Pannkaka, mitt favoritrecept!

24 januari, 2012

Jag äter nästan uteslutande omelett eller pannkaka till frukost. Gott och går fort och jag får i mig minimalt med kolhydrater men mycket protein och nyttigt fett.
Så här gör jag min pannkaka på morgonen! Det är i princip samma recept som detta.

1 pannkaka

1 ägg
0,75 dl grädde (eller gräddmjölk)
1/2 msk proteinpulver vanilj
0,5 msk fiberhusk (glutenhyllan på tex Ica)
Något varv med saltkvarnen


Kokosfett (jag använder utan smak)

 

74 kommentarer
0

74 kommentarer

Cecilia Wihlbeck 26 januari, 2019 - 09:04

Ser jättegott ut vart köper du vaniljproteinpulvret?

Svara
Åse 26 januari, 2019 - 10:04

Hej jag köper ofta fitnessgurus one whey på deras sajt

Svara
Cecilia Wihlbeck 26 januari, 2019 - 09:03

Vilket proteinpulver vanilj köper du?

Svara
Carro 6 april, 2017 - 20:45

Hej!
Tack för allt smarrigt du delar med dig av! 💜
Provade göra dessa idag och det var dom godaste jag provat hittills! Så lätt och snabbt att göra med 👌👏
/Carro

Svara
Åse 7 april, 2017 - 11:38

Vad kul att höra! :))

Svara
Berit 28 september, 2015 - 20:56

Fick inte svar på var jag jan köpa pulvret.

Svara
Åse 28 september, 2015 - 21:01

Varsågod för de andra svaren du fick 🙂 Finns överallt, är ett muskeltillskott. Hälsokost har definitivt.

Svara
Berit 28 september, 2015 - 14:53

Hej! Jag undrar vad proteinpulver används till? Är det ersättning för mjöl? Sedan en till fråga. Var hittar jag det? Hälsokost eller vanlig matbutik?
Har aldrig använt det.

Svara
Åse 28 september, 2015 - 19:37

Hej! Ja det gör pannkakan lite fluffigare och det håller ihop bra men du kan prova utan =)

Svara
Bara för att det är gott! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 28 september, 2015 - 12:37

[…] detta receptet Sedan mixade jag en hallonsmet på 1 näve frysta hallon, 1 msk kokosmjölk (Santa Maria Extra […]

Svara
Bästa LCHF-pannkakorna!! | Pantera @ Spotlife 14 januari, 2014 - 23:45

[…] ut grädden mot hälften mjölk, vilket resulterar i mindre kalorier. Originalreceptet kommer ifrån 56kilo.se, vad skulle man göra i vissa lägen utan den där skåningen […]

Svara
Malin 11 januari, 2014 - 13:15

Åhh, detta är verkligen mitt favoritrecept också, alla kategorier!! Är besatt av denna goodagoda pannkaka. Äter den nästan varje dag till brunch, utom då jag har fastedagar. Ibland byter jag ut grädden mot kokosmjölk (Santa Marias extra creamy) och det blir också superbra! 🙂 Ett par matskedar turkisk yoghurt, några hallon och sen din fantastiska müsli ovanpå, det blir himmelskt gott. Min dotter och jag är beroende! 😉 Vill passa på också och tacka för en fantastisk blogg, med såå mycket inspiration, blir så motiverad!! Jag har nu nått min målvikt, igen… Hade 5 kg för mycket men som nu är borta!! Min dotter har gått ner över 10! kg och har nu bara några till, så är hennes drömvikt nådd! 🙂
En fråga också, har hittat ett riktigt gott roströd i affären av märket CarbZone och heter ”Nystart”. Det står att det är 3g kolhydrater/skiva, vilket väl är ok (om man inte äter för många förstås)? Tydligen vetemjöl och jäst i också, hur kan det då inte vara mer kolhydrater i tro? Är detta bröd något du provat och/eller rekommenderar? (Kan ju ibland vara lite bekvämt att köpa färdigt bröd, när man inte hinner/orkar baka dina goda bröd)
Tacksam för svar! 🙂
MVH/Malin

Svara
Åse 11 januari, 2014 - 13:41

WOW Grattis till er båda!!
Jag rekommenderar INTE Carbzones bröd. Vetemjöl är första ingrediens, då hade jag hellre ätit ett riktigt gott och bra surdegsbröd ibland.
Däremot så hittade jag ett bröd ute från Va Gott, ett proteinbröd som iofs innehåller veteprotein och rågmjöl men det är inte den största ingrediensen och det är ett gott mättande rågbröd som innehåller 3,5 kh per skiva, det rekommenderar jag hellre.

Svara
Main 11 januari, 2014 - 14:16

Tack snälla rara för tips! 🙂 Då ska dottern och jag prova det brödet istället!

Svara
Alma 27 december, 2013 - 11:27

Goda, frasiga och tunna är dem om man använder pannkaka järn Tack

Svara
Maria 26 juli, 2013 - 10:34

Smaken på pannkakan är enormt god – men hur ni andra lyckas få till en pannkaka utan att den går sönder när ni vänder den förstår jag inte.
Har gjort receptet nu i 3 omgångar (!) och alla har gått sönder i småbitar vid vändningen.
Jag har gjort på pricken som receptet säger! Låtit smeten svälla och testat både lite smet i, mer smet och mycket. Testat medelvärme till låg och hög.
Låtit hela undersidan bli knaperfint brun och sen försökt vända den, men den går bara i bitar hur man än bär sej åt. Och annars är jag expert på snygga (vanliga) pannkakor! och teflonpannan jag har är toppenbra till normala pannkakor. Konstigt!

Svara
Åse 26 juli, 2013 - 12:28

Har du provat de andra pannkaksrecepten här? De passar dig kanske bättre?

Svara
Varianter på plättar/småpannkakor | Livet med ADHD 14 november, 2012 - 14:10

[…] ÅSE 56 KILOS FAVORIT (1 PANNKAKA) […]

Svara
Varianter på pannkakor | Livet med ADHD 13 november, 2012 - 11:53

[…] Åse 56 kilos favorit (1 pannkaka) […]

Svara
Pannkaka | Min receptbok 23 juni, 2012 - 19:20

[…] från http://56kilo.se/lchf-pannkaka-mitt-favoritrecept/ Share this:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like this. Det här inlägget postades i […]

Svara
Lise-Lott 20 juni, 2012 - 12:37

Hej!
Tack för receptet!
Jag har kört Lchf i 4 månader och gått ner 7 kg.
Älskar pannkakorna!! nom nom!
En klar favorit!

Svara
Åse 20 juni, 2012 - 17:21

GRATTIS!!!

Svara
Bella 28 maj, 2012 - 16:43

Hej, är ganska ny inom LCHF och har svårt att hitta frukostar som inte skenar iväg i kolhydrater. Gillar varken ägg (utan kaviar) eller bacon.. Så dessa pannkakor verkar helt underbara! Ska testa dem genast! Men en fundering, stämmer verkligen näringsinnehållet?

0,75 dl vispgrädde kan väl inte vara 20g fett när 1 dl innehåller 40g? Jag räknade på 1 dl vispgrädde (då 0,25 dl att ha på) samt 50g hallon till det. Utöver det har jag räknat på ditt recept. Jag fick det till 565 kcal, 13,5g protein, 7g kolhydrater och 53,9g fett.. Är detta, om jag nu räknat rätt, för mycket till frukost? Tycker 565 kcal känns rätt mycket..

Är så tacksam för svar!
Kram från Bella

Svara
Åse 28 maj, 2012 - 17:25

Hej! Fettangivelsen är fel (blir 34), har smugit sig in fel där men kalorierna och övriga uppgifter är rätt.
0,75 dl vispgrädde är ca 278 kcal, 1 ägg är 73 kcal, 1 msk bakepro är 27 kcal.
Sedan kan det diffa några kalorier beroende på vilken uträknare man har men det blir inte 569 kcal eller 7 gram kolhydrater 🙂
Blir ju såklart mer om du väljer hallon och extra vispgrädde att ha till, men receptet inkluderar ju inte det.
Sedan är inte 569 för mkt kalorier, man äter kanske 300 till lunch och 500 till middag och det är ju lagom för en kvinna. Men pannkakor med vispgrädde äter man ju inte varje dag! 😉

Svara
Helena 4 maj, 2012 - 12:24

Hej! Har klart de bästa LCHF pannkakorna. Min man som är lite skeptisk till vissa LCHF recept vill ha pannkaka oftare nu. Det är så härligt att gå in här och hitta recept för alla recept jag provat har varit bra. Tack för insprirerande och bra blogg!

Svara
LCHF pannkakor á la 56kilo.se | sandra zackrisson @ Spotlife 25 februari, 2012 - 20:09

[…] Receptet är från 56kilo.se länk här. […]

Svara
AnnaP 21 februari, 2012 - 11:23

Det här pannkakan blev verkligen GOD! Helt perfekt! Kan det vara Bakepro som gör det där lilla extra tro?

Svara
Åse 21 februari, 2012 - 11:28

Ja, jag tycker att bakepro sätter pricken över i:et!

Svara
Pannkaksfrukost « Söt utan socker / Sweet without sugar 7 februari, 2012 - 12:06

[…] förberett mat för idag och imorgon. Provade ett nytt pannkaksrecept till frukost som jag hittade här, det var riktigt gott och som tur var hade jag alla ingredienser hemma, även kokosfett att steka […]

Svara
Marie 6 februari, 2012 - 23:43

Hej!
Måste bara skriva och tacka dig för en otroligt inspirerande blogg! Har själv börjat äta enligt LCHF efter ett längre uppehåll och tänker verkligen fortsätta med denna kosten.
Har även börjat blogga lite om mitt LCHF och har lånat några av dina recept som jag har testat. Självklart har jag länkat till din sida på flera ställen i bloggen. 🙂
Du är fantastisk!
Marie

Svara
Åse 9 februari, 2012 - 12:52

Tack snälla!! Lycka till med bloggen hoppas den kommer ge dig mkt kärlek! =)

Svara
Petra 5 februari, 2012 - 20:13

Detta var helt klart den godaste LCHF-pannkakan jag ätit. Tom 4-åriga sonen som inte gillar LCHF utan bara .se (punkt SE), som han så fint kallar ”vanlig” mat gav den tummen upp. Och det är ett gott betyg. 😉

Detta blir det definitivt fler gånger.

Svara
Malin 27 januari, 2012 - 14:32

Men wow vilken supergod pannkaka!! 🙂 Åt den precis, nån slags lunch/mellis, blir ibland så mätt på min LCHF-frukost att jag glömmer bort lunchen! 🙂 Verkligt god!! Annars är kesoplättarna min favorit! 🙂

Svara
Åse 28 januari, 2012 - 20:11

Kul att det smakade!!!

Svara
Monika 25 januari, 2012 - 12:55

ÄNTLIGEN en lchf-pannkaka som är GOOOOOD! Tack!!
Och jag blir mätt på en, de är mastiga. 🙂

Svara
Pia 25 januari, 2012 - 10:34

Supergoda. Första LCHF pannkaka jag tycker att värt namnet. Tack för härlig och bra blogg. Många goda recept har familjen ”drabbats” av. Keep up the good work!

Svara
Hanna 25 januari, 2012 - 08:43

Jag gjorde varsin sådan här pannkaka till mig och min man till frukost. Mums!! Och den höll ihop mycket bättre än andra recept som jag har provat! Jag kommer absolut göra det fler gånger 🙂 Kram Hanna

Svara
Åse 25 januari, 2012 - 10:15

Härligt!!

Svara
Bella 24 januari, 2012 - 20:39

Älskar verkligen din blogg Åse, har aldrig sett någon annan som har så bra tips, råd, recept, snygga bilder. Ja, den har allt. Jag har en lång vikthistoria bakom mig, men satsar nu på LCHF. MEN det går inte så bra och jag förstår inte vad jag gör för fel. Jag äter endast de livsmedel som innehåller 5 kolisar. Frukost, lunch, middag och ngn mellis + te/kokosfett + grädde (några koppar om dagen). Jag skriver även upp exakt vad jag äter. Skulle du kanske vilja kika lite på min kost och se vad som går snett?? :))
Bara en liten snabb överblick, tyvärr har jag inte råd att anlita dig för kostrådgivning pga ekonomin annars hade jag gjort det bums. Ska testa ovan pannkaka till frukost, den såg riktigt god ut. Stor kram och fortsätt ge oss tips o råd!

Svara
Åse 25 januari, 2012 - 10:25

Tack för alla rara rader!!
Ha tålamod! Se över dina portioner så de håller handflatemodellen:
Till varje måltid (tre måltider per dag) äter du:
En handflata (med fingrar) protein (kött, fågel, fisk, ägg)
En kupad hand med fettrik sås (Ca 1 dl), äter du majonnäs, smör eller dressing blir det ca 1-2 msk.
Till lunch och middag gör du samma fast då adderar du till En handflata med ovanjordgrönsaker.
Inte mer, inte mindre, inga LCHF bakverk, choklad etc.
Du kan fritt addera till kokosfett i kaffet/teet men se över din gräddkonsumtion.
I de flesta fall där viktminskning uteblir så äter man för mycket mejeri. Satsa på naturligt fett i stället.

Svara
Robin 14 februari, 2012 - 10:57

Gå även till läkaren och kolla så du inte har en ämnesomsättningsrubbning, görs enkelt med ett stick i fingret.

Svara
Linda 24 januari, 2012 - 20:13

Hej, vad är anledningen till att du använder bakepro i pannkakan?
Tänkte prova, gillar att det inte är en jättesats, det kan bli så jobbigt att stå och steka.

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 20:20

Jag tycker konsistensen blir bättre faktiskt! Men det är ju en smaksak, blir toppenbra utan också.

Svara
Johanna 24 januari, 2012 - 20:04

Sitter och avnjuter en pannkaka just i detta nuet och halleluja prisa herren! Jag har hamnat i pannkake-himlen! Jag tror smeten som blev kvar räcker till en pytte pannkaka till efter denna.. lyckliga jag <3

Svara
Susanne 24 januari, 2012 - 17:17

Vill först och främst tacka för en superbra blogg. Har hittat så mycket bra grejer här. Tycker det är svårt med frukosten men det här receptet måste jag prova, låter gott. Kram

Svara
Lucypath.com 24 januari, 2012 - 15:39

Åh så goooott!! Och jag brukar inte gilla pannkakor annars, men på senare dar.. <3

Svara
Helena - trädgårdsmätare på Lidingö 24 januari, 2012 - 14:50

De ska jag testa nån da!

Svara
Jeanette 24 januari, 2012 - 14:21

Ooo så gott det ser ut:-D bilderna är så fina blir ju så sugen! Har nu funnit Bakepro i gluten hyllan på Ica maxi så nu ska jag prova detta recept. Vet du om man kan köpa kokosmjöl i ngn affär i Helsingborg eller kan man bara beställa från nätet? Tack än en gång för att du delar med dig av kunskap o himla goa recept!

Svara
sanna -saos.blogg.se 24 januari, 2012 - 12:50

Det ser supersmarrigt ut! Det ska jag prova ngn gång 🙂 Måste bara hitta bakepro & fiberhusk.

Svara
Sara & Busungarna 24 januari, 2012 - 11:33

Jag kör nästan alltid på pannkaka till frukost. Har enormt svårt för äggröra eller kokta ägg just till frukost… Kräks nästan. Huvvaligen. Men ägg i den här formen går jättebra!
Jag brukar passa på att steka ett gäng och ha i kylen. På morgonen tar jag fram en (eller två om jag är jättehungrig, men det är jag sällan), slänger på en näve riven ost, drar ett varv med saltkvarnen, viker pannkakan dubbel och kör den i micron en minut. Blir hur gott som helst! 🙂 Och snabbt går det, vilket ju alltid är ett plus på morgonen när man ska iväg till förskola och jobb.

Har du kokosfett i pannkakan eller steker du bara i det?

PUSS

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 11:40

Smart!!

Nej jag steker bara i fettet! KRAMIS

Svara
Annica 24 januari, 2012 - 11:02

Vad är det du har på pannkakan förutom bär och nötter?

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 11:03

Det är Lidls grekiska yoghurt! (2,8 gram kh per 100 g)

Svara
ÅsaS 24 januari, 2012 - 10:45

Du skrev i ett tidigare inlägg om att du vill minska på mejeriprodukter i din kost, för din egen skull. Vad är det i mejeri-produkter som triggar sötsuget hos vissa? Är det laktosen (mjölksockret) eller är det något annat? Om man då byter ut de ”vanliga” mejeriprodukterna mot laktosfria alternativ, kommer man då ifrån sötsuget (om det nu har med laktosen/mjölksockret) att göra? Är det någon skillnad fett och näringsmässigt gällande traditionell och laktosfri mejeriprodukt? De mjölkfria produkterna som finns i mejerihyllan – är de ett alternativ?

Kram fårn en allmänt nyfiken ÅsaS

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 10:55

Hej! Det är proteinet i mejeriprodukter som en del reagerar på. Jag regerar på det mest när det ingår som gräddig sås i gratäng etc, för mig blir det för gott.

Laktosfria alternativ är värre, det innehåller lika mycket protein och mjölksockret är uppklippt och då tar kroppen lättare upp mjölksockret.

Svara
ÅsaS 24 januari, 2012 - 11:00

Vilken uppslagsbok du är! 😉
Tack!
Ha en fin dag! Kram

Svara
Gustaf Segerström 26 januari, 2012 - 00:56

Men reagerar du inte på bake Pro då, det är ju rent mjölkprotein? Eller är det något med den som gör att det inte fungerar llikadant?

Svara
Åse 26 januari, 2012 - 07:30

Hjärnan är finurlig, jag reagerar mest på fett och socker ihop så feta gräddiga såser kan trigga mitt överätande. (fett + mjölksocker)
Jag har löst det genom att alltid portionera upp, inte ställa fram en gratäng.
Vad som kan vara problemet med
Mjölkprotein är att det även höjer insulinet mer än det är tänkt.

Svara
Gustaf Segerström 26 januari, 2012 - 08:31

Ok, ja det är alltid ett bra tips. Vissa saker kan helt enkelt vara för goda. 😉

Inte konstigt att många tycker att drycker på Bake Pro smakar så gott.

Jag läste för några dagar sedan en undersökning där det tyder på att vissa av aminosyrorna i proteinet dessutom signalerar till kroppen före mjölksockret gör det om att den ska få kolhydrater, och alltså öka utsöndringen av insulin. Inte konstigt att suget då kommer så snabbt.

http://www.fettdieten.se/content/varf%C3%B6r-mj%C3%B6lk-och-gr%C3%A4dde-ger-snabbt-insulinp%C3%A5slag

Åse 26 januari, 2012 - 08:36

Precs! Det är anledningen till att det utsöndras mer insulin än det är tänkt, dvs det utsöndras mer insulin än det finns blodsockerhöjning!
Jag är övertygad om att LCHF hade varit ännu bättre utan mejeri!

Gustaf Segerström 26 januari, 2012 - 08:46

Håller helt med.

Maria 24 januari, 2012 - 10:40

KAn man utesluta bakepro eller använda någotannat istället? Är nybörjare på detta och har inte handlatallt man behöver..

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 10:49

Absolut! följ länken så kommer du till originalrecetet som är utan Bakepro.

Svara
Charlotte 24 januari, 2012 - 10:31

Tycker det är super att du har lagt till kalorieantal.
Försöker gå ner i vikt samtidigt som jag äter lchf. Kaloriinfo gör det lättare för mig att se hur mycket som krävs för i form av motion för att jag ska gå ner i vikt.

Tack för en inspirerande blogg med recept som fungerar i vardagen:-)

Svara
Annika 24 januari, 2012 - 10:15

Är BakePro glutenfritt? Låt så gott med sådan pannkaka

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 10:38

Ja absolut! Det är ett bakprotein från vassle.

Svara
Jenjo 24 januari, 2012 - 09:44

MUMS! Jag är sjukt sugen på plättar och bara måste göra en sådan ikväll… Men kokosfettet är slut hemma. Det är lika ok med riktigt smör, eller…?
Kramis

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 09:47

Ja absolut! =)

Svara
Anna-Lena 24 januari, 2012 - 09:34

Mums, vad gott. En liten undran, har du bakat våfflor enligt LCHF någon gång och i så fall har du nått recept? Kram kram

Svara
Anna-Lena 24 januari, 2012 - 09:35

Hittade receptet nu ; )

Svara
Jenny 24 januari, 2012 - 09:31

Hej!! Aldrig kommenterat här innan, men vill först tacka för en väldigt inspirerande blogg:) Tack!!
Har ätit Lchf i ca 3 v, äter kesella 1% +. Lite grädde till frukost, är det bra, eller ska jag äta omelette??
Ha en fin dag, snart ska bebis kläs på sedan blir det långpromenad i strålande solsken!!

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 09:35

Hej! Ägg är ju alltid bättre än mejeriprodukter, men om du blir mätt och du får de resultat du vill ha så fortsätt du! Ha det så härligt i solen!! Bitande kallt här i HBG men strålande sol!

Svara
Camilla 24 januari, 2012 - 09:28

Blir man mätt på endast en pannkaka? Detta måste jag hursomhelst testa. Tack för en bra blogg! Ge gärna tips på fler snabba middags/lunchtips.

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 09:30

Vem är ”man”? 😉 Jag blir mätt! Är ju mycket energi i, speciellt mättande fett och protein i. Men kräver man mer energi än jag så får man ju ta två! =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.