Magont

23 juli, 2009

Sista veckorna (efter Mallis) så fick jag ont i magen en stund efter min kesellafrukost. Samma sak, dag ut och dag in.
För några dagar sedan började jag göra omelett eller ägg&smör istället på morgonen och inget magont!! Vad kan jag vara känslig för??
Frukosten bestod av kesella alt turkisk yoghurt, lite grädde, hallon och nötter.

20 kommentarer
0

20 kommentarer

Jessica 24 juli, 2009 - 20:32

usch då,låter ingen vidare! Ja du får köra uteslutningsmetoden. Men magen kan bara sparka bakut i alla fall tillfälligt. Kanske är ok om du testa om ett tag igen:)

KRAAAM

Svara
Caroline 24 juli, 2009 - 17:58

Kan kanske vara en kombination av nötter och mjölkprodukter?? För just detta med laktosintolerans kan ju komma sådär hux flux liksom. Hoppas du får rätt på det iaf. Vet precis hur du känner dig om det är nån tröst.

Kramar!

Svara
jenny 24 juli, 2009 - 08:02

Hej Åse!
Min fråga är: VAR i magen sitter det onda? Magkatarront eller blir du föstoppad/lös i magen?
Kan det kanske vara så att hög fetthalt tillsammans med mycket(?) mejeriprodukter tär hårt på magen? Jag gissar bara men om du minskar mejeriprodukterna och försöker äta mer ”ren” mat ett tag så kanske det släpper…
Hoppas du mår bättre snart!!
KRAMAR

Svara
Pusen 23 juli, 2009 - 22:09

Jag tenker på laktosen i mjölkprodukterna. De varierar från land till land och man kan faktiskt som vuxen bli helt laktosintolerant. Alltså det finns de produkterna som du vill ha, men utan mjölksockret. Valio har en del i sitt sortiment. Jag har mjölkmage, och mina trillingar föddes med det, men växte från det tack och lov. Äggen låter som ett mye bra alternativ. Du kan testa din tolerans hos en doktor med… Hoppas det löser sig för dig. Kram

Svara
Karin 23 juli, 2009 - 21:54

Laktosintolerans är även min första tanke.
Fortsätt med äggen du.

Svara
Mathilda 23 juli, 2009 - 21:39

Laktos är min första tanke. Men sedan tänker jag lite längre och tycker inte att det borde vara det. Du äter väl fler saker som kan innehålla laktos än just frukosten?!

Svara
cecilia 23 juli, 2009 - 21:39

Min första tanke var också nötter.Har själv fått ont i magen nu några dagar när jag ätit nötter, men tyckte det var konstigt ,tills jag läste om ditt problem.
En fråga:vet du om det är ok att äta sorbet?Eller är det många kolhydrater i det?

Svara
Åse 25 juli, 2009 - 07:20

Sorbet har mycket socker i sig tyvärr!!! Jag älskar sorbet!

Svara
Helena 23 juli, 2009 - 21:18

Jag får tråkigt nog ont i magen av för mycket fett så jag lade ner hela den där kosten, lite synd för det fungerade ju bra i övrigt men det går inte att ha så ont i magen hela tiden :S

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.