Morgonmun har guld i mun

av Åse

Vilken hääääärlig dag! Regnet hänger tungt i molnen men jag får vara inne och står just nu och äter min frukost vid köksön.
Så bra jag mår! Nu snackar jag inte bara om det faktumet att jag får mysa inomhus med barnen idag med tända ljus i vartenda hörn utan jag mår så bra med min kropp och mig själv.
Något hände de där månaderna när jag åt strikt Low Carb, mer psykiskt än fysiskt. Det var så skönt att under de där månaderna få ett avslappnat förhållande till mat, slippa kampen etc.
I dagsläget när jag äter betydligt mer varierat och det blir både det ena och det andra så inser jag att det där förhållandet står sig kvar. Jag kämpar inte längre utan jag äter och njuter och har fått en balans. Det är så skönt att slippa den där dragkampen, upp några kilon för att kämpa sig ner, upp några kilon, för att kämpa sig ner.
De där två pluskilona efter operationen är nästan borta nu, bara efter en vecka där jag var hårdare med att hålla mig inom kalorierna, men utan att försaka något, jag har ätit vad jag velat, utan att kämpa – precis så som jag mår bäst av att leva och äta i det långa loppet. Jag är inte riktigt nöjd än, men det är inget jag jagar på – kroppen förändras fortfarande efter operationen och efter detta årets viktminskning så jag försöker låta kroppen hitta en vikt den tycker om att stå på. Framför allt så är målet att bli mer vältränad – det är nyårslöftet!

I dag är det exakt 1 år sedan  jag började viktminska för sista gången!!  Vad jag lärt mig mkt om mig själv detta året!!

IMG_3951_1
Efter några dagar med brödfrukost var det gott med min goda kesellafrulle! 150 g 10% kesella, 1 msk ovispad vispgrädde, lite konc osötad saft och 1 dl hallon. Denna står jag mig på läääääänge.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

64 kommentarer

Malin 17 november, 2009 - 22:57

HEJ!
Har du provat Arlas Meze yoghurt?
Den är underbart god. 19.90 för en liter med lång hållbarhet. Ljuvligt krämig – jag ”spetsar” den med vaniljpulver och kanel + några valnötter!
Provade även med lite färdiga pepparkakskryddor i – lyxigt :O)

Svara
Pernilla G 13 november, 2009 - 07:37

Godmorgon!
Saknar direktlänken till let´s eat bland dom andra länkarna till dina kategorier.

Kram

Svara
MariaBe 12 november, 2009 - 14:39

Hej Åse!
Läser din blogg ofta och har i princip gjort samma resa som du under året. jag fick vår guldklimp i oktober förra året och med honom kom en extra vikt på 30 kg ca!!! Jag har precis som du ändrat mitt sätt att se på mat ch ätit väldigt snarlikt dig med få kolhydrater och mycket fett och protein… Har funkar utmärkt och i sommras var jag tillbaka på mål målvikt så hilma roligt!!!

Jag älskar din blogg den är så inspirerande i det vardagliga och det är just det jag behöver min vardag är mitt liv och då vill jag må bra varje dag!!
Jag har ett litet tips til dig som du säker redan provat… Jag köpte alkoholfri glögg på ica utan tillsatt socker. Tindra hette den. Super god tycker jag så det blir den vi dricker i år när det skall vara utan alkohol…
Kram på dej fortsätt att skriva och inspirera!!
Maria

Svara
enpernilla 12 november, 2009 - 13:06

Det gäller ju verkligen att hitta den balansen och faktiskt börja vara snäll mot sig själv. Inte förbud och ångest hela livet, det mår man inget bra av. Det är en väldigt bra artikel i senaste MåBra, om förhållandet till mat. Att man ska lära sig lyssna på sin kropp och äta av rätt anledningar. Jag märker själv att när jag är stressad, trött eller ledsen, och äter av den anledningen, då njuter jag inte av det jag äter. Mat är faktiskt nånting man får tycka om och ska njuta av=) Håller koll på mina kalorier nu på MåBra, för att blir av med lite kilon. Känns bra, för jag kan äta allt men inte alltid. Försöker också lära mig bättre tankesätt och förhållning till mat. Hoppas man kan förändra gamla vanor=)

Svara
Anne 12 november, 2009 - 12:04

Hur många kcal håller du dig till på viktklubben? jag har tänkt att börja med hälsovakten.

Svara
Maud 12 november, 2009 - 10:12

Har själv satt din underbara musli med en tallrik fil till ett stående inslag på morron, kan dan börja bättre.
Känner dock ibland att jag kan sakna ett gott bröd (vilket jag kan slarva med ibland) *s*
Och det känns skönt att man inte saknar socker lika mycket,, att man hellre väljer ett osötat -musli eller -bröd är för mig mycket vunnet.

Tack för att du tar dig tid till denna sida, även det ett återkommande inslag för mig.

Ha en bra dag!!!

Svara
Åse 12 november, 2009 - 10:13

Tycker inte att du ska se det som ”slarv” 🙂 Ät det du vill och mpr bra av, det du mår bäst av äter du mer av och det du mår lite mindre bra av, äter du mindre av 🙂

Svara
Maud 12 november, 2009 - 10:17

Tack – dom orden lägger vi i minnet.

Svara
anli71 11 november, 2009 - 23:13

Hej Åse!
Vad duktig du har varit under detta året, beundrar dig för din målmedvetenhet och karaktär! Härligt att läsa att du har hittat ditt sätt att äta för att må bra på alla plan. Tror också det är viktigt att få äta lite extra gott ibland för själen måste ha sitt med. Äter man bra i det stora hela så är man väl värd det. Själv skulle jag vilja gå ner 7-8 kg och maken vill gå ner ungefär lika mycket. Vårt problem är att vi sällan lyckas vara konsekventa. Vi kan köra GI någon vecka och vara duktiga men sedan trillar vi dit igen. Är svag för kakor och kaffebröd och maken är mer eller mindre sockerberoende. Har du något bra knep för hur man ska lyckas motivera sig i längden, har du alltid gjort veckomatlistor tex? Får mycket inspiration här av dig, din mat är så god! Kesellafrukosten gillar jag jättemycket!
Kram Annette

Svara
Åse 12 november, 2009 - 10:07

Hej!,
Det är så svårt att säga hur man hittar motivationen, i princip omöjligt eftersom den ena människan inte är den andra lik, man har olika morötter, olika nivåer av vad som gör att man vill till ett specifikt mål.
Det enda jag kan säga är att man försöker hitta den matstil man mår bäst av, som fungerar bäst i ens livsstil m.m. LYcka till!!

Svara
ulrika 11 november, 2009 - 18:14

Härligt Åse!!
Visst är det skönt med välbefinande!!!

Svara
Carina 11 november, 2009 - 16:37

Du är såå grym Åse, och en stor inspirationskälla för mig.
Kramen! 🙂

Svara
Åse 12 november, 2009 - 10:12

KRAM tillbaka!!

Svara
Lina 11 november, 2009 - 16:36

Hej, alltid lika härligt att kika in på din sida.
Sååå mycket inspiration. Vad skönt det måste kännas att få ett avslappnat förhållande till mat. Hoppas också komma ”dit” snart…. /Lina

Svara
Hanna 11 november, 2009 - 15:07

Hej!

Hemma från semster och tillbak till favvobloggen! =) Jag tyckte att det var svårt att hålla LC i florida, så det blev en semster som bestod av allt – godis, strips, cheescake (The cheescake factory rekommenderas – LOVELY! fanns även Low Carb där), goda drinkar m.m. m.m. Vägde mig idag och knappt tre kilo extra fanns det. Så kan det gå =)

Men, jag har längtat efter att ha kontroll på vad jag äter och all gooood mat! Stod ju på en platå ca 2 månader innan vi åkta så jag hoppas att den raseras av bara farten nu =)

Har bläddrat tillbaka och läst inläggen, du verkar ha både mat och bloggmotivation och allmänt på topp! Härligt =)

Svara
Åse 12 november, 2009 - 10:14

Åhhhh mums vad det låter gottigt ;)) Förstår att det varit svårt att hålla sig :)) Nya tag nu, det är det viktiga!! KRAMAR!!

Svara
Tina 11 november, 2009 - 14:10

Härligt att läsa att du mår så bra, det gör mig glad! Och tack för din grattishälsning inne hos mig, också det gjorde mig glad såklart! Nu ska jag leta lite matinspiration här hos dig. 🙂

Svara
Ullis 11 november, 2009 - 12:53

Hej!!! Grattis till ett år av framgång o välmående (eller nått). Känner också att denna kost får mig att må bra, har förstått att jag nog behöver ha mer fett i min kost t.ex. grädde i kaffet istället för mjölk osv. Svårt att få hjärnan att greppa detta men det kommer mer och mer. Man får försöka läsa på lite o intala sig att det som skrivs stämmer o kommer utifrån erfarenheter. Anser du att du minskade mer i vikt då du enbart använde feta produkter o åt mer strikt LCHF. Kram.

Svara
Åse 11 november, 2009 - 13:04

Hej!! Nej för mig har det alltid varit likvärdigt. Så länge jag intar mindre än jag gör av med så går jag ner bra i vikt.

Svara
Mariah 11 november, 2009 - 11:14

Vad kul att du känner ”inre frid” med ditt ätande och förhållandet till mat.

1år går fort och tänk så mkt du har åstadkommit under detta år.
GRATTIS måste jag säga!

Det ger mig bitter smak i munnen att tänka att även jag hade kunnat nå min målvikt under detta år.
Jag började ungefär samtidigt som dig men står fortfarande och stampar.
IRRITERANDE att jag har så dålig självdisciplin.
Det är bara mig själv jag har att skylla.
Iof så började jag för 8 dagar sen igen och hittills är det 1,1 minus på vågen.
Kanske kan jag hålla i det den här ggn.
Det är 5,9kg kvar till mitt första mål.
70kg, helst till nyår.
Där stod jag innan jag blev gravid med Jonas (född sept. 2008.

Jag rasade i vikt när jag ammade men sen äter jag snabbt upp mig igen.

Nu har jag erkänt det för mig själv och andra så det är lite press inombords,
kan nog vara nyttigt 🙂

Svara
Åse 11 november, 2009 - 11:16

Lycka till Mariah! Snegla inte tillbaka på det som kunde varit, i dag är en heöt ny dag, eller hur!?

Svara
Mariah 11 november, 2009 - 13:13

Jag ska leva efter mitt nya väggord 🙂

”Minns gårdagen,
dröm om morgondagen,
lev i nuet”

Idag ska jag inhandla Kesellafrukosten igen.
Den är värd sina points!

Svara
Åse 12 november, 2009 - 10:15

Det är ett perfekt ordspråk!! :))

Svara
Mariah 12 november, 2009 - 10:38

Nu ska jag avnjuta dinkelmjöl Frökusar jag med, kunde inte motstå dessa när jag såg dom på affären igår och hade i förskt minne ad du skrivit 🙂

För övrigt belönadejag min viktminskningsstart med GELENAGLAR, wow så härligt. Känner mig så snygg om händerna nu jämfört med förut med mina avbitna naglar och trasiga nagelband 😀

Du är en stjärna i min tillvaro genom din sida! KRAM.

Åse 12 november, 2009 - 13:52

Åh vad hääärligt!! jag har preciiiiis varit iväg och gjort påfyllning på mina =)) Jag känner mig naken utan mina!!

Frökusarna är gudomliga! Jag brer ett lager philadelphia på mina + en god Lönnebergaskinka och paprika 🙂 Mumma!!

Tack Maria, du är en stjärna för mig också!

Eva 11 november, 2009 - 10:58

Vad skönt att du mår så bra och har hittat det som fungerar för dig. Det är mitt stora problem att jag inte hittar ett sätt, så länge jag kör ren kur cambridge funkar det jättebra men sen blir det liksom lite ”allt eller inget”. Ja nån gång ska jag väl hitta ett sätt också .. 🙂

Svara
ice_babe86 11 november, 2009 - 10:09

kul att det går så bra för dig, har varit roligt att följa din resa.
jag undrar en sak, hade du inte en liten inredningblogg eller liknande? hittar den inte!

Svara
jennyh 11 november, 2009 - 09:00

Vad skönt att du mår så bra och att du hittat ett sätt att äta som passar dig! Man blir glad av att läsa din blogg, glad och inspirerad! Kram

Svara
AnnicaP 11 november, 2009 - 06:45

Tack för att jag har fått följa din viktresa. Du har så sund och härlig isntällning.

Kram!

Svara
Beautyofmind 10 november, 2009 - 21:40

Alltså jag lyckades gå upp 1 kg efter min helg (fyller år idag och hade party hela helgen) och är lite nervig. Hag tror dock att det handlar mest om vätska, har svårt att tro att man faktiskt lägger på sig FETT efter en helg? Men jag får ta igen det, 10 kg borta och 10 kvar till bröllopet i april =) Stor kram till dig!

Svara
Åse 11 november, 2009 - 11:15

1 kg är 7000 kcal så så länge du inte överskridit din ”behålla-vikten-energitag” med 7000 så har du inte gått upp 1 kg i fett 😉

Svara
Jenina 10 november, 2009 - 21:38

Åh vad mysigt det låter!! Vill se lite bilder snart på vackra dig!!!!! Kram

Svara
Anita 10 november, 2009 - 19:53

Våra katt gillar kesellafrukosten oxå med nötter i. Han sitter och tiger till jag är färdig. Vilken härlig resa du gjort under det här året. Du är suverän!

Svara
LenaH 10 november, 2009 - 19:38

Du har gjort en imponerande bedrift igen, när det gäller viktminskningen. Härligt att du känner dig tillfreds.
*kram*

Svara
Annika 10 november, 2009 - 19:35

Och som vanligt är Åse bäst! 😀

En annan sitter nu här proppmätt och fet…. *suck*

Kram.

Svara
bibi 10 november, 2009 - 16:47

Härligt att ha ett ganska naturlig förhållande till mat. Det är ju dit man vill komma, om man tex ätit för mycket en dag, då gör det inget utan man tar igen det nästa dag.
Kesellafrukosten är mums, även med turkisk yoghurt.

Svara
Ida A 10 november, 2009 - 16:33

Underbart Åse!
Alltid så himla glädjefyllt att gå in på din blogg!
Skönt med mysdag, är ju guld värt att gå sådana dagar ibland.
Kramis Ida A

Svara
Malin B 10 november, 2009 - 16:14

Nu har du kommit precis dit jag vill, en helt sund inställning. Känner att jag också kommit en bra bit på väg i och med att jag längtar tillbaka till ”dieten” när jag haft en kolhydratsrik helg. Känner direkt att jag sväller av kolhydrater – blä!

Din kesellafrulle är toppen!!!

Kram

Svara
AnnaC77 10 november, 2009 - 15:56

Hej,

imponerande, verkligen, med tanke på att du är mamma till 5 barn med allt vad det innebär. Jag har gått ner till min drömvikt mha VV och nu försöker jag hitta balansen (fått lite tips från dig med). Tyvärr har jag gått upp 3kg:( Jag trivs verkligen inte med hur jag ser ut, jag kommer ihåg den känslan jag hade vid min drömvikt, vad underbart det var…. Det jag har kommit fram att jag är ”beroende av” kolhydrater, speciellt sötsaker (choklad, kakor etc.). Ibland får jag sådan period/dag då är jag verkligen är sugen på kollisar, jag behöver inte äta riktig mat, det skulle kunna räcka med sötsaker. Har det hänt dig? Isf hur eliminerar du den känslan? Iom att jag grundar mina måltider på VV men undviker ris/pasta/potatis till, resulterar det kanske i att jag äter för lite fett och då blir jag ”hungrig” på choklad och kakor. Vad är din erfarenhet?

Lycka till!Go girl!:))

Svara
Åse 10 november, 2009 - 16:00

Jag tror att nyckeln till att hålla sockersuget i schack är mättnad och stabilisering av blodsockret och det kan vara så ja att du äter för lite fett och för mkt kolhydrater för just dig.
Jag kan inte längre känna mig mätt när jag räknar points, jag blir hungrig sockersugen etc. När jag i stället räknar kalorier (dvs lägger in min mat i tex Viktklubb) så väljer jag själv vart jag lägger min energi på och jag äter ganska mkt fett fortfarande, dvs fullfeta produkter, ibland 15% grädde men ofta vispgrädde, i bland 15% fraiche men ofta 34% etc.
För mig fungerar det bäst att äta fetare produkter, jag är mätt löngre och mindre sockersugen då.

Lycka till!!

Svara
AnnaC77 10 november, 2009 - 20:49

ja, det var mina misstankar, jag tror att jag får börja introducera fett till mina måltider för att kunna kompentsera för ris/pasta/potatis som jag brukar undvika. Hoppas att det kommet att fungera. Jag kommer att höra av mig i början på nästa månad för att berätta hur det går. Jag vill så gärna….

Många kramar från Indien (jag är där med jobbet:)

Svara
anje01 10 november, 2009 - 15:51

Hej. Grattis det låter jätte härligt att du har kommit till nästan mållinjen. Men ja tycker att du är där redan när du mår så bra.Ja det är riktig lycka att få vara hemma och mysa och tända lite ljus i varge hörn. Jag tycker oxå att det är vardags lyx.Ha en skön eftermidda och kväll.Kram Jenny.

Svara
lakris 10 november, 2009 - 15:39

Låter härligt.

En vacker dag är det min tur att känna så 😉

// Kram

Svara
katharina 10 november, 2009 - 15:14

vad duktig du ha varit! tänk va mycke kan hända på ett år,fast man inte tror det när man är där i starten=)

Svara
Jessica 10 november, 2009 - 14:57

Härlig känsla! det är så man alltid vill att det ska vara! Jag märker att sedan jag gick ner innan sommaren så äter jag det jag vill,men inte alltid och det blir bra på det stora hela i alla fall och det är ett skönt val och vågen visar inte uppåt ett gram. Så jag fortsätter med mina power walks och äter som jag vill istället. Märker att det ändå inte är gott att trycka i sig en massa godis (ex), varje dag i alla fall och det var till den punkten jag ville komma också. Att veta att jag kan, men inte vill jämt och därför slipper kämpa upp o ner.
Fy fan vad bra vi är:))

KRAAM GUMMAN!

Svara
Åse 10 november, 2009 - 15:14

Helt rätt! Man måste hitta den där balansen!! GRATTIS på dig!!

Svara
Eva 10 november, 2009 - 14:43

Härligt med en sån känsla till vikt o mat som du har nu, dit ska jag också. ”Din” kesellafrukost är toppen, tycker jag. Vilka nötter har minst kolisar, vet du det?
Mycet fint nytt foto! eva

Svara
Åse 10 november, 2009 - 15:13

De flesta nötterna är likvärdiga men Paranötter är kolhydratsnåla har jag för mig.

Svara
Jenjo 10 november, 2009 - 14:05

Vad härligt att höra att du mår så himla bra nu! Grattis till allt som du har gjort under detta året.
KRAMIS

Svara
Åse 10 november, 2009 - 15:10

Tack vännen!!

Svara
Kakan 10 november, 2009 - 12:55

Hoppas också komma dit du är snart. Undrar så vart du hittar orken. Jag har 3 barn på 7 mån, 3 år och 5.5 år och tycker det är tufft att hinna planera, handla, laga och framför allt orka. Det räcker med att jag sovit lite extra dåligt en natt så känner jag att jag behöver mycket mat och kolhydrater för att orka. Spelar ingen roll hur mycket protein och fett jag äter. Blir mest bara äcklad än mätt. Tycker detta är jättejobbigt för jag vill så gärna… bra dagar funkar det fint men tröttheten är stösta boven för mig.

Har du något tips?

Svara
Åse 10 november, 2009 - 15:12

Jag tycker att du ska öka på kolhydraterna och minska fettet då om du känner att du behöver det, varför äta på ett sätt som du inte riktigt känner passar in i ditt liv?

Lycka till!!

Svara
Lotta 10 november, 2009 - 12:32

Det låter härligt och helt underbart, att känna denna fantastiska känslan.
Du har ju gjort en enorm resa vad det gäller din vikt.
Tack för all inspiration som du ger!
Kram

Svara
mathilda 10 november, 2009 - 12:07

Jag käkade också kesellafrulle idag, fast med turkisk yoghurt istället för kesellan. YUUUMMY!

Svara
B-M 10 november, 2009 - 11:28

Va skönt det låter att ha ett så avslappnat förhållande till mat! Hoppas att jag kommer dit också. Ha en underbar tisdag! Kraaam

Svara
Pernilla G 10 november, 2009 - 11:22

Åh va kul att du mår så bra och visst underlättar det att må så bra när man har små barn att ta hand om, tycker jag i alla fall;-. Jag längtar tills jag också kommer in i detta ”flow”. Jag är inte riktigt där än…
Tack för din inspiration!

Svara
Åse 10 november, 2009 - 11:26

Det gör det absolut! Man är ju en gladare mamma, och orkar mer och lägger energin på annat än oroa och fundera för mkt på kosten.

Svara
mounsi 10 november, 2009 - 11:12

Hej Åse!

När du har nötter i ”din kesella frukost”, hur mycket har du i då? jag har ca 3 matskedar, vet ej om det är för mycket eller för lite? Alltså jag vet att mättnadskänslan är individuell och det som passar dig kanske inte passar mig och tvärtom men jag har svårt med mängder och har inte riktigt än hittat min ”nu är det nog” känsla.

Svara
Åse 10 november, 2009 - 11:16

Jag personligen tycker det är för mkt, ger ganska mkt kalorier och kolhydrater! Jag har max 1 msk. Men som sagt, det är ju så individuellt, och beror på vilken kostplan man går efter?? VV? kalorier? LCHF?

Svara
mounsi 10 november, 2009 - 11:20

Jag gick på VV men har inte kunnat äta mig mätt på det lilla jag fick äta där, eller så kunde jag inte fördela rätt, hur som helst så fungerade det inte längre. Jag får i och för sig säga att jag gått ner 32 kilo sedan jag startade för ett år sedan men nu känns det inte längre som om det fungerar. Jag har ca 9 kilo kvar till min ”idealvikt” som är 58 kilo, och har precis skrivit in mig på Viktklubb.se, försöker dock äta LCHF så gott det går.

Svara
Åse 10 november, 2009 - 11:25

Grattis till dina minus 32 kg!
3 msk känns lite onödigt mkt energi att lägga på muslin så jag hade dragit ner till 1-2 msk 🙂

Svara
mounsi 10 november, 2009 - 11:41

Tack! <3

Aika 10 november, 2009 - 10:56

Morgonpuss!

Svara
Åse 10 november, 2009 - 11:02

Morgonpus tebax! *smack*

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.