Morgonmun har guld i mun

10 november, 2009

Vilken hääääärlig dag! Regnet hänger tungt i molnen men jag får vara inne och står just nu och äter min frukost vid köksön.
Så bra jag mår! Nu snackar jag inte bara om det faktumet att jag får mysa inomhus med barnen idag med tända ljus i vartenda hörn utan jag mår så bra med min kropp och mig själv.
Något hände de där månaderna när jag åt strikt Low Carb, mer psykiskt än fysiskt. Det var så skönt att under de där månaderna få ett avslappnat förhållande till mat, slippa kampen etc.
I dagsläget när jag äter betydligt mer varierat och det blir både det ena och det andra så inser jag att det där förhållandet står sig kvar. Jag kämpar inte längre utan jag äter och njuter och har fått en balans. Det är så skönt att slippa den där dragkampen, upp några kilon för att kämpa sig ner, upp några kilon, för att kämpa sig ner.
De där två pluskilona efter operationen är nästan borta nu, bara efter en vecka där jag var hårdare med att hålla mig inom kalorierna, men utan att försaka något, jag har ätit vad jag velat, utan att kämpa – precis så som jag mår bäst av att leva och äta i det långa loppet. Jag är inte riktigt nöjd än, men det är inget jag jagar på – kroppen förändras fortfarande efter operationen och efter detta årets viktminskning så jag försöker låta kroppen hitta en vikt den tycker om att stå på. Framför allt så är målet att bli mer vältränad – det är nyårslöftet!

I dag är det exakt 1 år sedan  jag började viktminska för sista gången!!  Vad jag lärt mig mkt om mig själv detta året!!

IMG_3951_1

Efter några dagar med brödfrukost var det gott med min goda kesellafrulle! 150 g 10% kesella, 1 msk ovispad vispgrädde, lite konc osötad saft och 1 dl hallon. Denna står jag mig på läääääänge.

64 kommentarer
0

64 kommentarer

Malin 17 november, 2009 - 22:57

HEJ!
Har du provat Arlas Meze yoghurt?
Den är underbart god. 19.90 för en liter med lång hållbarhet. Ljuvligt krämig – jag ”spetsar” den med vaniljpulver och kanel + några valnötter!
Provade även med lite färdiga pepparkakskryddor i – lyxigt :O)

Svara
Pernilla G 13 november, 2009 - 07:37

Godmorgon!
Saknar direktlänken till let´s eat bland dom andra länkarna till dina kategorier.

Kram

Svara
MariaBe 12 november, 2009 - 14:39

Hej Åse!
Läser din blogg ofta och har i princip gjort samma resa som du under året. jag fick vår guldklimp i oktober förra året och med honom kom en extra vikt på 30 kg ca!!! Jag har precis som du ändrat mitt sätt att se på mat ch ätit väldigt snarlikt dig med få kolhydrater och mycket fett och protein… Har funkar utmärkt och i sommras var jag tillbaka på mål målvikt så hilma roligt!!!

Jag älskar din blogg den är så inspirerande i det vardagliga och det är just det jag behöver min vardag är mitt liv och då vill jag må bra varje dag!!
Jag har ett litet tips til dig som du säker redan provat… Jag köpte alkoholfri glögg på ica utan tillsatt socker. Tindra hette den. Super god tycker jag så det blir den vi dricker i år när det skall vara utan alkohol…
Kram på dej fortsätt att skriva och inspirera!!
Maria

Svara
enpernilla 12 november, 2009 - 13:06

Det gäller ju verkligen att hitta den balansen och faktiskt börja vara snäll mot sig själv. Inte förbud och ångest hela livet, det mår man inget bra av. Det är en väldigt bra artikel i senaste MåBra, om förhållandet till mat. Att man ska lära sig lyssna på sin kropp och äta av rätt anledningar. Jag märker själv att när jag är stressad, trött eller ledsen, och äter av den anledningen, då njuter jag inte av det jag äter. Mat är faktiskt nånting man får tycka om och ska njuta av=) Håller koll på mina kalorier nu på MåBra, för att blir av med lite kilon. Känns bra, för jag kan äta allt men inte alltid. Försöker också lära mig bättre tankesätt och förhållning till mat. Hoppas man kan förändra gamla vanor=)

Svara
Anne 12 november, 2009 - 12:04

Hur många kcal håller du dig till på viktklubben? jag har tänkt att börja med hälsovakten.

Svara
Maud 12 november, 2009 - 10:12

Har själv satt din underbara musli med en tallrik fil till ett stående inslag på morron, kan dan börja bättre.
Känner dock ibland att jag kan sakna ett gott bröd (vilket jag kan slarva med ibland) *s*
Och det känns skönt att man inte saknar socker lika mycket,, att man hellre väljer ett osötat -musli eller -bröd är för mig mycket vunnet.

Tack för att du tar dig tid till denna sida, även det ett återkommande inslag för mig.

Ha en bra dag!!!

Svara
Åse 12 november, 2009 - 10:13

Tycker inte att du ska se det som ”slarv” 🙂 Ät det du vill och mpr bra av, det du mår bäst av äter du mer av och det du mår lite mindre bra av, äter du mindre av 🙂

Svara
Maud 12 november, 2009 - 10:17

Tack – dom orden lägger vi i minnet.

Svara
anli71 11 november, 2009 - 23:13

Hej Åse!
Vad duktig du har varit under detta året, beundrar dig för din målmedvetenhet och karaktär! Härligt att läsa att du har hittat ditt sätt att äta för att må bra på alla plan. Tror också det är viktigt att få äta lite extra gott ibland för själen måste ha sitt med. Äter man bra i det stora hela så är man väl värd det. Själv skulle jag vilja gå ner 7-8 kg och maken vill gå ner ungefär lika mycket. Vårt problem är att vi sällan lyckas vara konsekventa. Vi kan köra GI någon vecka och vara duktiga men sedan trillar vi dit igen. Är svag för kakor och kaffebröd och maken är mer eller mindre sockerberoende. Har du något bra knep för hur man ska lyckas motivera sig i längden, har du alltid gjort veckomatlistor tex? Får mycket inspiration här av dig, din mat är så god! Kesellafrukosten gillar jag jättemycket!
Kram Annette

Svara
Åse 12 november, 2009 - 10:07

Hej!,
Det är så svårt att säga hur man hittar motivationen, i princip omöjligt eftersom den ena människan inte är den andra lik, man har olika morötter, olika nivåer av vad som gör att man vill till ett specifikt mål.
Det enda jag kan säga är att man försöker hitta den matstil man mår bäst av, som fungerar bäst i ens livsstil m.m. LYcka till!!

Svara
ulrika 11 november, 2009 - 18:14

Härligt Åse!!
Visst är det skönt med välbefinande!!!

Svara
Carina 11 november, 2009 - 16:37

Du är såå grym Åse, och en stor inspirationskälla för mig.
Kramen! 🙂

Svara
Åse 12 november, 2009 - 10:12

KRAM tillbaka!!

Svara
Lina 11 november, 2009 - 16:36

Hej, alltid lika härligt att kika in på din sida.
Sååå mycket inspiration. Vad skönt det måste kännas att få ett avslappnat förhållande till mat. Hoppas också komma ”dit” snart…. /Lina

Svara
1 2 3 4

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.