FÖRSTA APRIL och bänkskivor (nästan) på plats

av Åse

Innehåller annonslänk till Kökets Favoriter

Hej raringar!

Äntligen är mars månad över! Usch värsta marsmånad i hela mitt liv – tror vi är många som håller med.
Nu tar vi oss an april månad och jag hoppas att vi alla får må så bra vi bara kan.
Passar på att skicka en stor kram till er alla, så många rara kommentarer som ramlat in – ❣️

I dag kom de nya stenskivorna till köket, dock lite smolk i bägaren – jaja varför ska livet vara en dans på rosor? haha!
Berättar mer i inlägget.

Så här såg det ut i morse! Jag som var sugen på att steka ägg, lite svårt med induktionshällen bortplockad kom jag på.

Det bästa med nya stenskivor? Ja först och främst för att de är mer hållbara så klart, ni kan ju förstå hur vi sliter på ett kök!
Under de 11 år vi haft köket har vi bytt laminatskivor 1 gång och även luckor.
Men det andra är att jag tvingas städa i mina lådor! Haha! Fy bubblan!
Det blir ju så när man arbetar med att laga så mycket mat som jag gör, jag har på tok för mycket av allting – men ska göra en rejäl inventering! INga gamla kryddor från 2013 mao.

Halva köket i vardagsrummet nu. Jag ska börja sortera och fixa asap!
En hel del som jag inte ska ha på skivorna, en ny brödrost ska införskaffas för den vi har ju tar upp halva bänken och kan flytta hem till Nicholas.
Funderar på en vit SMEG – så fin! Sen å andra sidan så har jag haft en som gick sönder., kan ju varit ett måndagsex.
Dualit är ett favoritmärke och denna är ju fin! 31% rabatt HÄR

Induktionshällen var ju borta, och som vanligt så vill jag starta dagen med ägg, så det fick bli microomelett helt enkelt!

2 ägg, 1 msk färskost, spenat och körsbärstomater, örtsalt och svartpeppar.
Jag använder ofta färskost som substitut för creme fraiche och grädde. Varför? Jo dels så tycker jag om smaken och konsistensen och sedan är det en naturlig redare i tex såser. Genom att ersätta grädde/creme fraiche helt eller delvis får man en krämig konsistens.

Inte den vackraste rätten men det satt där det skulle!

Jag dricker lime eller citronvatten på morgonen och även på kvällen, dels är det gott och sedan har det många bra fördelar (står en hel del om fördelarna här) och nej jag är inte orolig för mina tänder, jag dricker med sugrör , det håller vätskan långt bak i munnen och borta från mina tänder. Jag dricker dessutom inte läsk, fruktjuicer etc som också är skadligt för emaljen.

Så över till smolket i bägare. Skivorna är nu monterade och de är SÅ fina!
Tyvärr var det en spricka i ena skivan (som tur inte den som är på sidan med ho och spishäll så en ny skiva är beställd. Tyvärr finns inte skivan på lager och fabriken som producerar skivan ligger i Spanien… och är stängd!
Kontentan är att skivan ligger på i nuläget, så vi kan använda köket, bakkantlisten är inte monterad och det dröjer ju tills nya skivan kommer (vem vet när?) men huvudsaken är att vi har skivor i nuläget ju och kan använda köket, så får det se lite halvklart ut under tiden.
Nya kranen har inte kommit så det dröjer till fredag innan den kan kopplas in, tur vi har tvättstugan där vi har vatten och ho! Allt löser sig! 🙋🏻‍♀️

STOR APRIL kram till er! 😍

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Terese Andersson 4 april, 2024 - 11:28

Vad är det för märket på ditt fina kök? Kulör? Ser ut att vara blankt? BTW – du inspirerar verkligen!

Svara
Åse 5 april, 2024 - 10:55

Hej Terese! Det är ett IKEA kök och har många år på nacken så det finns inte ens i IKEAS sortiment längre! Men roligt att du gillar det! 🥰
Och roligt att du inspireras 🤗

Svara
Popprinsessan 3 april, 2020 - 10:38

Det ser redan jättefint ut! Men förstår att det ska bli skönt när det är klart 🙂
Varje gång jag öppnar lådan med alla slevar, stekspadar, stekgafflar osv så funderar jag på hur många man egentligen behöver. Tar ju alltid favoritredskapen så jag borde kunna rena bort en hel del. Det är typiskt en sån där låda som det inte går att ha någon ordning i 😀
Trevlig fredag!

Svara
Åse 4 april, 2020 - 13:20

Haha!! Ja exakt så! jag har tex 6-7 slickepottar!? WHY???

Kram och trevlig lördag! <3

Svara
Helena 2 april, 2020 - 20:12

Citronvatten låter spännande! Dricker man det varmt eller kallt?

Svara
Åse 3 april, 2020 - 06:51

Det kan man göra vilket som. Jag dricker det kallt :ljummet som vatten under dagen.
Du kan även läsa om ACV här: https://www.56kilo.se/acv/

Svara
Jeanette 2 april, 2020 - 19:14

Jäklar va snygga bänkskivor! Kul att fixa och dona.

Svara
Åse 3 april, 2020 - 09:43

TACK! javisst är det! I nuläget så griper man i alla glädjeämnen som finns!

Svara
Gittan 1 april, 2020 - 22:37

Vilket härligt kök med nya bänkskivor!👍
Gillar också citronvatten på morgonen men att dricka med sugrör, där går min gräns. Har fina 60+ tänder. 😉

Svara
Åse 2 april, 2020 - 11:09

Vad härligt med 60+ tänder! =) Jag älskar att dricka med sugrör haha!
ja det är såååå skönt vi är supernöjda <3

Svara
Lilija 1 april, 2020 - 20:41

Kul att ha ett nytt köksinredning. VI LEVDE I VARDAGSRUMMET 2 MÅNADER INNAN VI FICK ALLT PÅ PLATS I VÅRT NYA KÖK. Idag gjorde jag muffins efter ditt recept, som jag ändrade lite eftersom inte alla varor fanns i mina gömmor. Skulle ha rivna äpplen i smeten men kom på det när smeten var i muffinsformar. Ha. Så jag fick skiva äpplena och trycka bitar i smeten. Resultatet var gott. Ha det gott.

Svara
Åse 2 april, 2020 - 11:10

Hua, i know! Det gjorde vi också när vi helrenoverade köket 2009 (öppnade upp vägg m.m) då var vår minsting bebis, inte lätt haha!
Åh äpplemuffins – men så gott!!

Svara
Millan 1 april, 2020 - 14:52

Kul att se när bänkskivorna är på plats, kommer säkert att bli jättebra. Brödrost Dualite är inköpt sedan tidigare här hemma och funkar bra👍 Snygg att ha framme på bänken också😉 Alltid roligt att läsa dina inlägg Åse och lycka till med köksrensningen🙃Nu längtar jag till påsk med mycket färg, god mat och sol🌞💐🐣🐥 Kram

Svara
Åse 2 april, 2020 - 11:53

Jaaaaa, det blev en Dualit! Woop!
Tack snälla, roligt att du trivs hos mig 💖
Ja nu längtar vi efter sol, god mat och lite mysfaktor! KRAM

Svara
Jenny 1 april, 2020 - 14:15

Kul med nytt i köket 👍 hoppas bänkskivan kommer snart, att allt börjar bli som vanligt 😊 snart påsk å det ser jag fram emot 🐣🐥

Svara
Åse 2 april, 2020 - 11:54

Ja nu vill vi att detta ska vara över 🙁
Kram kram!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.