13,8K
Favvovispskålen från Ib Laursen i porslin och form Laura Design, båda från Borett.se
![IMG_7212](https://56kilo.se/wp-content/uploads/2012/10/IMG_7212111.jpg)
![IMG_7213](https://56kilo.se/wp-content/uploads/2012/10/IMG_7213111.jpg)
Mumsigt!! I kväll blir det pizza! På mitt tortillarecet, spännande!
I dag blev det ugnspannkaka till brunch, jag utgick från mitt recept på kesoplättar och det blev grymt gott!
Tidigare har jag använt Airams recept på fläskpannkaka.
2-3 portioner
1 paket bacon
250 g keso
2 ägg
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) (tror det går lika bra utan!)
0,5 dl grädde (eller mjölk eller annan vätska)
1 handfull riven ost
Sätt ugnen på 225 gr.
Klipp baconet och stek det knaprigt.
Lägg det i i en liten ugnsform och strö riven ost över.
Mixa ägg, keso, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och grädde med stavmixern och smeta ut ovanpå baconet.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills ytan blivit gyllengul.
Favvovispskålen från Ib Laursen i porslin och form Laura Design, båda från Borett.se
![IMG_7212](https://56kilo.se/wp-content/uploads/2012/10/IMG_7212111.jpg)
![IMG_7213](https://56kilo.se/wp-content/uploads/2012/10/IMG_7213111.jpg)
Mumsigt!! I kväll blir det pizza! På mitt tortillarecet, spännande!
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
32 kommentarer
Hej!
Måste gjort något fel. Min fläskpannkaka blev
aldrig färdig. Alldeles lös. Vad har hänt?// Annika
Spontant känns det ju som att den skulle varit inne längre? Svårt att säga vad anledningen var.
[…] detta recept (förutom att jag skippade riven ost och bacon)! Blev så gott och enkelt och barnen åt så […]
Hej!
I vår familj älskar vi ugnspannkaka så jag tänkte våga friskt och testa detta recept utan att tala om att det är LCHF-anpassat. Hade dock gärna haft i lite rivna rotfrukter, men vet inte om det funkar i detta recept?
Innan jag började förändra mitt förhållande till mat så gjorde vi ofta en rotfruktspannkaka enligt följande ingredienser, har du nåt förslag på hur jag kan anpassa för att undvika mjölet?
3 ägg
1 1/2 tsk salt
3 dl dinkelsikt
5 dl mjölk
3 – 4 morötter
1 – 2 palsternackor
ca 150 g chèvre
Hej! Det går absolut att ha lite rivna rotfrukter i mitt recept, lite chevre ska inte heller vara några problem – låter gott!
En undran: går det att frysa denna rätt?
[…] Receptet kommer ifrån 56kilo […]
En riktig favorit! 👍Står en omgång i ugnen nu! 😋
[…] Kokossmaken blir väldigt mild och passar riktigt bra ihop med bacon tycker jag. Vill man dölja kokossmaken ännu mer kan man nog öka på till 1,5 paket bacon och ta en ost med lite mer smak. Jag glömde ta kort på pannkakan så jag har lånat ett, som liknar min pannkaka, härifrån. […]
[…] Idag blev det lchf ugnspannkaka med bacon! Riktigt gott blev det! Denna kommer vi göra många gånger, lätt och gott! Receptet finns HÄR […]
[…] Frukost: 2 st Oopsies med 1 skivat ägg och lite majonnäs, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: Rester från gårdagen Middag: 1 portion ugnspannkaka […]
Min sjumånaders dotter åt denna pannkaka med god aptit. Kommer definitivt göras igen. Tack!
[…] hittade jag receptet hon talat om. Det kommer från den populära ”må bra bloggen” 56 kg som tipsar om många lågkolhydratrecept. Jag följer absolut ingen diet (det vet ni nog!) men […]
[…] med fetaost i tomatsås Fläskkarré med matvete och het mangosalsa Pastapesto med korvslantar Fläskpannkaka […]
Du har glömt bacon i ingrediens listan..
Det var lustigt! Och ingen som märkt något innan! =) Tack för påpekandet!
Detta åt vi till middag idag, jag dubblade receptet stor form. men gottigt. var det iaf. hade bär till för jag orkade inte göra sylt och affären hade inte sockerfri sylt. men blev gott ändå men la vanilj i grädden pga maken annars klöks och lite sötning i.(sukrin) länkar när jag lägger upp på min blogg.. detta var så gott kommer göra fler gånger
Dina recept ser alltid så goda ut. Detta blir göra i veckan som middag. fast ha färska bär till i stället. mina favoritbär björnbär och blåbär men även skogsbäår.. mumms men länkar till dig då
[…] om att planera, förbereda och att göra saker lätt för mig. Därför gjorde jag en ny laddning ugnspannkaka och en bit ska jag ha till skolan imorgon. Det känns som om jag aldrig har ”riktig” mat […]
[…] fläskpannkakan som så många skrivit gott om, och den förtjänade verkligen sitt beröm, för rackarns vad god […]
Blir detta till lunch idag. nomnom!
[…] Riktigt gott och mättande! (Receptet hittade jag här.) […]
Hej!
Tack för alla bra tips. Jag undrar dock vad det är för sylt du har till? Ha en fin dag!
Jag använder önos lingonsylt utan socker dock innehåller den sockerersättning!
[…] jag visat här tidigare, men jag ville testa något nytt och hittade då istället ett recept på 56kilo:s blogg som är gjort utav kesoplättsreceptet istället och det smakar i princip detsamma men jag tyckte […]
Tack för recept – ska definitivt provas! 🙂 Hemmagjord lingonsylt?
Vad gott det låter! Det blir en middag idag. Tack för alla dina goda recept. Ha en fin kväll. Kram Catrin
Kanske det blir syrligt….
Härligt!
Ska prova detta tio kvällsmat men har bara crème fraîche hemma.. Får se hur det blir…
Tack för allt gott väntar sååååå på din bok…
Irene
Creme fraiche istället för grädde? Gr alldeles utmärkt vågar jag säga!!
Det där ska testas imorn =)
Åh, vad gott det såg ut!!