Innehåller annonslänkar till Cervera och Adlibris
HAPPY FRIDAY!
Äntligen fredag! Vilken sömnig vecka detta varit tycker jag.
Luften gick ur mig lite efter Grekland. Så skönt att landa hemma och boa in mig ordentligt.
I dag är det dock fredag och vi ska ha en skön och mysig kväll med god mat och gott i glasen. Ska bara fundera på vad – kyckling blir det i alla fall för jag har fin gårdskyckling i kylskåpet.
I går shoppade jag lite nya tallrikar och glas på Cervera, sååååå nöjd!
Rätt glas, godare vin!
Orrefors Difference Mature för röda fylliga viner har jag haft sedan tidigarev – älskar dem!
Nu köpte jag vita ”Crisp” för friska vita viner som jag oftast dricker (gärna Sauvignon Blanc)
Kupans långsmala form och lite snävare öppning tar fram en generös frukt och balanserar syror.
Orrefors Diffrence hittar ni HÄR
Här är Crisp (för vita) och Mature (för röda) bredvid varann. Det är stora fina glas, lite svårt att se storleken här på bild.
Så himla bra att Cervera har Glasgaranti!! Under 2 år får man nytt om glasen går sönder och man tar med sig kvittot!
Min man har redan slagit sönder 2 st Mature och tyvärr var de inte från Cervera så ingen garanti….
Köpte antikvita stora tallrikar från Rua Nova nu när det är 26% på dessa! – i kväll ska de invigas!
HÄR finns de!

Blev tidig frukost i soffan idag. YUM! Pimpade med körsbärstomater, spenat och stekt bacon ovanpå.
Receptet finns i min bok – som gör det så enkelt att äta lågkolhydratkost! Min bok hittar ni HÄR till bra pris!

Mikroomelett
Beskrivning
Ibland har nöden ingen lag och det här är en frukost jag åt varje dag när jag provade lågkolhydratkost första gången 2005.
Ingredienser
2 ägg
1 msk grädde eller vatten
½ krm salt
lite svartpeppar
3–4 msk riven ost
3 skivor grovhackad skinka eller toppa med stekt bacon
ev. en handfull spenat
Instruktioner
Vispa ägg och vätska. Salta och peppra. Häll upp i mikrosäker skål.
Rör ner ost och ev. skinka.
Sätt in i mikron på full effekt och kör i 1 minut, ta ut och rör runt, kör i 1 minut till, rör lite och kör eventuellt lite till.
Smeten ska vara lite krämig, det blir klart på eftervärme sedan.
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
6 kommentarer
[…] var ju borta, och som vanligt så vill jag starta dagen med ägg, så det fick bli microomelett helt […]
Åh, vilka läckra glas! Älskar formen på de. Tallrikarna var också riktigt fina. Är det påmålat mönster eller är det relief? Orolig att det fastnar en massa rester om det är relief. Kör du både vinglas och tallrikar i diskmaskin? Och sp under jag, precis som Emma här ovan – köper du dussinet av glas/tallrikar, eller ”bara” halvdussinet så ni klarar en Falkman/Fredriksson-middag? Vi är ”bara” 5 men jag vill gärna ha dussinet av tallrikar, men vin-/ölglas räcker med 6..
Ha en skön helg, för det ska jag, trots jobb.. 😉 Kram 💕
Toppen med microomelett! Smidigt på jobbet med. 👍Tallrikarna var supersnygga och vilket bra pris. Så jäkla fint med det intikvita!
Såg att du beställde den grå yllejackan med brun mudd från Ellos. Har du fått den? Jag är osäker om jag skall beställa.
Trevlig helg!
Marie
Så himla fina tallrikar. Hur många brukar du köpa? Köper du 6-8 i dem flesta och sedan har någon servis med typ 12+ för större sällskap? Tack för så bra blogg 🙂
Ååååå, vilka fina tallrikar!!
Man blir ju så glad när man dukar extra fint 😊
Så mycket gott i din nya bok. Idag har jag handlat kycklingfärs (det fanns inte kalkonfärs) till biffarna med ajvar, samt en stor laxfilé att dela och fylla med gorgonzola och till det den gooooda vitvinssåsen, slurp😋. Två dagar räddade!!
Ha en riktigt skön helg 🍁☀️🍂
Ujujuj så gooooott!! 🙌🏻 Hoppas du får en fab helg! 🥂🔝