Det lilla som är kvar

av Åse

Jag tänkte jag skulle skriva några ord om min kvarvarande viktminskning för vad jag förstår är en del förvirrade etc 😉
Jag anser mig vara vid en hälsosam, bra vikt. Jag trivs jättebra med mig själv. Jag trivs inte så bra som jag skulle vilja och kunna och det är det jag vill ändra på. Mitt mål, när det gäller hur jag trivs bäst är så som jag vägde och såg ut på Viktväktarbilderna (jag har ju många fler bilder hemma som inte hamnade i tidningen). På bilderna väger jag ca 54 kg.
Självklart har kroppen förändrats under de åren som förflutit men jag har ändå lite kvar för att komma dit. Och för en del anses det vara petitesser, och det är det ju också och det är därför jag inte riktigt har motivationen så klart. Men alla har vi en vikt/en känsla i kroppen där vi trivs till 100%. För mig är det inte superviktigt att komma dit igen men det är ngt jag gärna vill.
Jag vet att jag är smal nu, jag vet att jag inte blir ”snyggare” eller är bättre eller duktigare för att jag tar något litet kg till men däremot så är det en speciell trivselvikt jag vill hamna på, jag tycker inte om mina ryggvalkar och tro mig, de finns!
Så nu har jag kanske rättat till en del frågetecken 🙂

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Pernilla G 9 december, 2009 - 16:58

Jag håller med dig till fullo! Men en del människor jag stött på (mest de som är överviktiga själva) kan inte ta att man vill gå ner några kilo fast man är ”normalviktig”. Tråkigt att något som bara rör en själv blir ifrågasatt av andra. Ha, ha alla här har väl hört uttrycket ”bara en liten kaka kan väl inte skada?” 😉

Svara
Åse 9 december, 2009 - 17:02

Ja absolut det känner jag igen, även detta ”Nu tycker jag nästan du är för smal!” – Jag säger väl inte till ngn att ”Nu har du allti blivit lite för tjock!”

Svara
Pernilla G 9 december, 2009 - 18:04

Ha, ha där har du en poäng! Tänk va roligt det vore att få säga så tillbaka, mohaa…

Svara
isabeli 9 december, 2009 - 11:18

Jag förstår precis hur du menar. Innan mina graviditeter så har jag alltid varit normalviktig och då kände jag mig ”tjock” och missnöjd när jag kanske vägde ett par-tre kilo mer än min trivselvikt. Nu i ljuset av att vara överviktig så kan man ju tycka att två kilo hit eller dit när man är normalviktig inte är något att bry sig så mycket om. Men som sagt, jag vet att det ÄR skillnad för en själv och det är ju alltid det som räknas- hur man själv känner! Kram!

Svara
Åse 9 december, 2009 - 11:32

Visst är det så! Jag vet också att jag tyckt att jag varit smal när jag sett bilder på mig själv tom vid några kilon mer än nu, när jag varit som tjockast, allt är ju relativt och man ska hitta en vikt där man är nöjd men samtidigt kan hålla vikten.

Svara
Åsa G 9 december, 2009 - 08:43

Hej igen. Jag såg i ett tidigare inlägg att du handlat varor från lowcarbshop (pasta). Jag har mycket kul att berätta om personen bakom butiken. Hon försökte bland annat blåsa mig och en annan på lön……

Svara
Åsa G 9 december, 2009 - 08:32

Hej Åse. Jag tycker du är superduktig och en inspiration för alla. Och jag förstår precis vad du menar med ryggvalkar. Jag hatar mina. Är 170 lång och pendlar mellan 57-59 kg men de försvinner aldrig *morr*. Och faktum är, när man blir äldre så ändras kroppen och det verkar som om ryggvalkarna är där för att stanna *morr* men jag kämpar tappert på, på mitt eget sätt. Önskar dig och familjen en god jul och återigen – du är en inspiration tjejen och säger någon något annat så är de bara avundsjuka. You rock 😀

Svara
Ulrica 9 december, 2009 - 00:02

Det är ju alltid en själv som känner var man trivs bäst – ingen annan. Kan dock förstå att många är avundssjuka på din oerhörda motivation, dina kunskaper och din ORK! Så trots att dina ryggvalkar inte syns för andra dödliga så kommer jag hejja på dig tills de också försvunnit 😉 (supergod mat lagar du också.. ojoj)

Svara
Åse 9 december, 2009 - 09:01

Hej Ulrica! Jag hoppas verkligen ingen är avundsjuk eller missunnar mig mina sista fintrimningskilon! 🙂 har inte märkt av några negativa kommentarer här på 56 i allafall 🙂 roligt att du tycker om mina recept! :))

Svara
Ida A 8 december, 2009 - 22:33

Go girl!!!
Kramis Ida A

Svara
Cissi II 8 december, 2009 - 22:20

Har pointsberäknat en av mina veckoplaneringar som jag använt mig utav tidigare. Förstår att jag gick ner då eftersom jag höll mig till planerna. Pointsen blir ca 29 per dag. Intressant att jag kan fortsätta äta som tidigare med fullfeta produkter men ändå hålla mig inom 29 points per dag. Skippar ris, pasta och potatis och väljer hellre fett.

Svara
Åse 8 december, 2009 - 22:28

Det är betudligt lättare att äta mer fett nu än tidigare! Det märker jag också. Jag kan äta som när jag åt LC och ändå hålla mig inom mina 29 PP!

Svara
Marie 8 december, 2009 - 22:19

Alla har en trivselvikt dit vi vill nå, mer behöver man inte säga och du är fantastiskt duktig, så det så!!!

kram

Svara
Åse 8 december, 2009 - 22:28

Puss o Kram fina Marie!

Svara
Indira 8 december, 2009 - 21:56

Hur känns det att behöva räkna points igen? Vad är det som gör att du väljer detta igen istället för som du tidigare ätit? Kram från nyfiken

Svara
Åse 8 december, 2009 - 22:24 Svara
Compassg 8 december, 2009 - 21:07

Åh håller med! Alla säger att man ser så fin ut och perfekt som man är och att man ska sluta ”hetsa”. Men det handlar ju om en vikt där man känner sig 100% tillfreds med allt man har på sig, från badrock till bikini.
Och att du klarar det här tio år efter första målvikten är ju helt fantastiskt!

Svara
Åsa N 8 december, 2009 - 21:03

Du behöver egentligen inte förklara dig. Det är ju var och ens ensak vad man känner att man vill väga. Men eftersom du skriver så öppet om din viktminskning så förstår jag om någon undrar. Lycka till på vägen mot de 54.
Kram

Svara
Åse 8 december, 2009 - 21:05

Nej du har så räät, jag tror mest människor undrar om jag gått upp en massa kilon efter målgång eftersom jag hoppat på pro pointsen igen 😉

Svara
katharina 8 december, 2009 - 20:35

oh dear va snygg på VV-bilderna!!=)

Svara
Christine 8 december, 2009 - 19:24

Precis, det är man själv som ska vara nöjd och då räcker det inte med att höra av andra att man är så fin som man är. 🙂

Svara
jenny 8 december, 2009 - 18:51

Ja det är ju egentligen ingenting att orda om… tror att vi alla har en vikt där vi vill landa. Själv är den siffran mentalt viktig för mig. Hur jag ser ut då vet jag inte men jag hoppas att jag blir en babe!! ;))

Svara
petra 8 december, 2009 - 18:43

Lovehandles:-))))
Skojar bara, Kramsi kramsi

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.