Ugnspannkaka med bacon LCHF

11 oktober, 2012

I dag blev det ugnspannkaka till brunch, jag utgick från kesoplättsreceptet och det blev grymt gott! Tidigare har jag använt Airams recept på fläskpannkaka.
2-3 portioner
1 paket bacon
250 g keso
2 ägg
3/4 msk fiberhusk (tror det går lika bra utan!)
0,5 dl grädde
1 handfull riven ost


Sätt ugnen på 225 gr. Klipp baconet och stek det knaprigt. Lägg det i  i en liten ugnsform och strö riven ost över. Mixa ägg, keso, fiberhusk och grädde med stavmixern och smeta ut ovanpå baconet. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills ytan blivit gyllengul.

Favvovispskålen från Ib Laursen i porslin och form Laura Design, båda från Borett.se


Mumsigt!! I kväll blir det pizza! På mitt tortillarecet, spännande!

29 kommentarer
3

29 kommentarer

Louise 17 juli, 2019 - 11:45

Hej!
I vår familj älskar vi ugnspannkaka så jag tänkte våga friskt och testa detta recept utan att tala om att det är LCHF-anpassat. Hade dock gärna haft i lite rivna rotfrukter, men vet inte om det funkar i detta recept?
Innan jag började förändra mitt förhållande till mat så gjorde vi ofta en rotfruktspannkaka enligt följande ingredienser, har du nåt förslag på hur jag kan anpassa för att undvika mjölet?
3 ägg
1 1/2 tsk salt
3 dl dinkelsikt
5 dl mjölk
3 – 4 morötter
1 – 2 palsternackor
ca 150 g chèvre

Svara
Åse 17 juli, 2019 - 11:47

Hej! Det går absolut att ha lite rivna rotfrukter i mitt recept, lite chevre ska inte heller vara några problem – låter gott!

Svara
Susanna 31 mars, 2019 - 12:55

En undran: går det att frysa denna rätt?

Svara
Tjockpannkaka utan mjöl | Vilse i smeten 4 juni, 2018 - 02:32

[…] Receptet kommer ifrån 56kilo […]

Svara
Emma 17 mars, 2017 - 17:05

En riktig favorit! 👍Står en omgång i ugnen nu! 😋

Svara
Låglaktos-fläskpannkaka utan mjöl. Goda dadelbollar! 6 mars, 2016 - 13:36

[…] Kokossmaken blir väldigt mild och passar riktigt bra ihop med bacon tycker jag. Vill man dölja kokossmaken ännu mer kan man nog öka på till 1,5 paket bacon och ta en ost med lite mer smak. Jag glömde ta kort på pannkakan så jag har lånat ett, som liknar min pannkaka, härifrån. […]

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.