Play in the shade

11 juli, 2014

Malignt melanom, som är det farligaste formen av hudcancer, ökar och ökar i Sverige. Sedan år 2000 har antalet fall fördubblats(!) och sjukdomen kostar i dag fler svenska liv än trafiken. Det beror bland annat på att många glömmer att skydda sig mot solen i vardagen, speciellt mitt på dagen, mellan klockan 11 och 15.
För att sprida kunskap om hur man kan skydda sig i vardagen skapade Cancerfonden en solsäker plats att röra sig och umgås på. De byggde världens första fotbollsplan helt gjord av skugga. Planens linjer ritades av solens ljus då den är som starkast mellan klockan 11 och 15.
Play in the Shade kallades den!
Barn och vuxna samlades i Hagaparken i Stockholm en solig dag i juni för att röra på sig i skuggan och njuta av solsäker fotboll. Solexperter från Cancerfonden fanns på plats för att svara på frågor om sol och cancer.
Så här blev det:

 
Här kan du läsa om hur du skam skydda dig för att minska risken för hudcancer.


 
Betalt samarbete med Cancerfonden

2 kommentarer

Josefin 15 juli, 2014 - 18:51

Tack snälla för att du tar upp detta viktiga ämne och upplyser alla. Jag har själv haft ett mycket tufft halvår då jag i början av året fick diagnosen malignt melanom. Alla som känner mig vet att jag inte gillar att sola och jag blir knappt brun men ändå har jag drabbats. Läkaren sade att det kan vara så att jag bränt mig som barn och då skadat huden. Nu är äntligen allt borta men jag har en förhöjd risk för återfall inom 2 år. Känns tufft men detta ska jag fixa. Tack för en superbra blogg!

Svara
mallan 11 juli, 2014 - 09:26

Tack Åse för ett viktigt inlägg! <3
Kram!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.