Rehab och Må-bra frullen!

av Åse

Hej på er!

Denna dagen har gått i ett! Började skriva till er i morse vid 8.30 haha!
Mamma har precis varit här och vi har suttit inne på Ancestry och lagt till i släktträdet och plötsligt satt vi helt fördjupna när ena släktingen efter den andra poppade upp.
Kommer ni ihåg att jag beställt ett DNA kit? Resultatet kommer om 2-4 veckor, ska bli sååå spännande!
Min gammelmorfar åkte ju till New York 1913 och dödförklarades sedan på min gammelmormors begäran, men nu har det visat sig att han levde kvar i USA och för USAS räkning stred i första världskriget och sista spåret är nu i USA 2018.
Fortsättning följer!

Sista dagen här innan skolorna börjar.
Juni började idag, Noel & Alice börjar i morgon. Alice har ju haft halsfluss men är inte smittbärare längre (går på antibiotika sedan i måndags så hon får själv bestämma om hon orkar i morgon. Jag tycker nog hon ska stanna hemma och vila någon dag extra.

Jag är fortfarande lite på halvfart här. Blir så när jag är den som är hemma med barnen vid lov. Mitt arbete följer ju lite barnen. Jobbar gör jag ju alltid men en del saker skjuter jag upp tills jag kan fokusera 100%.
Så jag är kanske inte mitt mest inspirerande jag just nu 😅❣️

Det är slut med den liberalare kosthållningen i alla fall – SKÖNT! Lika mycket som jag njuter av lite extra gott så njuter jag lika mycket av att äta min må-bra kost! LIVET! ❤️
I förmiddags blev det mikroomelett, babyspenat och tuuuuuunna skivor bresaola! En ingefärashot till det och het chilisauce på äggen. Stod mig i 5,5 timmar på detta så det får bli frukost i morgon igen.

I morgon gör jag comeback på gymmet och jag ska sätta mig och kolla igenom nya schemat på gymmet när det gäller yoga / yinyoga – min kropp SKRIKER efter yoga nu!

Tidigt i morse var jag och Vilde på Rehab på Vin Veterinär här i HBG.
Duktiga Vildis! Han går så fint på bandet i vatten och sedan fick han laser på musklerna runt sin onda höft och fick stå på vibb-bandet.

Han har inte ont längre som han hade då i november, den smärtan verkade komma från ryggen – kan bli så när de kompenserar. Nu får han GLYC som även jag tar (går lika bra till djur!) och extra strandnypon och Glucosamin.

Lunch / Mellis efter några timmar på stan idag. Keso med svenska blåbär och hallon. ❣️

Nä nu börjar det dofta götte i köket, har en plåt rotfrukter i ugnen och snart ska resten in, vad det blir får ni se i morgon 😛

KRAM!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Lisbeth Wall 9 januari, 2020 - 10:48

Jag släktforskar också på Ancestory. Min farmors mamma for över till Amerika på slutet av 1800 talet. När hon kom hem därifrån var hon gravid med min farmor. Hon födde henne och lämnade henne hos sina föräldrar och for tillbaka till Amerika. Kom sedan tillbaka när farmor var i tonåren. Vi har aldrig fått reda på vem fadern var och farmor står under fader okänd i kyrkböckerna. Nu har jag fått upp spår i USA tack vare DNA som jag skickat in. 😊 Jag har använt flera av dina smarriga recept. Tack 🙏

Svara
Åse 9 januari, 2020 - 15:03

Åh så spänannde alltså!
Det var verkligen andra tider då, ibland skulle man velat vara en osynlig tidsresenär för att få veta hur de tänkte och hur livet egentligen var, eller hur?

Svara
Vanja 9 januari, 2020 - 05:47

Min farfar gjorde likadant. Att barn blev faderlösa så här var inget ovanligt. Stackars farmor ensam försörjare för tre små barn.

Svara
Eva 8 januari, 2020 - 22:53

Spännande🤩 vill gärna höra mer om din släkthistoria och se om du hittar nåt intressant!
Men var det inte konstigt att din gammelmorfar aldrig någonsin hörde av sig?

Svara
Åse 8 januari, 2020 - 23:35

Jooooo mkt märkligt men det var nog inte så ovanligt. Ett enkelt sätt att börja om från början och slippa ansvar och annat hemmavid.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.