Jag överlevde dagen!

av Åse

Nu börjar jag hämta mig från min kolhydratchock ;))

Som sagt jag var fortf mätt när jag vaknade men vis av erfarenheten så åt jag min kesellafrukost ändå och ta mig tusan, vid 13 var jag hungrig igen 🙂
Blev två kokta ägg blandat med chilibearnaise, jag är sjukt kokt på den kombinationen! Såååå gott!
Sedan höll jag mig bra fram till kvällen då det blev lite grönsallad/tomat/gurka, en halv grillad kyckling och mer chilibearnaise. INGET vin, för nu jäklar ska det bara drickas vin på helgen! Inte klokt vilken sommaralkis man blivit!! Är det bara jag eller känner ni också att man dras till den där boxen var och vareviga dag på sommaren?

Nej helt ärligt… pizza känner jag att jag ska akta mig från, även de dagar då jag vill unna mig – så totalt mätt och stinn som jag blev är inget jag vill bli igen – var ju inte ens speciellt gott!! Hade lika gärna kunnat äta en kebabtallrik med kebabkött, sallad och vitlöksås.
Ben & Jerry glassen däremot…. 😉 MUMS!
Men nu får det dröja ett tag innan det blir sådant igen!

Kram på er!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

65 kommentarer

Sockermonstret 6 augusti, 2009 - 11:00

Två kokta ägg och chilibea – middag igår och lunch idag!
Tack för goda och bra tips vännen.
Kram!

Svara
Ida.O 6 augusti, 2009 - 09:21

Ben & Jerry….mums

Svara
~ Maria ~ 5 augusti, 2009 - 18:17

Livsfarligt med sommar och vin :-)))))

Svara
Karin 5 augusti, 2009 - 16:38

Jaaaaaaa! Är också sommaralkis! Det dumma är att i slutet blir det nästan att man dricker bara av ren vana. Gillar bättre vardagen när man dricker vin på helgen – det smakar ju mycket godare då också!!

Svara
lotta 5 augusti, 2009 - 14:44

Provar nu din äggdiet, smaskens! Semestern har satt sina spår, suget är tillbaka 🙁
Har svårt för att veta hur stor mängd mat jag ska äta när jag utesluter/minskar kolhydrater, tror att jag äter för mycket. Har du nåt bra riktmärke/tips för att hålla koll på portionstorleken? Är en ”storportionsätare” som tidigare valt pointsnålt för att få ”tugga”

Svara
Åse 5 augusti, 2009 - 15:27

Många är vi som var vana att ta stora portioner! När du äter kolhydratsnålt så regleras det ofta av sig själv, för suget ser inte till att man överäter. Det tar några dagar – en vecka innan man äter mer naturligt och inte styrs av att man vill ha tallriken full.

Svara
Emma Fahrman 5 augusti, 2009 - 14:43

Åter slås jag av hur otroligt duktig Du är och vilken sund inställning Du har till kosten! Även om lite annat än det ”normala” äts, mister Du inte kontrollen vilket får Dig att njuta stället för att uppleva ångest. You go girl!

Svara
Åse 5 augusti, 2009 - 15:30

Tack Emma! :))

Svara
Åsa 5 augusti, 2009 - 12:17

Alltså du måste ju bara skriva mer om din blanding med ägg och bea! Det verkar helt sjukt haha =D Det är nog en kombination som låter heltokig när man läser det och gott när man testat eller? Ungefär som randig kaviar haha! Hackar du två kokta ägg och blandar med bea eller?

Svara
Malin B 5 augusti, 2009 - 11:46

Har varit lite off datavärlden i sommar. Datorn har varit på lagning och tangentbordet har varit intryckt och inte fungerat….men ser att du varit så duktig i sommar, jisses! Det riktigt strålar om dej!
Jag ”släppte loss” en vecka i sommar när vi var bortrest och åt både Mc Donalds och pizza och godis och VIN. Trodde jag skulle åka på världens bakslag när jag kom hem och vägde mej men hade bara gått upp 1 kg! Har märkt att jag med den här metoden kan tillåta mej göra lite medvetna snesteg utan att det betyder en stor viktuppgång, dessutom så är måtten mindre vid samma vikt än vid viktväktandet. Så glad att du inspirerade mej att börja med den här metoden för den passar mej så bra. Har aldrig mått så bra någon gång!!!! Sedan är det inte så svårt att börja med ”dieten” igen för man längtar till att slippa ”kolhydrats – mätt – svullnaden”. Hoppas du förstår vad jag menar 🙂

Har för mej att du skickade ett mail tidigare att du startat en ny sida, ”åsesfullthus” eller något sånt. Eftersom det mailet försvann när min dator gick sönder så kommer jag inte ihåg vad som stod där. Var det bara en sida för dina närmaste, eller hur var det? Jag vill ju fortfarande följa dej men har full förståelse om det bara är för dina närmaste.

Nej, nu ska jag prova ägg med chilibea, lät spännande!

Stor kram till dej!!!

Svara
Bönan 5 augusti, 2009 - 09:30

Sommaralkis? Ja, absolut…På sommaren verkar det finnas hur många anledningar som helst att fylla det där vinglaset.

Svara
Aika 5 augusti, 2009 - 08:34

Bra jobbat!

Svara
Cia 5 augusti, 2009 - 07:52

Ägg och bea är det bästa just nu! Sååååå gott!!!!

Svara
Marika 4 augusti, 2009 - 22:22

Hej Åse!

Vad är det för bearnesesås du nämner!? Jag vill ha recept och GÄRNA på fler såser du brukar använda 😉

kram

Svara
Ann-Sofie 4 augusti, 2009 - 21:53

Jodå, även här blir det vin oftare än vanligt nu under sommaren. Kallt gott riesling … Jag ursäktar mig med att jag ju inte drack en enda droppe under hela förra sommaren då jag var gravid, så jag har lite att ta igen 😉 Men jag märker även att en vinglas eller två triggar ”sockerråttan” i mig, så jag måste nog sluta om jag ska ner i vikt. Ikväll blev det Ben & Jerry, kan inte låta bli om det finns ”half baked” hemma…

Svara
Lisa H 4 augusti, 2009 - 20:43

yes, det blir vin varje dag! Varje sommar lägger jag på mig några kilo, 4 typ..

Svara
Linda 4 augusti, 2009 - 20:40

Halloj Åse!
Oh ja, visst känner man igen tullandet på vinboxen på sommaren! Jag började jobba i går men har ändå av vana tagit ett o två glas både igårkväll o ikväll :-S Kanske lättar det när även maken börjar jobba!
Lyckliga du som i princip är i mål!
Själv kom jag av mig nu på semestern..fattar inte varför!
När man kan äta så gott. Det är vinet o chipsen, vitlöksbrödet, glassen, drinkar….har inte kunnat hålla mig ifrån det. Tog en medveten paus när jag märkte att jag inte kom på banan igen efter en helgs svullande *fniss*.
Men nu jädrans! 5 kilo vill jag klara av under augusti-september. Borde väl vara rimligt?
Chilibearnaisen är suuupergod ja! Prova även rydbergs mangoraja om du inte gjort det 😉

Svara
Anna77 4 augusti, 2009 - 20:06

Ben & Jerrys…det lät fott..Det där med vinet känner vi igen…;-)

Svara
Viktvaktaren 4 augusti, 2009 - 18:59

Ja pizza aktar jag mig för oxå….mår skit efter att jag ätit det…. 🙁

Svara
Anne 4 augusti, 2009 - 18:44

Hej, Åsa!

Kom följ gärna min blogg och tyck till! Du har en mycket bra blogg, då har aldrig känt av magont eller gallbesvär när du äter denna kost. Jag har tyvärr fått det och det är inget vidare, har därför lagt till havregrynsgröt till frukost och någon smörgås.

Hur ser dina måltider ut per dag, maila gärna och berätta.

Svara
B-M 4 augusti, 2009 - 18:19

Visst är det väl så att man alltid blir för mätt & stinn på pizza! Även om man käkar kolisar i vanliga fall eller ej… Svårt att få den där behagliga mättnadskänslan med pizza, men tyvärr är det ju himla gott ibland! Kraaam

Svara
Ullis 4 augusti, 2009 - 18:05

Hej!!! Hörde det var en mycket bra konsert i lördags, min syrra var där. Riktigt avundsjuk är jag kan jag säga…..
Måste få tag på denna beasås, själv provade jag med smällt smör o då jag inte gillar smör var det sådär, inga kväljningar men jag gillar beasåså o ska prova det istället. Pizza har jag inget sug efter (än) utan sallader är gott framför allt kebab. Dottern gillar brödet som serveras till så det försvinner automatiskt. Även kvarvarorna efter barnens lördagsgodis orkar jag hålla mig ifrån o det gör mig nöjd.
Kram Ullis

Svara
Ida A 4 augusti, 2009 - 17:53

Håller helt med ang. vinet! Tok för mycket har det blivit.
Det är ju så gott med rosevin, så nog har det blivit ett glas varje kväll. Men en vecka kvar sedan börjar vardagen igen och då är det slut på vindricka ett tag.
Har varit på många pizzor nu under semestern men inte en ända gång har jag tagit pizza utan jag har snällt beställt kebabsallad utan bröd – lika gott om inte godare 🙂
Kram på dig också

Svara
Compassgrrl 4 augusti, 2009 - 17:46

Äsch, vi har alla små slip-ups ibland. Jag hade nästan en hel slip-up vecka förra veckan, med smågodis, pizza & vin i mängder!

Nya tag denna!
Kram

Svara
Anneli 4 augusti, 2009 - 17:31

Ja jag håller med dej att man dricker mer nu på sommaren. Jag har små druckit öl hela sommaren inte så bra val men det är ju så gott. Dricker 3,5% tycker dom är godast. Och lite vitt vitt vin har det med blivet med. Det är ju så härligt med sommaren så man blir mer sugen på att dricka. Dricker ju inte så jag blir full utan Salongsberusad. Det blir väl inte varje dag heller men mer än vanligt måste jag säga. Ja jag ska med införa att jag bara får dricka till helgen ha ha.

Kramar Anneli

Svara
Hanna 4 augusti, 2009 - 16:44

I morgon väntar en utmaning för mig. Ska till Åhus med jobbet och där serveras massa god mat till frukost, lunch och middag. Men när jag varit där förrut brukar man aldrig bli sötsugen, blir ju inte det när man äter på regelbundna tider. Jag ska sätte en min-Åse på ena axeln som får peka på vad jag ska göra för val. Jag känner på mig att det kommer att gå bra!

Svara
Hanna 4 augusti, 2009 - 16:44

Kanske ska tillägga att jag är där i en vecka!

Svara
Åse 4 augusti, 2009 - 16:48

Heja dej!!!!

Vilken utmaning! Du måste redogöra när du är hemma igen, hur det gick!

Svara
bibi 4 augusti, 2009 - 15:26

I morgon går startskottet!!:)
Är lite mer ”taggad” nu än i våras då jag provade Lchf men avbröt efter ett par veckor. Nu är jag mer påläst och känner mig laddad att verkligen försöka.
Blir ju otroligt inspirerad av denna blogg och alla tips.

Svara
jessica 4 augusti, 2009 - 15:21

ja det där med sommaralkis..hihi..känner igen mej där.. rosévin är farligt gott! Bra att du åt där i alla fall. För det är ju regelbundenheten kroppen vill ha, i alla fall min. För mej har det blivit en del Pizzahut på semestern:)) Farligt gott och det funkar för mej då jag inte kör LCHF.
Men jag kan förstå din mättnad:))Den chilibean är med på min grilltallrik varje gång:))bästa:))

KRAM

Svara
sarah 4 augusti, 2009 - 14:58

B&J glass = livsfarlig!! Så god.. Fanns förren som hette totaly nut’s, har inte hittat den i Sverigen dock, men en stor favvo utomlands.. Så underbart farlig.. Mmmm

farligast är dock de glassbutiker där man kan köpa B&J i kulglass….så svårt att välja smaker bara.

kram

Svara
Åse 4 augusti, 2009 - 15:08

Mmmm, men du har sett att GB släppt en B&J glass va? Den åt jag i söndags;) Wich! uuuuupergod, påminnje om B&Js Cookie Dough (ev av mina favoriter)

Svara
Madda 4 augusti, 2009 - 14:38

Avslutade just min sommaralkis-era i söndags med en sista flaska bubbel i bubblet, nu är då hårdhandskarna på som gäller… Eller nåja… Till helgen iaf… 😛

Svara
Åse 4 augusti, 2009 - 15:09

Hahahaha!!! Härligt att höra att jag inte är ensam med mina sommarvanor, eller härligt och härligt, skönt man inte är ensam i allafall *S*

Svara
Kicki 4 augusti, 2009 - 11:50

Hej, har läst men inte kommenterat tidigare. Vill bara tacka för inspiration och skratt! Det där med vinet är farligt, fick tom en sväng av magkatarr innan jag slutade med semesterslurkarna…

Svara
isabeli 4 augusti, 2009 - 10:48

Håller med.. glassen är livsfarlig!

Svara
irene 4 augusti, 2009 - 10:05

Nä pizza är inget vidare..men den där glassen – den är lurig…

Svara
carolina 4 augusti, 2009 - 09:17

Finns en beasås som heter något med delikatess, den är så god den med! Men lår någon Lomanders? HIhih sjukt att prata om beasås men så är det när vi kan äta detta underverk 🙂

Svara
Åse 4 augusti, 2009 - 09:47

Den jag brukar köpa är Rydbergs Gourmet – Chili Bearnaise, i en svart plast”påse”

Lohmanders är god!! Även Lallerstedts!

Haha ja Bea är så gott till ALLT!!!!

Svara
Carola 4 augusti, 2009 - 09:16

Har själv nu också börjat försöska mig på att äta points igen sen igår, sommaren har vart ett enda långt matbord känns det som men man måste få unna sig det emmellanåt.
Kram kram

Svara
Åse 4 augusti, 2009 - 09:47

LYcka till nu Carola!!

Svara
Susanne 4 augusti, 2009 - 08:42

Det finns en restaurang i Gbg som heter El Corazon. Dom serverar annorlunda (amerikanska?) pizzor och även glutenfria. De glutenfria är i mindre storlek och mkt goda. Jag går dit ca 2 ggr/år och är sååå nöjd där.

Svara
Susanne 4 augusti, 2009 - 08:41

Ja usch…det däringa vinet är ett elände. Och dessutom är det heller inte så gott om man dricker det oftare än 1-2 ggr/vecka. Men å andra sidan är det lite mysigt att bara öppna på kranen på boxen och hälla ut ett glas. Sist har vi köpt ett vitt vin, Robinsson tror jag att det heter. Förutom att det är ett gott vitt vin så är kranen jättebra och snygg och rolig att hälla ur. Ja, tanten är barnslig! =)
Jag håller med om att du Åse verkligen har förmågan att inspirera! =)

Svara
Coyntha 4 augusti, 2009 - 08:40

Hej! Jag undrar om du kan berätta lite mer om din kesella frukost? Är det kesella du äter istället för yoghurten? Vad mer har du i?
Jag har kört nu 1 vecka men ren LCHF och det har gått bra!
Kram 🙂

Svara
Åse 4 augusti, 2009 - 08:43

Hej!

Jag blandar antingen 10% kesella eller 10% turk yoghurt med lite koncentrerad fun light (jordgubb eller hallon tex) och sedan blandar jag i ca 1 dl tinade hallon/blåbär och min nötmusli: http://56kilo.se/2009/05/27/notmusli/

Roligt att LCHF fungerar bra för dig!!

Svara
Coyntha 4 augusti, 2009 - 08:50

Vad gullig! Tack för att du svarade! 🙂
Hur mycket kesella/yoghurt äter du? Blir du mätt? Jag äter bacon och ägg just till frukosten.

Jag är lite oroligt med min träning. Jag har tränat 4 gånger sedan jag började förra veckan och tyvärr orkar jag inte som jag brukar. Vet du mer om detta?
http://coyntha.wordpress.com/2009/08/03/sondag-3/#comments

Kram igen!

Svara
Åse 4 augusti, 2009 - 08:54

Ja jag blir mätt! ter ca 150 g turkyoghurt/kesella.
Varvar med ägg/omelette etc emellanåt, för min mage är lite känslig för antagligen nötterna.

Det är vanligt i början att få svårare med träning, men sedan upplever mpnga att de kan träna precis som vanligt!

Svara
jenny 4 augusti, 2009 - 08:29

Usch ja man dras till den där vinboxen som en fluga till koskit ;)) Mitt vin tog slut i måndags och det blir INGET mer förrens till helgen!!
Bra gjort att du är back on track!

Svara
Sofie 4 augusti, 2009 - 08:26

Mm, pizza får min kropp att vara svullen i några dagar, Suck! Börjar lära mig vad som är okej att äta om jag vill ”unna mig något extra” och där ingår inte pizza längre. Som tur är funkar sushi..Dock har folk på jobbet svårt att förstå att anledningen till att jag tackar nej till frukostbullar och liknande som bjuds inte enbart beror på kaloriinnehållet utan helt enkelt på att min kropp inte mår bra av det.

Svara
Linruz 4 augusti, 2009 - 07:32

Hihi ibland är5 det nog nyttigt att svulla för att lära sig en läxa.
Det är sällan så gott som man har föreställt sig i huvudet.
Skönt att vara på rätt spår igen.
kram kram Lina

Svara
Sockermonstret 4 augusti, 2009 - 07:28

Avgiftad från kolisarna alltså. Det är bra gjort.
Kram!

Svara
Camilla 4 augusti, 2009 - 07:03

Bra att du delar med dig om hur din kropp reagerade på kolisar. Det blir liksom mindre lockande att göra ett avsteg…

Ska spana på rydbergs chilibea oxå 🙂

Kram

Svara
maddiis 3 augusti, 2009 - 23:51

Ja, visst är det så. Bara för att man är ledig är man drink- och vinsugen mest hela tiden. Det måste vara sommaren. Man är kanske sommaralkis som du säger, haha.

Svara
Tove 3 augusti, 2009 - 23:39

Låter mysko…chilibearnesås…måste provas i varjefall..

Svara
Carina 3 augusti, 2009 - 23:33

Hej ! Det är otroligt vad du kan få det minsta att verka så smaskigt 🙂
Måste prova äggen å chili bernaisen…. men var det typ din lunch? Jag tror inte jag skulle klara mig på det .
Har nu tänkt försöka så gott det går att bara äta lågkaorimat.
Tycker det är lite svårt dock att hålla koll på kolhydraten. Hur många kan man äta per dag ? Tacksam om du kan hjälpa mig med detta.
MVH Carina

Svara
Åse 4 augusti, 2009 - 08:42

Ja jag klarar mig absolut på det, inte alltid men oftast! Som sagt fett mättar ju rejält och det blir inte bara bukafylla som med annan mat – därför kan man klara sig läääänge på tex ägg/fett.

Man ska helt äta under 40 kolh. per dag, finns en kolhydrattabell i vänstermenyn här.

Svara
Kissdockan 3 augusti, 2009 - 23:20

Ett glas vin eller en iskall öl slinker ner så mycket lättare när det är sommar, så är det faktiskt! 🙂

Svara
Maja 3 augusti, 2009 - 23:15

Jo men vem är inte sommaralkis:)
Ska erkänna att jag läst din blogg att litet tag och tycker att du inspirerat mig till testa low carbkost. När inspirationen tryter kikar jag in här och hittar den igen. Du är en stooor inspirationskälla som fixat det så bra!
Har lagt en länk hit i min blogg hoppas det är ok, annars säg till.
Må så gott

Svara
Cornelia 3 augusti, 2009 - 22:52

Semesteralkisar är vi allihopa… Det är liksom lite lyx, tror att det är därför det lockar i alla fall mig 🙂 Kram och pepp

Svara
Dessi 3 augusti, 2009 - 22:38

Berätta mer om äggen och chilibearnaisen! Låter som en utmärkt rätt för mig 🙂

Svara
Åse 3 augusti, 2009 - 22:40

Kokar två ägg som jag skivar åt båda hållen i en äggskivare sedan trycker jag ut ca 30 g Rydbergs Chili Bearnaise 🙂 Muuuuuuuuuuuuuuuuums!!

Svara
Annica 3 augusti, 2009 - 22:34

Vad är det för märke på chilibearnaisen? Lallerstedts?
Hur mycket har du till ett kokt ägg?

Svara
Åse 3 augusti, 2009 - 22:40

Rydbergs Chili Bearnaise 🙂

Ca 30 g

Svara
gruset 3 augusti, 2009 - 22:31

Haha! Sommaralkis ja. Många boxar har det blivit i sommar….tragiskt egentligen. Men gött är det!! 🙂 Snart är det vardag igen. Nya tag då. Deeeeeeetox. 🙂

Kram L

Svara
Åse 3 augusti, 2009 - 22:41

Hahaha ja detox är ordet ;))

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.