Skriv ut

Smörgåsbakelse LCHF, Glutenfri (Smörgåstårta)


Scale

Ingredienser

  • 1/2 sats formbröd skuren i skivor
  • 2 dl fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • salt, peppar
  • 2 ägg
  • 2 msk stenbitsrom
  • 1 tsk pepparrot
  • 1 tsk dijon
  • 1 ask dill (spara lite till toppingen)
  • 1 liten rödlök

Topping

  • Goudaost
  • gurka
  • tomat
  • dill
  • salladsblad
  • ägg

Instruktioner

  1. Blanda fraiche och majonnäs och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg hälften i en skål. Koka äggen och skär dem sedan på både bredden och längden i en äggdelare. Blanda i skålen med majonnäs och creme fraiche, rör ner stenbitsrom, finhackad rödlöd och finhackad dill.
  3. Lägg ut tre skivor bröd per portion.
  4. Bred generöst på fyllning på första skivorna och lägg sedan över nya brödskivor, repetera.
  5. Du har nu tre lager. Bred den sparade majonnäs/creme fraichen runt om.
  6. Så här långt kan du förbereda, låt gärna stå några timmar i kylskåpet så blir det saftigt!
  7. Vid servering, garnera!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 2