Slarvmajan

21 oktober, 2009

Ja det är jag det, blääääää. Har verklugen unnat mig både det ena och det andra nu i tre veckor, dvs under den efteroperativa perioden.
Så from idag så är det tillbaka till sunda kostvanor!
Blir en kombibation av GI och LCHF, dvs jag håller nere på kolisarna framförallt efter frukost och lunch och de kolhydrater jag äter är GI låga. Ska göra ett nytt försök att hålla lite koll på pointsen,  jag har liksom tappat så mkt av det, men vi ska se om jag får det att fungera för det är ju ett sådant nimmt sätt att hålla koll.

I dag ska jag käka lunch ute med en nybliven bekantskap så det blir nog en sallad av ngt slag.

Vad ska ni äta ikväll? Har ni funderat och kan tipsa mig om ngt gott??

45 kommentarer
0

45 kommentarer

Jajja 22 oktober, 2009 - 14:25

Halloj.

Imorrn ska vi ha en stek med portersås, den är SÅÅÅ god, fick den förra helgen när vi var bortbjudna, och hela familjen älskar den, så hojta till om du vill ha receptet.

Kram Jajja.

Svara
Åse 22 oktober, 2009 - 14:37

Gärna!! KRAM

Svara
Jajja 22 oktober, 2009 - 14:53

Halloj.

Här kommer receptet, och jag tror att det är i er smak;)
Måste ju gengällda nu när jag ”tagit” så många recept av dig;)

Stek med portersås. 4-6 pers.

Ingredienser
1 st 600-700 g fransyska el oxfileé
1 flaska porter
1 dl svartvinbärssaft
1 dl soja
2 st vitlöksklyftor
2 st köttbuljongtärningar
5 st hela svartpepparkorn
0.5 tsk timjan
4 st enbär
2.5-5 dl grädde

1. Stek hela kötet i lite smör eller olja, salta och peppra.
2. Blanda ihop alla ingridienser utom grädden, och koka köttet i två timmar.
3. Ta upp köttet o lägg i folie, låt vila 10 min.
4. Sila skyn, och tillsätt grädden, smaka av med mer peppar, salt och ev en gnutta socker. Red såsen med majzena eller mjöl.
5. Skär köttet i tunna skivor.

Gott med potatis eller rotfrukter till.

Svara
Åse 22 oktober, 2009 - 15:18

MUMS! Det får bestämt bli lördagsmiddagen tillsammans med ett gott vin =) TACK!

Svara
Jajja 23 oktober, 2009 - 10:40

Hoppas den ska smaka er me, min ligger o sjuder nu, mmm längtar tills ikväll;)
Ps: det går lika bra med en vanlig starköl om man inte har/eller glömt köpa porter.

Kram Jajja.

Svara
frunpaon 22 oktober, 2009 - 14:00

Hoppas att det funkar bra att kombinera ihop LC och GI med pointskoll! Rapportera gärna hur det går och hur du lägger upp dagarna, för jag kan tänka mig att just LC/GI med pointskoll kan vara en modell för mig sen när jag nått målvikten.

KRAM!

Svara
Jessica 22 oktober, 2009 - 08:10

Men vad säger du slarvmaja:))
Helt ok tycker jag!! Du är snabbt på banan igen som vanligt! Har du ställt dig på vågen efter op? Jag menar om du märkte något efter magen? För även o brösten väger, så kanske magen var mer? eller ?
I går blev vi utkörda o sen gjorde sonen maten!!!Han ringde mej på jobbet o frågade om det var ok att han stod för maten! Eh ok? SJÄLVKLART! Han gjorde marinerade kycklingbitar (i egen marinad!!)som han sen grillade i ugn o egen currysås och jasminris!!!Min son den:))) hihi
Så sött o fint med en massa ljus och han dukade o la upp på våra talrikar så fint och sen ringde han hem maken o mej från stan att maten var klar!
Då känner man att jag gjort något bra i sin uppfostran:))
Puss

Svara
Åse 22 oktober, 2009 - 09:27

Men vilken guuuuldklimp till son!!!!
Nej jag har inte vägt mig, har så mkt vätska i kroppen! När det gäller ökning från slarvet tror jag egentligen inte att det är mer än högst 1 kg, lär försvinna nu snabbt är nog mest att man KÄNNER sig tjock när man inte har varit duktig! men nu jevvvvvlar! 😉 Blir ingen dooleys på lördag ;))

Svara
Jessica 22 oktober, 2009 - 10:02

Nä det är nog inte någon viktuppgång med ditt funskande:))Det brukar ju bara vara vatten som kroppen sparar. Jag tänkte bara om ”fläsket” på magen som försvann, gjorde något på vikten? Men det kanske kvittades med brösten? För annars har man ju hört dom som tar bort fettet på magen märker lite på vågen? Men det var ju så lite på dig så det kanske inte märktes på vågen? det var så jag tänkte..
Javisst är han en stjärna min son! Hoppas han får fler infall:))hahaha
Då ska jag inte läska dig med något i helgen då:)hihi

KRAAM

Svara
Åse 22 oktober, 2009 - 10:11

Hahaha ingen fara sötis! jag privatgjorde din kommentar.
Vi räknade med att det nog blev ett minus på -200 ca eftersom de tog 740 på magen, 126 + 117 på brösten men lade in 2 x 380 så det blir väl ett underskott på ca 200?

P&K

Svara
Jessica 22 oktober, 2009 - 10:26

Ja men då var det lite mindre då!! Precis som jag tänkte:)) Inte fy skam..hihi
Nu ska jag inte terra dig mer idag!!

Svara
HannaC 22 oktober, 2009 - 00:04

Igår gjorde jag en av mina favvisar. Kycklingfilé med sås gjord på kokosmjölk grädde sambal vitlök soja. En burk m wokgrönsaker slängde jag i på slutet 🙂

Svara
Åse 22 oktober, 2009 - 09:28

Men MUMS! Vet du, jag har aldrig fått till en god kycklinggryta med kokosmjölk! Kanske ska prova ditt recept ikväll!!

Svara
jenn 21 oktober, 2009 - 22:01

jag gör en sådan där lc oskants pajj, gott och snabb att göra och ingen på jobbet sedan ( där man äter resterna) ifrågasätter vad det är man äter 🙂

Svara
mimmi 21 oktober, 2009 - 21:16

Idag blev det lasagne med aubergine.

En fråga – har du plockat bort all info under vikttabellen och måttbandet? Jag var nyfiken att följa din resa lite mer översiktligt (även om det mesta står i bloggen).

Svara
Åse 21 oktober, 2009 - 21:25

Nej informatinen finns där fast mann måste vara inloggad.

Svara
mimmi 22 oktober, 2009 - 08:26

Märkligt. Jag är inloggad men det enda som står när jag går in på t ex Vikttabllen är: Viktabellen* kommenteringen är avstängd.

Är jag på fel ställe?

Svara
Åse 22 oktober, 2009 - 09:36

Nej ska vara rätt! jag ska göra mig en testanvändarid så kollar jag hur det ser ut för er som inte har mina adminrättigheter.

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.