Jag har inte glömt er, men vi renoverar (igen) och jag har varit gravt trött denna veckan!
Hur som haver, from idag så går jag över till mer GI anpassad kost. Kommer ligga ungefär på fördelningen 50E% fett, 30E%protein, 20E% kolhydtater och det är ungefär som i GI Viktkolls ”Nystart” fas. Anledningen är den att jag ju dels under en längre tid velat ta in lite fler kolhydrater och på sista tiden så inser jag att min mage inte riktigt tycker om att fortsätta äta så lite kolhydrater som jag gjort nu de sista månaderna. Så fort jag får i mig liiiite kolhydrater så får jag diarré och det beror ju antagligen på att magen inte är van vid det och så är det detta med mitt magonda n’r jag äter min kesella alt turkyoggi på morgonen, jag är ingen ”Ägg & bacon” frukostmänniska utan vill äta ”frukostmat”.
Jag tror att den fördelningen ovan blir kanon!! Det rymmer bra kolhydrater med lågt GI och så drar jag ändå fördelarna med en lågkolhydratkost.
Idag blev det två skivor av mitt grova bröd (frukt&nötbrödet) med mellan bregott och 35% ost till frukost.
Till lunch ska jag äta min kesella med bär och nötter (ska se om magen hanterar det annorlunda än till frukost)
Mellis: Två kokta ägg
Kvällsmat: Caesarsallad
Det blir lite väl lite energi men jag ska ju till Sthlm i morgon och kryssa på lördag med tjejerna och det råder bot på den minskade energin idag 😉
I dag ska jag prova att baka ett annat grovt bröd! Jag tycker att mitt frukt & nötbröd är lite för sött nu när jag avgiftat mig från söta smaker.
Detta brödet verkar lätt att göra och har bra energivärden.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
31 kommentarer
Hej Åse!
Det ska bli jättekul att följa dig och se hur det här fungerar för dig. De flesta vill väl gå över till lite mer kolhydrater så småningom och det känns bra att ha dig där som ”utforskar terrängen” innan man kommer dit! 🙂
Ha det jättebra.
KRAMIS
Aha du har en blogg till – jättefin. Jag håller med tidigare kommentatörer – du måste vara superkvinnan. Själv hinner jag knappt få in löpträningen 4 dagar i veckan… Vilken perfekt planlösning på huset – där barnen har en egen våning och med stort och öppet vid vardagsrum och kök. Vi har lagt bud på ett hus just nu – hoppas, hoppas.
Ha en riktigt rolig helg. Kram/ Lottis
Hej Åse!
Cranks bröd såg jag också i Buffétidningen, det ser verkligen gott ut! Hoppas det smakade bra. Det låter vettigt att köra liknande nystartsfasen, du behöver säkert lite mer kolhydrater/fibrer för magens skull. Man får pröva sig fram till vad kroppen gillar bäst, själv har jag svårt för att vara helt utan bröd.
Ha det så trevligt på kryssningen!
Mvh Annette
Ville bara säga att du gjort ett toppenval med Cosmo. Han e bäst!! Vill du har mer info om bröst operationer kan jag rekomendera http://www.plastikkirurgiforum.se där finns hur mkt info som helst (Cosmo länkar dit från sin hemsida. Lycka till med de sista kilona!
Hej Therese! Tack! :))
Jadå, är redan beroende av Plastikkirurgiforum.se sedan någon månad tillbaka ;)))
KRAM!!
Kommer säkert att fungera bra med mer Gi-mat,du verkar verkligen känna både din kropp och vet vilken mat som är bra att äta.
Tack för tipset om ”kesellamellis” på jobbet,det är bara det att jag äter det till frukost tidigt på morgonen oxå. Rädd att det blir lite för mycket kolhydrater men jag ska prova.
På tal om magproblem: Jag har inte ätit ris,pasta,potatis och bröd på 4 veckor och min mage är stenhård. jag dricker massor av vatten, men inget hjälper (toabesök ca 1-2/veckan) Någon som har samma problem och isåfall vad gjorde ni för att magen skulle komma igång? Ska jag äta en smörgås tex?
Prova med linfrön, det brukar hjälpa.Ska vara de hela.
Tar jag varje morgon! har även provat magnesium från hälsokost.Men tack annars för tipset.
Det är tyvärr en vanlig biverkning detta med hård mage :/
Annika Dahlqvist har skrivit om det på sin blogg med lite grejjor man kan testa.
Cranks bröd är ju jättegott när man äter det hos dem, ditt blir säkert lika gott!
Jag är imponerad av din blogg, och så har du en till!!! (minst) eller hur? (klickade på länken i inlägget) Nu blev jag ännu mer impad 😉
Hahaha!
Tack ;))
Cranks bröd bakas nu så jag hoppas det smakar gott till frulle!!
Hejsan,
Ska bli spännande att höra om magen blir bättre! Hoppas det! Det är likadant för mig, min mage har varit jättejobbig i 3 veckor. Efter att ha ätit ganska strikt LCHF i sommar har jag börjat med kolhydrater och magen har helt ”ballat ur”. Trodde först att det var magkatarr, och nu verkar jag reagera kraftigt på både laktos och gluten … jättejobbigt.
Men som sagt, lycka till och visst är det härligt att till hösten kunna ta sig en grov macka med ost eller avocado, det är toppen.
Tack Åse för dina peppande inlägg, dom hjälper mig sååå mycket!!!!!!!!!
Nu har det äntligen börja släppa för mig också (har nästan stått still dvs. ner 0,3-0,4 per vecka)
Men nu känner jag att det börja försvinna från kroppen (totalt 6 kg sedan 26 maj) och får många kommentarer om det, är bara 9 kg kvar till mitt stora mål (får en fin belöning då) men mitt lilla mål är det bara 6 kg kvar 🙂
Lycka till med GI och det ska bli kul att se hur det går för dig både med vikten och magen med lite mer kollisar.
Ha en underbar dag //Ida A
Grattis grattis Ida!!! Skönt att det släppt!!!
Halloj.
Ska bli spännande o höra resultatet på brödet, är du nöjd så testar jag det sen;)
Ha en trevlig resa med brudarna.
Jajja.
Blir intressant och se vad den här kombinationen får för effekt på dig. Låter som ett vinnande koncept! Hoppas magen reagerar positivt också.
Du kommer att fixa det! Som någon annan skrev; du är ju en superkvinna! 🙂
Ska bli intressant att höra om hur du tycker att det fungerar med den nya energifördelningen. Jag ska också smyga in mer kolhydrater så småningom, men först vill jag gå ner några kilo till först… Spännande att höra andras erfarenheter.
Hoppas att ni får en kanonkryssning, det är ni värda!
Kram
Blev det ”kommentar-rekord” på förra inlägget! Du ser vad många vi är som gillar dig 🙂
Jag köpte en färdig mjölmix från Paulún som det inte var så våldsamt med kolhydrater i. har inte bakat det än så jag kan inte lämna omdöme än!
Jo, jag var ju så nyfiken på lördagens outfit… finns den förevigad tro?! 😉
Åh goding, vad söt du är :)) Jag tycker om er också!!
Jaaaaa, ska se om jag får knycka Annikas (akinna.se) bild, den var typ den enda man ser mig i helhet – glöööööööööömde ju be maken ta en bild!!
Hej igen!
Är det du som även skriver på ”lyckligamamman.se”. Helt otroligt, vi verkar verkligen ha samma intresse, även om jag inte är i samma renoveringsfas som du, i och med att vi valde att bygga nytt hus för 5 år sen. Men det där med inredning, det är min grej, älskar verkligen det…… Finns det nån möjlighet att få inloggning till din ”lyckligamamman”sida?
Kram A-L
Hallå! Haha ja det är jag det =))
Vad roligt!
Jodå, jag släpper in dig!
Skickar inlogg till den mailadressen du använder här.
KRAM!
Kul att höra från dig igen, har saknat dig : ) Ha det så himla kul i Stockholm, skönt med lite tjejtid……… Kommer säkert att gå bra för dig med GI anpassad kost, du verkar ju fixa det mesta : )
Kram A-L
Hej tjejen,
Låter bra med energiprocenten 😉 Hoppas du får superkul i Stockholm, vad ska ni göra? Jag kan verkligen inte låta bli och undra om du är en superkvinna ?!? Renovering igen!… 5 barn … viktnedgång igen … alltid mysiga middagar med gäster och utflykter samt tid att träffa vänner och åka iväg till stockholm… hinna blogga… Wow!!! Jag är sååå impad av dig!
Massor med kramizar till dig från mig!
Haha ja jag vet inte… vi har väl ett fungerande schema här 😉
Jag och kussen och några andra från Let’s eat forumet ska kryssa och bara ha det skönt!! Vi blir inte många (6 st) men det är ett glatt härligt gäng!
Ska du börja äta pasta, ris och potatis? Eller var tar du kolhydraterna ifrån?
Nej nej nej – never! 😉 Inte till vardags i allafall!
Kolhydraterna kommer i form av grovt bröd till frukost och något äpple och sedan från fri mängd grönsaker.
Du får gärna berätta hur brödet var när du bakat och smakat det, jämfört med filbrödet, är också sugen på att baka det 🙂
Jag ska baka idag så jag berättar i morgon när jag smakat det till frukost =)
Hej Åse!
Jag måste bara tipsa om detta bröd som jag brukar göra, supergott och enkelt och har endast en banan som sötningsmedel! https://sotsaken.blogspot.com/2008/09/filmjlkslimpa.html
Ja det är ungefär som mitt frukt/nötbröd – där har jag osockrad lingonsylt och aprikoser som sötning:)