Ingredienser
- 1/2 sats formbröd skuren i skivor
- 2 dl fraiche
- 2 dl majonnäs
- salt, peppar
- 2 ägg
- 2 msk stenbitsrom
- 1 tsk pepparrot
- 1 tsk dijon
- 1 ask dill (spara lite till toppingen)
- 1 liten rödlök
Topping
- Goudaost
- gurka
- tomat
- dill
- salladsblad
- ägg
Instruktioner
- Blanda fraiche och majonnäs och smaka av med salt och peppar.
- Lägg hälften i en skål. Koka äggen och skär dem sedan på både bredden och längden i en äggdelare. Blanda i skålen med majonnäs och creme fraiche, rör ner stenbitsrom, finhackad rödlöd och finhackad dill.
- Lägg ut tre skivor bröd per portion.
- Bred generöst på fyllning på första skivorna och lägg sedan över nya brödskivor, repetera.
- Du har nu tre lager. Bred den sparade majonnäs/creme fraichen runt om.
- Så här långt kan du förbereda, låt gärna stå några timmar i kylskåpet så blir det saftigt!
- Vid servering, garnera!
Näringsinnehåll
- Portioner: 2