5,K
Nu är vi hemkomna från Öland!
Det värsta med att komma hem är väl ändå uppackning och tvätt, eller hur!? Haaaaaate it!
Ni vet att jag äter mycket kyckling! Jag väljer alltid svensk fågel här hemma.
Vet ni om att kyckling eller kalkon märkt med den Gula Pippin alltid kommer från en svensk boende med GMO-fritt foder huvudsakligen från svenska gårdar och är fri från antibiotika till skillnad mot utländska alternativ?
Inte nog med det utan den växer upp under goda förhållanden eftersom svenska bönder jobbar efter högsta krav om djurskydd. Det känns tryggt för min del!
Kycklingfilé har varit stapelvara här hemma och jag är fortfarande väldigt glad i det men numera grillar jag oftast kycklinglårfilé! Blir ju så saftigt!
Jag brukar låta kycklinglårfilén ligga i en enkel men god marinad först:
1/2 dl kinesist soja
2 msk olivolja
1 msk honung
salt, peppar
Därefter grillar jag kycklingen på medeltemperatur med lock (Weber gasol) några minuter på varje sida – när kycklingen säpper från gallret brukar den vara klar att vända!
Sedan får kycklingen ligga under folie i form i ca 10 minuter, så blir kycklingen saftig och mör!
Vitlöksdoftande rostad sötpotatismos är oerhört gott till!
Dela två sötpotatisar på längden. Pensla med olivolja och grilla på båda sidorna i ca 15 minuter.
Gröp ur potatisköttet och mosa med gaffel. Pressa ner 2 vitlöksklyftor, 2 äggulor och en skvätt olivolja -salta och peppra.
Gott, enkelt och nyttigt! =)
Betalt samarbete med Svensk Fågel
Nu är vi hemkomna från Öland!
Det värsta med att komma hem är väl ändå uppackning och tvätt, eller hur!? Haaaaaate it!
Ni vet att jag äter mycket kyckling! Jag väljer alltid svensk fågel här hemma.
Vet ni om att kyckling eller kalkon märkt med den Gula Pippin alltid kommer från en svensk boende med GMO-fritt foder huvudsakligen från svenska gårdar och är fri från antibiotika till skillnad mot utländska alternativ?
Inte nog med det utan den växer upp under goda förhållanden eftersom svenska bönder jobbar efter högsta krav om djurskydd. Det känns tryggt för min del!
Kycklingfilé har varit stapelvara här hemma och jag är fortfarande väldigt glad i det men numera grillar jag oftast kycklinglårfilé! Blir ju så saftigt!
Jag brukar låta kycklinglårfilén ligga i en enkel men god marinad först:
1/2 dl kinesist soja
2 msk olivolja
1 msk honung
salt, peppar
Därefter grillar jag kycklingen på medeltemperatur med lock (Weber gasol) några minuter på varje sida – när kycklingen säpper från gallret brukar den vara klar att vända!
Sedan får kycklingen ligga under folie i form i ca 10 minuter, så blir kycklingen saftig och mör!
Vitlöksdoftande rostad sötpotatismos är oerhört gott till!
Dela två sötpotatisar på längden. Pensla med olivolja och grilla på båda sidorna i ca 15 minuter.
Gröp ur potatisköttet och mosa med gaffel. Pressa ner 2 vitlöksklyftor, 2 äggulor och en skvätt olivolja -salta och peppra.
Gott, enkelt och nyttigt! =)
Betalt samarbete med Svensk Fågel
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
8 kommentarer
Men är det inte för mycket kolhydrater i sötpotatis för stt vsra lchf?
Nej det beror på hur man äter LCHF. Strikt, normal eller liberal. Det beror också på målet med sin kost och om man som jag äter enligt periodisk fasta.
Då måste jag få fråga: om jag måste gå ner i vikt…typ 40 kilo. Hur ska jag tänka då? Har ingen annan att fråga.
Hej! Du hittar massor med info här: https://www.56kilo.se/56kilos-viktminskningsskola-del-1/
Kategorin LCHF innehåller massor med info: https://www.56kilo.se/kategori/lchf/ och även kategorin Värt att läsa: https://www.56kilo.se/kategori/vart-att-lasa/
Men TACK!! Nu har jag fått ett nytt favorittillbehör!! Sötpotatispuren är ju obeskrivligt god!
Kram
Kul att höra! =)
Jag testade sötpotatismoset idag. Väldigt gott! Kommer definitivt att testa det igen.
Blääää finns det nåt tråkigare än att packa UPP!
Mmmmm kyckling är gott, här va mannen o sköt ett vildsvin förra veckan så idag grillar vi det 🙂
http://www.lotte4.blogspot.se