3,2K
Ja det är jag det, blääääää. Har verklugen unnat mig både det ena och det andra nu i tre veckor, dvs under den efteroperativa perioden.
Så from idag så är det tillbaka till sunda kostvanor!
Blir en kombibation av GI och LCHF, dvs jag håller nere på kolisarna framförallt efter frukost och lunch och de kolhydrater jag äter är GI låga. Ska göra ett nytt försök att hålla lite koll på pointsen, jag har liksom tappat så mkt av det, men vi ska se om jag får det att fungera för det är ju ett sådant nimmt sätt att hålla koll.
I dag ska jag käka lunch ute med en nybliven bekantskap så det blir nog en sallad av ngt slag.
Vad ska ni äta ikväll? Har ni funderat och kan tipsa mig om ngt gott??
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
45 kommentarer
Halloj.
Imorrn ska vi ha en stek med portersås, den är SÅÅÅ god, fick den förra helgen när vi var bortbjudna, och hela familjen älskar den, så hojta till om du vill ha receptet.
Kram Jajja.
Gärna!! KRAM
Halloj.
Här kommer receptet, och jag tror att det är i er smak;)
Måste ju gengällda nu när jag ”tagit” så många recept av dig;)
Stek med portersås. 4-6 pers.
Ingredienser
1 st 600-700 g fransyska el oxfileé
1 flaska porter
1 dl svartvinbärssaft
1 dl soja
2 st vitlöksklyftor
2 st köttbuljongtärningar
5 st hela svartpepparkorn
0.5 tsk timjan
4 st enbär
2.5-5 dl grädde
1. Stek hela kötet i lite smör eller olja, salta och peppra.
2. Blanda ihop alla ingridienser utom grädden, och koka köttet i två timmar.
3. Ta upp köttet o lägg i folie, låt vila 10 min.
4. Sila skyn, och tillsätt grädden, smaka av med mer peppar, salt och ev en gnutta socker. Red såsen med majzena eller mjöl.
5. Skär köttet i tunna skivor.
Gott med potatis eller rotfrukter till.
MUMS! Det får bestämt bli lördagsmiddagen tillsammans med ett gott vin =) TACK!
Hoppas den ska smaka er me, min ligger o sjuder nu, mmm längtar tills ikväll;)
Ps: det går lika bra med en vanlig starköl om man inte har/eller glömt köpa porter.
Kram Jajja.
Hoppas att det funkar bra att kombinera ihop LC och GI med pointskoll! Rapportera gärna hur det går och hur du lägger upp dagarna, för jag kan tänka mig att just LC/GI med pointskoll kan vara en modell för mig sen när jag nått målvikten.
KRAM!
Men vad säger du slarvmaja:))
Helt ok tycker jag!! Du är snabbt på banan igen som vanligt! Har du ställt dig på vågen efter op? Jag menar om du märkte något efter magen? För även o brösten väger, så kanske magen var mer? eller ?
I går blev vi utkörda o sen gjorde sonen maten!!!Han ringde mej på jobbet o frågade om det var ok att han stod för maten! Eh ok? SJÄLVKLART! Han gjorde marinerade kycklingbitar (i egen marinad!!)som han sen grillade i ugn o egen currysås och jasminris!!!Min son den:))) hihi
Så sött o fint med en massa ljus och han dukade o la upp på våra talrikar så fint och sen ringde han hem maken o mej från stan att maten var klar!
Då känner man att jag gjort något bra i sin uppfostran:))
Puss
Men vilken guuuuldklimp till son!!!!
Nej jag har inte vägt mig, har så mkt vätska i kroppen! När det gäller ökning från slarvet tror jag egentligen inte att det är mer än högst 1 kg, lär försvinna nu snabbt är nog mest att man KÄNNER sig tjock när man inte har varit duktig! men nu jevvvvvlar! 😉 Blir ingen dooleys på lördag ;))
Nä det är nog inte någon viktuppgång med ditt funskande:))Det brukar ju bara vara vatten som kroppen sparar. Jag tänkte bara om ”fläsket” på magen som försvann, gjorde något på vikten? Men det kanske kvittades med brösten? För annars har man ju hört dom som tar bort fettet på magen märker lite på vågen? Men det var ju så lite på dig så det kanske inte märktes på vågen? det var så jag tänkte..
Javisst är han en stjärna min son! Hoppas han får fler infall:))hahaha
Då ska jag inte läska dig med något i helgen då:)hihi
KRAAM
Hahaha ingen fara sötis! jag privatgjorde din kommentar.
Vi räknade med att det nog blev ett minus på -200 ca eftersom de tog 740 på magen, 126 + 117 på brösten men lade in 2 x 380 så det blir väl ett underskott på ca 200?
P&K
Ja men då var det lite mindre då!! Precis som jag tänkte:)) Inte fy skam..hihi
Nu ska jag inte terra dig mer idag!!
Igår gjorde jag en av mina favvisar. Kycklingfilé med sås gjord på kokosmjölk grädde sambal vitlök soja. En burk m wokgrönsaker slängde jag i på slutet 🙂
Men MUMS! Vet du, jag har aldrig fått till en god kycklinggryta med kokosmjölk! Kanske ska prova ditt recept ikväll!!
jag gör en sådan där lc oskants pajj, gott och snabb att göra och ingen på jobbet sedan ( där man äter resterna) ifrågasätter vad det är man äter 🙂
Idag blev det lasagne med aubergine.
En fråga – har du plockat bort all info under vikttabellen och måttbandet? Jag var nyfiken att följa din resa lite mer översiktligt (även om det mesta står i bloggen).
Nej informatinen finns där fast mann måste vara inloggad.
Märkligt. Jag är inloggad men det enda som står när jag går in på t ex Vikttabllen är: Viktabellen* kommenteringen är avstängd.
Är jag på fel ställe?
Nej ska vara rätt! jag ska göra mig en testanvändarid så kollar jag hur det ser ut för er som inte har mina adminrättigheter.
Ikväll blire enkelt, sara lee pizzakit. Perfekt snabbmat o man väljer själv hur ”onyttigt” det blir. Själv försöker jag hålla mig till att det blir 8 pts per port! (ett kitt delat på 4) Trevlig kväll!!
Sara Lee är toppen!! Här har jag mitt recept! https://56kilo.se/2007/11/04/pizzakit/
Här hemma blir det Choritzo med ugnsstekta grönsaker, samt lite potatis till dottern
Hej!Vill säga att jag under en tid har kikat in på din sida och jag har liksom fastnat här!Jättetrevligt och inspirerande som du säkert hört mycket!Ett middagstips kan jag bjuda dig på:
Lägg 1 pkt kycklingfilé i en smord ugnssäker form
salta & peppra
4 dl creme fraiche blandas med
1 hönsbuljong tärning
ca 3 pressade vitlöksklyftor ( efter smak )
2 dl riven ost
Häll detta över filéerna grädda 200 grader ca 40 minuter
servera med sallad och om man nu äter basmati ris bulgur el liknande
vänligen Jeanette
MUMS MUMS!!! Lägger det på minnet! Tack!
Jag älskar cole slaw så idag blir det nog grillad kyckling och sallad. Det är du som ska komma med tips juh 🙂
Jag går in här för att få lite inspiration ifrån dig tjejen. 😉
SORRY 😉
Just idag blir det inte nåt av dina recept, dom är annars supergoda och väl använda här hemma! Hittade ett recept av Airam på moussaka. Passar nog att bjuda svärföräldrna, som kommer på middag, tror jag, eller rättare sagt hoppas jag;-))
Vi är just nu inne i en kasslerfas 🙂 Kassler i ugn med lite ost på, en sallad på avokado och grönsallad samt sås av kokosmjölk sptesad med grädde o peppar. MMMM
Tack för en härlig och inspirerande sida!
Dina bilder är så fina och proffsiga , allt ser så gott ut.
Ha en bra dag!
Här blev det kycklingfile´fylld med vitlöksost och klyftpotatisar. Ja inte för mig utan sallad då. Har också slarvat men nu ska jag ta mig i kragen;)
Här blir det verkligen inget spännande…skulle gjort maränger häromdagen till ett barnkalas men hann inte så nu har jag en 6-7 äggvitor i ett glas som står tittar på mig varje gång jag öppnar kylskåpsdörren. Får bli en äggviteomelett…med lite andra kylskåpsfynd…fast det kan bli rätt bra ibland.
Så där blir det nog för oss alla, ups and downs lixom!
Jag ska äta köttbullar & cole slaw till middag 🙂
Hej Åse! Ikväll tänkte jag tillaga köttfärsbiffar med fetaost och soltorkad tomat i. Till detta en sås gjord på en liten burk CF, 1 köttbuljongtärning och 2-3 presade vitlöksklyftor. Blanda allt till såsen och värm på spisen tills buljongtärningen smält. Supergott. En god sallad till detta så blir allt perfekt. Ha en fortsatt bra dag.
/Kram Agneta
Tack tack!! MUMS! Verkar vara många som just gör sås genom CF, buljongtärning och vitlök! Måste prova!
Jag köpte spetskål idag och tänkte testa att gratinera den med, ost och grädde + vitlök och örter. Jag äter ganska fet mat just nu men försöker att äta lite mindre och ta mycket sallad till. Till gratängen tänkte jag ha stekt fläsk. Gott tror jag!
Hej Åse!
Jag registrerade mig här för att jag tycker att du är en stor inspirationskälla för mig. Jag tänkte först att jag skulle få någon ruta där jag kunde skriva ett personligt meddelande till dig och att du kunde bestämma vem som var välkommen att läsa så att du vet vem som är här. Jag hoppas att det är ok att jag tassar runt.
Lite om mig… Jag är snart 30, mamma till två pojkar på 5 och 7 år. Jag ska gifta mig i maj så jag försöker bli av med de sista jobbiga kilona, men lyckas inte så bra för jag är urusel på att hålla mig i från all god mat och så tycker jag att det är svårt att hitta mat som passar hela familjen. Varje gång jag läser hos dig så blir jag väldigt peppad att ta tag i det.
Jag tycker att du har varit superduper duktig.
Ha det så bra!
Hälsn.
Jessica
Tack för presentationen!! :))
Välkommen att fortsätta läsa!
Här blir det en sallad med ruccola, tomat, gurka,räkor/crabfish, avokado + knaperstekt bacon o så får man inte glömma att strö ut lite av knorrs italienska dressing krydda (inte blandad med vatten eller så utan ”ren” Jättegottt 🙂
För mig har det varit fortsatt slarv till och från. Har alldeles för mycket omkring mig just nu och då funkar inget tycker jag. Mat förslag har jag tyvärr inga för ikväll. Dem två stora har simskola ikväll så för oss kommer det bli köpemat.
Vi ska äta pasta carbonara….fast utan pasta för min del 😉 Har oxå haft en flipp lö-tis, NU får det vara nog!
Idag skall jag göra en kantarellsoppa med dinkelbröd penslat med olivolja, rosmarin och flingsalt. Har aldrig provat receptet tidigare men ser verkligen fram emot det. Barnen kommer nog att gilla bakningen av brödet vi får se hur det blir med soppan!
Ha det toppen.
Lägger nog upp bilder på middagen ikväll på min blogg!
astromlena.wordpress.com
Jag ska äta köttfärslimpa. Men istället för att göra en limpa av den tryckte jag ut hälften av färsen i en teflonform, på med bacon och svamp (jag använde burksvamp för ovanlighetens skull). Efter det så formade jag resten av färsen som ”tunna biffar” och la ovanpå det andra, och tryckte ut det så gott det gick så det täckte bacon och svamp. Toppa med ost. Äts med gräddsås och kokta grönsaker.
Åhhh men nu blev jag sugen på köttfärslimpa!! Har ett gott recept här ngnstans! Får rota i arkivet! Tack för tipset!!
Tror inte du blir så inspirerad av min mat jag ska äta ikväll då det blir havregrynsgröt för mig 🙂
Mättar mig bra samt håller min mage lugn över kvällen/natten så det blir oftast en tallrik gröt på kvällen här.
Hihi njae just havregrynsgröt, åtminstone på kvällen känns inte så lockande. Annars älskar jag havregrynsgröt!
Ja, pointsräkning är verkligen ett bra sätt att hålla koll =D Har precis börjat med det igen (efter att ett tag räknat kcal och ett tag inte räknat alls).
Har tyvärr inge tips på mat. Lär väl bli något med kyckling (typ det enda vi har hemma).