Smörgåsbakelse LCHF, Glutenfri (Smörgåstårta)

av Åse

Hej hej!
I morgon är det visst smörgåstårtans dag och jag kom på att jag har ju faktiskt ingen glutenfri lågkolhydratversion här på bloggen, det var jag tvungen att ändra på!
Jag valde att göra en smörgåsbakelse men man kan ju givetvis göra en hel smörgåstårta på detta receptet!
Min formfranska är så användbart när det gäller alla rätter som kräver vitt formbröd.
Till detta receptet gjorde jag halv form och stjälpte upp smeten i en rektangulär mindre form (ca 15 x 20)
Sedan delade jag brödet i fyra delar och skar sedan varje del på tvären så jag fick fina tunna skivor. Jag ville ha mindre bakelser så delade sedan skivorna. En halv form formfranska genererar fler smörgåsbakelser än de två jag valde att göra.
012A7101
012A7103
Till detta receptet så valde jag att göra en skagenröra med ägghack som jag lade på skivorna (3 skivor per bakelse)
012A7105
Varje bakelse dekorerades sedan med ost runt om sedan salladsblad, skinka, räkor, citron, ägg, gurka, tomat, dill.
012A7106
012A7108
012A7111
Det blev en saftig och god smörgåsbakelse som jag och Daniel åt till kvällsmat i förrgår 🙂
Hoppas ni också gillar!
Ps! ni kan ju fylla er bakelse med vad som! T.ex tonfiskröra, eller kyckling/curry eller leverpastej + bostongurka
Bara googla ”smögåsfyllningar” – Berätta gärna här nedan bland kommentarerna vad ni gjort!
012A7114
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Smörgåsbakelse LCHF, Glutenfri (Smörgåstårta)


Ingredienser

 • 1/2 sats formbröd skuren i skivor
 • 2 dl fraiche
 • 2 dl majonnäs
 • salt, peppar
 • 2 ägg
 • 2 msk stenbitsrom
 • 1 tsk pepparrot
 • 1 tsk dijon
 • 1 ask dill (spara lite till toppingen)
 • 1 liten rödlök

Topping

 • Goudaost
 • gurka
 • tomat
 • dill
 • salladsblad
 • ägg

Instruktioner

 1. Blanda fraiche och majonnäs och smaka av med salt och peppar.
 2. Lägg hälften i en skål. Koka äggen och skär dem sedan på både bredden och längden i en äggdelare. Blanda i skålen med majonnäs och creme fraiche, rör ner stenbitsrom, finhackad rödlöd och finhackad dill.
 3. Lägg ut tre skivor bröd per portion.
 4. Bred generöst på fyllning på första skivorna och lägg sedan över nya brödskivor, repetera.
 5. Du har nu tre lager. Bred den sparade majonnäs/creme fraichen runt om.
 6. Så här långt kan du förbereda, låt gärna stå några timmar i kylskåpet så blir det saftigt!
 7. Vid servering, garnera!

Nutrition

 • Serving Size: 2

Sen vill jag bara säga att jag älskar era kommentarer… det känns lite trist och ledsamt när det är endast samma fyra personer som tar sig tid att kommentera inläggen, jag vet ju att ni är sååååå många som är här inne dagligen..
Jag är ingen maskin som får inspiration av att prata med en vägg, om ni förstår 😉
Jag älskar att läsa om allt ni lagar, provar och om ni öht uppskattar rabattkoderna, recepten, tipsen.. Här inne finns ju något för de flesta.
Kärlek! ❤️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

61 kommentarer

Pernilla Willman 29 mars, 2019 - 18:32

Låter smarrig 😊 Ska prova i morgon till kalaset 🌸

Svara
Linda 27 januari, 2018 - 00:01

Det här låter smaskens 👍 tänkte göra dem ännu lite mindre och använda som förrätt isf toast Skagen. Tack för tips och recept 🌹

Svara
Lili 21 november, 2017 - 10:25

Tack så jättemycket för receptet! Smörgåstårta är det godaste som finns. Det har jag alltid till min födelsedag. Jag har nu under hösten gått över till en mer lågkolhydratkost och undrat hur jag ska klara av en födelsedag utan smörgåstårta!

Svara
Anne 10 maj, 2020 - 07:54

Provade detta recept för första gången förra veckan inför ett kalas, då de andra skulle äta smörgåstårta.Blev makalöst god,och man kunde äta med gott samvete. Mina 2 kollegor o jag kör lchf, och de tyckte den var sååå god. Tack för recept. 🙂 Tänkte på brödet, det har ju lite konsistens av sockerkaka. Är det någon som har provat att skippa saltet o ersatt med tex lite sötströ, o andra kryddor som kanel, eller kardemumma o dyl. Eller blandat i bär i degen. Tänkte prova det o kanske gott med lite bär o vispad grädde tex. Tänkte pröva det framöver.

Svara
Åse 10 maj, 2020 - 15:06

Härligt att höra!

Vill du ha sockerkaka så hade jag rekommenderat andra recept, du hittar dem i min sötsakskategori.

Svara
Ida 13 september, 2017 - 19:52

Tusen tack, sonen önskar smörgåstårta på sin födelsedag så detta gjorde att jag som ny inom denna världen också kan göra mig en bit 💕
Jag kommer ha kycklingbitar, bacon, soltorkade tomater blandat med Philadelphiaost och ruccola. Garnerar med ruccola och körsbärstomater 😍

Svara
Helena 12 maj, 2017 - 07:49

Tusen tack för detta inlägg. Fyller snart år och vill bjuda på smörgåstårta som jag själv också kan äta utav!

Svara
Sandra 3 maj, 2017 - 22:24

Wow denna måste jag bara göra. Jag älskar din sida.

Svara
Annelie 17 april, 2017 - 17:17

Hej och tusen tack för alla dina fantastiska recept.
Jag har varit dålig på att ge respons på det du faktiskt ger oss men det beror på att jag sitter med mobilen och läser och sparar dina recept. Dålig ursäkt kanske men mycket enklare att skriva när man sitter vid datorn.
Men du ska veta att jag är dig evigt tacksam för allt du delar med oss. Stort TACK

Svara
Grönkålsgratäng med ädelost och kyckling - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 4 januari, 2017 - 11:00

[…] jag kanske gör en Räkbakelse? MUMS! Jag har en påse frysta räkor i frysen som duger bra! Tror jag gör den på Kesobröd i […]

Svara
Josefine 18 mars, 2016 - 14:23

Hej Åse!
Jag har bakat detta brödet nu och det ser riktigt gott ut 😀
Jag har tänkt bjuda på smörgåstårta på söndag eftermiddag. Traditionell smörgåstårta blir ju oftast godare efter några dagar så jag tänkte lägga ihop dem ikväll för att den ska gotta till sig. Gäller detta även med detta brödet? Eller blir den för mjuk eller något på två dygn?
Tack för dina goa recept!!
Mvh Josefine

Svara
Åse 18 mars, 2016 - 20:37

Nä det blir nog bra tror jag! Lycka till!

Svara
Jessica 26 januari, 2016 - 18:54

Hej Åse
För några år sedan var jag medlem i ett viktforum där du var admin.
Jag har alltid jojjat upp och ner i vikt tyvärr.
För ett par månader sedan var jag verkligen på maxvikt. Upptäckte i den vevan att jag fått diabetes.
Men inget ont som inte har något gott med sig.
Äntligen blev jag tvungen att ta tag i mitt ätande.
Var verkligen en stor omställning.
Men bestämde mig direkt för att se det positivt. Så nu ändrar jag mina matvaror för resten av livet. Och vikten går åt rätt håll igen : )
Det var då jag råkade komma in på din sida : ) som jag följde för länge sedan.
Måste bara säga att för mig har den varit guld värd. Då jag får så mycket inspiration av alla recept du har lagt ut.
Äter inte Lchf men dina recept passar även mig som diabetiker väldigt bra.
Så tack för att du delar med dig av din kunskap och alla dina underbara recept. Mvh Jessica

Svara
Susanne 14 november, 2015 - 08:57

Jag har följt din blogg i rätt många år nu men är tyvärr väldigt dålig på att kommentera, ska bättra mig. 🙂 Du inspirerar massor inom flera områden! Det här receptet ska nog testas ikväll. 🙂
Skönt att se på din instagram att ni var ok efter allt som hänt i Paris. #prayforParis

Svara
Karin 13 november, 2015 - 18:39

Hej. Synd att receptet innehåller yoghurt ! Jag tål inte det. Äter mjölkfritt+glutenfritt. Mejerifria recept passar mig bäst

Svara
Åse 13 november, 2015 - 19:14

Yoghurt?? Du menar fraiche?
Det är ju enkelt att bara använda majonnäs istället! Späd med vatten för lösare konsistens:) Bara fantasin som sätter stopp! Mina recept är till för inspiration sedan får man tänka till och anpassa efter egna behov.

Svara
Elisabeth 16 november, 2015 - 18:34

Karin,! Det finns mjölkfri creamfraiche(och yoghurt substitut också för den delen).
Cream supreme tycker jag är bästa cream fraiche ersättningen. Den är soja baserad om du tål det. Men den är lite dyr. Men Carlshamn har också en.och den är billigare.
Åsa! Jag har också följt dig i några år. Men är också så dålig på att kommentera. Men jätte tack för alla recept. Mkt inspirerande!

Svara
Elisabeth 16 november, 2015 - 18:51

Nu fattar jag vad Karin menade!! Formfranska receptet innehåller ju yoghurt. Vet inte hur fet dom mjölkfria varianterna är. Vad tror du Åsa, skulle det funka ändå? Eller vad skulle man kunna ta istället?
Kram

Svara
Åse 17 november, 2015 - 08:29

Aha! Nu förstod även jag! Tror man kan ersätta med vatten!

Ewa 13 november, 2015 - 16:28

Hej Åse, Jag säger som många andra här – följer dej både på bloggen och instagram och tycker att det är absolut toppen. Tyvärr är även jag dålig på att kommentera osv. Du inspirerar verkligen på många sätt. Lagar i stort sett alltid ”din” mat och tar gladeligen emot tips om kläder, skor, väskor och heminredning. Rabattkoderna du delar ut har jag ofta använt. Har alla dina böcker och jag vet inte hur jag klarade mej tidigare.
Ha det så härligt i Paris och njut av det franska!

Svara
Jill 13 november, 2015 - 11:55

Underbara Åse, känner mig också som en stalker, Lagar din mat, köper ofta handväskor och en del annat du rekomenderar och framförallt är jag sedan den dagen jag hittade dig för många år sedan med i vinguiden och gissa om jag köpt mycket bubbel och gott vin där sedan dess. 🙂
Jag har alla dina böcker och bara älskar dem. Du är en fena på att få till smaker. (såser).
Att jag inte kommenterar här inne är för att jag mestadels kika via mobilen och där är det kaos att skriva kommentarer.. Men följer dig på alla media. Vet inte vad jag gjorde innan jag hittade dig 🙂
Ha en underbar helg i Paris nu. Kram Jillsan aka shadow4u på Instagram.

Svara
Åse 17 november, 2015 - 08:27

Tack goa Jill! Är glad att du hänger hos mig! <3 Stor kram!

Svara
Marielle Grahn 13 november, 2015 - 10:10

Läser dig ju jämt och lagar en hel del av dina recept. Inte så frekvent med kommentarer men lovar bot och bättring ;-).

Svara
Ulla 13 november, 2015 - 09:42

Nu blir det räkbakelse ikväll och ost /skinktoast till lunch imorgon. Det är inte ofta jag bakar LCHF, det blir aldrig bra. Men skam den som ger sig, denna gång blev brödet hyfsat. Minskade lite på smör och yoghurt och tog lite vatten istället. Fröknäcket är alltid OK. Men det är kanske mening med allt, vill man viktmínska ska det inte vara så mycket utfyllnad, utan mer av dina goda matrecept istället.
Kollar din blogg varje dag och är väl nästan de enda recept jag lagar för utom egna, Kajsa Varg-recept. ”Man tager vad man haver” och snor ihop något, som det ofta blir när man gått över till LCHF.
Tack för en kanontrevlig och God blogg
Ulla

Svara
Linda 13 november, 2015 - 07:14

Förlåt, läser din inspirerande blogg men är dålig på att kommentera. Tänkte på dig i ett helt annat sammanhang förra veckan. Köpte lite nytt julpynt i roseguld och tänkte att det här skulle nog Åse gilla ?

Svara
Åse 13 november, 2015 - 08:29

Åh sådant älskar jag att veta =) <3

Svara
Linda 13 november, 2015 - 08:58

Vad kul ? Du hittar pyntet på min instagram lindalovestjarna om du är nyfiken. Tack för en inspirerande blogg.

Svara
Maria Nordström 13 november, 2015 - 01:09

Hej Åse !
Nu blir detta som en härmning av allas inlägg men det är ju faktiskt så vi tänker o känner de flesta av oss. Vi diggar dig o följer dig dagligen o lagar din mat men kommentera blir det dåligt med men räkbakelse blir det imorgon iallafall. Tack för allt du är för oss. Ha det gott o var rädd om dig ute i vida världen.
Kram ❤️

Svara
Åse 13 november, 2015 - 08:32

Kram tillbaka finaste Maria! ❤️

Svara
Evelina 12 november, 2015 - 23:44

Tusen tack för alla fina recept, du inspirerar mig dagligen ?

Svara
Irene 12 november, 2015 - 22:37

Förlåt att jag glömt att kommentera, älskar verkligen dina recept.
När jag pratar mat med mina vänner, tipsar jag alltid, sök på 56 kilo där finns det mycket mumsigt.
Trevlig resa ✈️ ? och tack för alla vin tips ?.
Huset ? imponerade på mitt kalas, finns nu på vårt systembolag i ordinarie sortimentet.

Svara
Nina Renkse 12 november, 2015 - 22:33

Smörgåstårta med räkor tillsammans med en kopp te är bland det godaste jag vet! <3 Det är ju så klassiskt och även nostalgiskt för mig. Jag är säkert långt ifrån ensam om att ha haft en farmor och farfar som alltid beställde (eller gjorde själva) när något firades.

Svara
Karin 12 november, 2015 - 21:50

Latmasken slår till så jag är tyvärr dålig på att kommentera men läser bloggen varje dag ?! Sambon älskar smörgåstårta så detta ska jag definitivt testa på honom ?! Tack för alla bra och roliga inlägg ?!!

Svara
Evelina 12 november, 2015 - 20:27

Heeeej Åse! Jag är jättedålig på att kommentera. Sorry ;-D. Jag uppskattar allt på bloggen och inspireras av stort som smått och gillar att läsa om såväl mat som vin, barn, familjeliv, resor och mode :-). Livsstilsblogg i sin bästa form!! Pepp pepp pepp! Kram!

Svara
Jenny 12 november, 2015 - 20:15

Hej, är usel på kommentera, men mycket bra på att läsa din blogg ? Tänker göra snittar med kesobrödet ditt, på dem lägger jag tonfiskröra m. Rödlök. På de andra blir det skaldjursröra m. Dill å pepparrot. Även skinkröra på några stycken, rökt skinka, rödlök samt riven smakrikosa. Majonäs används som ”gegga” i alla fyllningar. Ha det bäst ????

Svara
Åse 13 november, 2015 - 08:33

Åh härliga tips!! Tack! ?

Svara
AK 12 november, 2015 - 19:55

Jag är så himla sugen på att göra dessa bakelser.. Men hör och häpna – de säljer inte sånna där goa oskalade räkor i Berlin (där jag bor) tycks det, bara jumboräkor :/ Pofiber finns det däremot en web shop för här 😉

Svara
Karin 12 november, 2015 - 19:54

Jag igen.. Stalkern 😉 Tänkte bara berätta att jag har typ köpt allt du har visat.. Rabatter och kläder etc. Gillar verkligen din stil! Passar mig precis! Igår blev det en kofta från Zara.. Undrar var jag såg den??? Ha ha på din blogg såklart!
Även formbrödet bakades i går. Helt underbart gott. Är det okej att ge dina recept vidare? Jag uppger givetvis alltid 56.kilo som källa.

Svara
Karin 12 november, 2015 - 19:48

Hej! Läser också din blogg dagligen och lagar dagligen ”din” mat. Var lite rädd att kommentera för mycket.. Tänkte du kanske tror att jag är en stalker om jag kommenterar för ofta. Har ofta skrivit, men raderat det igen.. Men om jag förstår dig rätt så är det nog dax att tänka om. Jag lovar att kommentera mera! Älskar ju din blogg och du förgyller verkligen min familjs vardag.. och det dagligen. Matplaneringen görs på morgonen på din app och sedan får min gubbe inköpslistan för dagens middag. Super duper! Miljoner av kramar till DIG!

Svara
Åse 13 november, 2015 - 08:35

Åh karin, blir glad för varenda kommentar!! Tänk aldrig att det blir för mycket! Kommentarsfältet är det enda sättet att få feedback på det jag skriver i princip ?
Haha härligt att du gillade koftan! jag älskar den! har med mig den hit till Paris =)
Du får gärn skicka länkar till dina vänner till recepten! Så kan även de följa nya recept här ju =) KRAM!

Svara
Ekofilosophie 12 november, 2015 - 18:42

Ser jättegott ut! Smart att linda osten runt som ett täcke. Hmm, kanske går det att göra en variant helt utan bröd 😉

Svara
Madde 12 november, 2015 - 18:10

Hej Åse!
Vem kunde tro att man kan äta smörgåstårta när man äter lchf…
Ser otroligt gott ut.
Har i dag köpt din bok lchf 2.0.
Tack för en fantastisk blogg där du verkligen bjuder på dig själv och dina erfarenheter.

Svara
Carina 12 november, 2015 - 18:08

Hej! Jag har just hittat hit och jag läst runt i timmar! Har lagt om min kost till paleo, ca 2 månader sedan, har gått upp i vikt istället för ner… äter även periodisk fasta i 2 veckor! Men men, detta recept blir till att överaska mannen imorgon! Kram

Svara
Karin 12 november, 2015 - 17:46

Läser din blogg nästan dagligen
och får inspiration men är dålig på att kommentera.

Svara
Elinor 12 november, 2015 - 16:46

Kan inte nog berömma din blogg- den är inspirerande och verklighetsförankrad. Jag har följt den under ett par månader och tack vare din inspiration och fina recept så har jag lyckats gå ner 7kg.
Tack för ”all din hjälp”?

Svara
Jessica 12 november, 2015 - 16:29

Hallå!
Tack för alla härliga recept♥️ Har en sak som gör att jag inte går in här så ofta som jag skulle vilja, det är att man inte ser hela inlägget utan måste klicka på pilen och sen scrolla ner och leta efter var man ”ligger” i texten! Har lite besvär med synen också då lite fetare text nog skulle underlätta. Kramisar

Svara
Åse 13 november, 2015 - 08:36

Kan förstå att det ibland blir lite lurigt om man har problem med synen Jessica! Kan du kanske förstora med din dator? Det vet jag att min svärmor gör och hon har stora synproblem.

Svara
Malin J 12 november, 2015 - 16:08

Kram och kärlek till dig med <3

Svara
Ann 12 november, 2015 - 15:50

Men åh! Så gott detta! Jag brukar göra räkbakelser också så himla gott!!! Det får bli en räkmacka till helgen (igen)!
P&K
PS apropå kommentarer så är det trist när inga kommenterar, håller med! <3

Svara
Åse 12 november, 2015 - 15:54

PUSS fina Ann! <3

Svara
Lotta 12 november, 2015 - 15:45

Är usel på att kommentera men läser allt du skriver och letar jag efter ett recept går jag direkt till din sida!
Tusen tack för alla underbara recept och allt annat härligt du delar med dig av!

Svara
Malin 12 november, 2015 - 15:42

Hej Åse,
Jag tror du har länkat till fel formfranska.. för den är varken glutenfri eller Low Carb..
Det låter fantastiskt gott iallafall – kommer nog bli middagen till idol imorgon..
Tack för inspiration!
//Malin

Svara
Åse 12 november, 2015 - 15:47

Ändrat! Tack!!

Svara
Annelie M 12 november, 2015 - 15:42

Läser ofta din blogg och inspireras av dina recept!
Smörgåstårtan ska jag definitivt testa 🙂
Länken till brödet fungerar dock inte för mej 🙁

Svara
Åse 12 november, 2015 - 15:48

Var fel länk :))

Svara
Jennie 12 november, 2015 - 15:39

Wow! Ser underbart ut!
PS, länken för formbröd verkar inte funka.

Svara
Åse 12 november, 2015 - 15:48

Var fel länk 😉

Svara
Alexandra 12 november, 2015 - 15:31

Hej! Ser jättegott ut. Undrar bara över länkarna till din formfranska. Den första i texten går till ett recept som heter Lailas bröd eller nåt och som innehåller vetemjöl och den länk som ligger i själva receptet fungerar ej. Eller är det bara jag?
Allt gott,
Mvh Alexandra

Svara
Åse 12 november, 2015 - 15:48

Det är fel recept ändrat nu 🙂

Svara
Ann-Marie 12 november, 2015 - 15:21

Det ser verkligen gott ut! Jag älskar att läsa din blogg. Är ut och läser på den varje dag, du är verkligen en inspirationskälla. Jag blir så glad av att läsa om dig och de dina.?. Kramar

Svara
Stinelina 12 november, 2015 - 15:07

Mums, vad gott det ser ut!
Önskar er en härlig resa!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.