso och nötter etc.
Middag: Kött/Fisk/Fågel med sås och grönsaker.

Jag räknar inget, vare sig kolhydrater, kalorier eller points utan kommer hålla mig till denna plan. Det är samma plan som jag kommer ha som målviktig fast då har man lite större marginal så klart.
Kommer börja uppdatera vikten här igen from fredag och sedan kommer ny vikt varenda fredag hädanefter.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Kristina 12 juni, 2010 - 21:08

Hej!! Tänkte kolla med dig vartifrån du köpt ditt biggest loser spel till ditt wii? det verkar inte finnas i Sverige? el har jag letat dåligt…
Tänkte även kolla med dig vad det i så fall kostade tillsammans med frakten?
Är lite nyfiken o är intresserad av att skaffa mig det själv, men vet ej hur;)
Tur jag har dig att fråga;)
Tack på förhand!!
KRAM

Svara
Sandra1976 13 juni, 2010 - 09:06

Hejsan Kristina… Jag ville oxå ha ett biggest loser spel o jag hittade ett på onoffs sommarrea nu för 199 kr. Värt att kolla upp kanske… Så nu har jag ett här hemma.

Kramar

Svara
Kristina 13 juni, 2010 - 12:29

Kollade där men fann de tyvärr inte:(

Svara
Åse 14 juni, 2010 - 11:25

De verkar vara svåra att få tag på numera =///

Svara
Anne-Marie 7 maj, 2010 - 09:50

Hej!

Tack för ditt svar om biggest loser.
Jag har beställt ett nu och väntar bara på att det ska komma, känns kul o spännande. Jag får köra Wii fit tills det kommer.

Trevlig helg!

/Anne-Marie

Svara
Åse 7 maj, 2010 - 09:51

Roligt!! Hoppas du kommer bli nöjd! =)

Svara
kcalorin 19 april, 2010 - 00:55

Ahh den som söker den finner eller vad är det man säger? 😉 Ska kolla in detta nu =)

Kram!

Svara
Ofelia 18 april, 2010 - 13:37

Låter som en riktgt bra plan!

Svara
Cathrine 17 april, 2010 - 14:03

Kul med Wii Fit – både för oss vuxna och för barnen :)En välanvänd julklapp här hemma hos oss 😀

Svara
Dessi 15 april, 2010 - 15:21

Nu blev jag verkligen intresserad av Wii fit! Kul med Biggest loser-spel! 🙂

Svara
Cecilia 15 april, 2010 - 12:31

Hej Åse! Det ska bli jättekul och inspirerande att följa dig nu. Själv håller jag på att kämpa med de sista kilona, men trillar hela tiden tillbaka i godisträsket.:-( Blir därför väldigt nyfiken på ditt kostupplägg, detta kanske kunde funka för en som löptränar minst 3,5 mil i veckan?? Trodde jag lätt skulle gå ner de sista graviditetskilona när jag började löpträna, men icke, de sitter som berget…En ätardag i veckan skulle passa mig fint iallafall. Lycka till nu!!

Svara
Åse 15 april, 2010 - 13:34

Du får prova och se! =) Trial and error du vet. Lycka tll!

Svara
Emma H 15 april, 2010 - 10:23

Låter väldigt intressant. Du kommer klara dom där 5 kilona galant. Jag känner mig också inspirerad, har 3 kg kvar till min målvikt.

Kram Emma

Svara
Pernilla A 15 april, 2010 - 07:25

Låter så roligt med Wii Fit så man kanske passa på att önska sig i födelsedagsprsent ;). Lycka till med din viktminskning. Det kommer du att fixa galant. Ha en skön dag…………själv ska jag tillbringa den inomhus med föreläsning och farmakodynamik. Avis på alla de som kan njuta av solen utomhus. Kram kram

Svara
Anita 14 april, 2010 - 23:04

Kul med nya viktuppdateringar igen. 🙂 Har saknat dem. Har en kompis som har Wii Fit så jag har faktiskt provat. Det var kul, men jag gillar att springa ute året runt.

Svara
antonsmamma 14 april, 2010 - 22:39

Hej Åse!
Läste din blogg redan innan jag blev gravid. I september 2009 föddes min lilla son.
Under graviditeten lade jag på mig nästan 20 kg.
Tack vare dina många underbara recept plus en stor portion motivation och träning är dessa borta nu. Känns fantastiskt, trodde aldrig det skulle gå så fort.

Tack för en mycket inspirerande sida=) (ok, har 1,5 kg kvar till 56 kg-men jag ska dit!)

Svara
Åse 14 april, 2010 - 22:56

GRATTIS!! Till både liten son och att du arbetat bort alla kilona! 1,5 kg tar du på 2-4 veckor =)

Svara
cathrine 14 april, 2010 - 21:25

Jag har också funderat köpa en wii fit men vet bara inte om den fungerar??? På kvällar kan man spela med den när man på morgonen varit på gym ; )

Svara
Ellinor 14 april, 2010 - 20:25

Hej Sötis,

Hoppas du tycker om spelet 🙂

Läste ditt svar till Maud och blir varje gång så himla impad av all din kunskap! Jag är glad att du delar med dig för det där kommer fungera perfekt sen för mig när jag är närmare målvikt. TACK! Har aldrig hört talas om CKD.

Massor med kramizar till dig <3

Svara
Åse 14 april, 2010 - 20:31

Tack gumsan, jag är en liten nyfiken svamp *S*

Ja jag var helt upp över öronen excalterad när jag själv började läsa på om CKD! Verkar vara perfekt för mig!!! Jag har inga problem med sug etc efter en dag med kolhydrater, jag vill dessutom fortsätta med en ketogen diet med lite avsteg på helgen.

Jag hinner prova ett tag ju innan du provar så får jag recensera =))

KRAMKALAS

Svara
Ellinor 14 april, 2010 - 20:39

Hi hi, härligt med en alldeles egen försökskanin 😉

Kraaaaaam <3

Svara
Maud 14 april, 2010 - 16:37

Jag kan väl inte göra annat än hålla med dom övriga här,, din plan är nog bra, den passar då mig åxå perfect.
Jag håller gärna igen under veckorna för att kunna unna sig nåt under helgen, när mam vill mysa och umgås tillsammans.

En fråga bra, jag själv äter ganska mycket enligt LCHF och det innebär ju ökad fett och lite kolhydrater, men dom du säger att äter man under helgerna kolhydrater så håller man igen på fettet, stämmer det.
Det är inte så att det lagras i kroppen, när man ätit mycket fett under veckan och blir sen krock när man äter kolhydrater under helgen,,, ????

Jag gillar ditt tankesätt, sunt och realistiskt.

Svara
Åse 14 april, 2010 - 16:50

Tvärtom! Cyklisk Ketogen Diet är en diet som bodybuildare ofta äter enligt, kallas CKD.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclic_ketogenic_diet
http://www.halso.info/74.html

Då äter man LCHF i veckorna men lagrar kolhydrater under 36 timmar, håller nere på sockret, fettet och äter gärna GI kolhydrater (dock vad jag förstår så spelar det egentligen mindre roll var kolh kommer i från) men äter stort antal kolhydrater (och kalorier) för kroppen är det nästan omöjligt att lagra detta som fett under de 24 första timmarna för kroppen prioriterar att lagra de tomma glykogendepåerna först!! Så min plan finns mao redan som diet, de som följer den rasar i vikt (deffar) men kan samtidigt träna bra för de tränar på kolhydraterna de laddade under ätardagen (feedup)
Nu tränar ju inte jag så mkt att jag kan äta obegränsat med kolhydrater o kalorier under ätardagen men fenomenet består, jag fettlagrar inte.

Glömde nämna i inläggen att min plan egentligen kallas CKD, ska lägga till det.

Svara
Maud 14 april, 2010 - 18:10

spännande tanke, tack för svaret

Svara
jennyh 14 april, 2010 - 14:47

det låter väl som en bra plan =) Jag har svårt att hitta ett sätt som jag känner att så här vill jag köra på. Men jag går ju trots allt ner sakta men säkert och det är väl huvudsaken. Det där biggest loser ska jag också skaffa mig så fort sjukgymnasten säger att det är ok för mig att träna så. Hoppas att det är snart =)

Svara
Anna-Lena 14 april, 2010 - 14:10

Lycka till, jag är med på mina sista 4 kg fast jag kör bara VV. Känner mig med 100% motiverad nu efter påsk.

Ha det gott, kram A-L

Svara
Jessica 14 april, 2010 - 13:47

klart du kommer klara det gumman:))
Själv håller jag mej till mina powerwalks istället:)

KRAM

Svara
Malin J 14 april, 2010 - 12:29

Ser bra ut tycker jag. Jag håller med om att det är bra att ha en dag då man kan unna sig, så blir inte suget så jobbigt de andra dagarna. Vågar knappt säga det men i måndags startade vi än en gång 😉 Jag har börjat träna på gym, ett gym som ligger nära jobb så då kan jag ta det i samband med det. Ger milkshaken ett bättre resultat eller är det bara ett sätt för att underlätta vardagen? Kram kram

Svara
Åse 15 april, 2010 - 08:59

Åh vad spännande Malin!!!

Milkshaken ger bra mättnad, lite kolhydrater och lite energi, mao får man en mättande lunch som ”kostar” lite. Jag tycker ju dessutom att milkshaksen är supergoda så jag dricker dem gärna. Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam
(Mailar bilderna sedan, glömde en utebild så ska dit igen kl 10:20. Mailar dem runt 12.30)

Svara
Susanne 14 april, 2010 - 12:25

Vilken bra plan. Jag tror att jag hakar på och snor ditt koncept 🙂
Har också 5 kg till målvikt och jag TÄNKER vara klar senast v 29 då jag åker till Rhodos med sonen 2 veckor.
Ett Wii fit planeras här också. Egentligen har jag spelet men ingen balansbräda…men den verkar ju inte gå att köpa löst.
Lycka till ska bli kul att fortsätta följa dig, du är så inspirerande.
Kram

Svara
B-M 14 april, 2010 - 11:16

Låter som en bra & hållbar plan tycker jag!
Jag är också sugen på ett Wii Fit men har inte köpt något ännu. Förmodligen blir det ett till hösten sen iaf, nu passar jag på att powerwalka i stället =) Kram kram

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!