Bubbel babbel från mig.

av Åse

I går hade vi tittat på hus och vi blev så lyckliga över att vi ville ha det så jag bestämde mig för att fira med glass & godis!
Personligen tycker jag det är OK att ta till mat och snask för att belöna sig så länge det sker någon gång ibland och inte något man tar till för att belöna eller döva känslor alltid.
Vikten står på målvikt, trots semester och att jag varit lite slapp vissa dagar men eftersom jag ju vill loosa liiite till så ska jag hålla mig till pointsen ett tag nu. Men jag behövde verkligen denna tiden med att unna mig lite och jag är nöjd med att jag inte tappat kontrollen och frossat varje dag utan istället haft en del dagar då jag ätit vad jag velat ha. Och de här ca 2 kilona till som jag vill ner (vill ner till ca 54, där jag låg förr), har jag absolut ingen brådska med.
När jag sedan börjar väga mig offentligt igen (såååå skönt att slippa vågstressen just nu!) så tänkte jag byta vägdag till fredagar. Jag kommer väga mig hemma och då jag tänkt köra min jämnvikt med att äta 18-19 pts på vardagar och sedan ha en fridag till helgen så tycker jag att fredagen verkar vara bra. Vi får prova att se!
Till helgen får vi gäster med de viktminskar också så jag ska nog kunna skaka fram något nyttigt men gott! 🙂

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Sara 6 juli, 2007 - 00:15

Fasen vad skönt att kunna åka på semester en hel vecka och ändå stå still på vågen! Balaaaans kallas det nog pleased.gif Skitbra jobbat ju!

Väntar med spänning på mer info om huset!! Wiiii =)

Svara
jessica 5 juli, 2007 - 11:23

Hoppas det går vägen med huset ! Dröjer det länge tills ni vet eller ska ha budgivningen då?
För mej får du göra vad du vill så länge du uppar här :-D. Nä men jag kan också fira med godis eller bakelse och så länge det inte är varje dag så tycker jag det är ok. Skönt att det är fler som tänker så. Annars vågar man knappt säga det högt.

Kramar

Svara
Linsfia 4 juli, 2007 - 23:29

Jag är lite imponerad över att du hittar på så varierad mat. Jag är urdålig på det! Way to go girl 🙂

Svara
Rebecka 4 juli, 2007 - 21:12

Hoppas huset blir ert! Vi letar också hus men har inte hittat det ”rätta” ännu. En dröm är ju att kunna bygga ett eget nytt hus….dream on. Ha det bra!

Kram

Svara
Marie 4 juli, 2007 - 18:45

Vad kul med huset! Hoppas allt går bra med budgivning och allt sånt om det blir aktuellt! Jag använder mig också av mat och godis när jag vill fira och när man klarar av att bara göra det ibland så tycker jag att det är helt okej. Jag själv älskar både mat och godis, och det är liksom det jag vill använda som belöning, så då får det vara okej. Mitt problem är dock att jag har svårt att sluta äta sen och det jobbar jag med nu. Du är en inspiration och jag tycker, som vanligt, att du har fått in ett bra tänk 😉 Hoppas ni får det trevligt i helgen!

Svara
Beata 4 juli, 2007 - 17:57

Hus! Spännande!!

Håller med du, ibland innebär belöningar mat och godis. Alla normala, smala människor gör ju så också. Nyckelordet är väl IBLAND som du säger. Precis som alla normala, smala människor förmodligen gör automatiskt…
Kram från en onormal knubbis 😉

Svara
Yvonne 4 juli, 2007 - 16:39

Tror jag det att det är skönt att slippa vågstressen! 😀 Jag får allt stress lite till 😉 Absolu ska man få unna sig och belöna sig ibland, jag har så himla svårt att sluta belöna mig när jag väl börjat så det blir inte ofta du! 😀

Du gör rätt i att ta de sista med ro, jag kommer oxå införa en ätdag när jag har 2 kg kvar! 🙂

Svara
jenny 4 juli, 2007 - 12:43

tycker också att man kan få belöna alt. trösta sig med nåt gott då och då! jag tror också att du är så pass stark nu att du inte släpper tyglarna helt utan återgår till vardagen direkt efter. Skönt att du håller vikten ändå…:) då ser man ju att det går att leva normalt utan att varje snedsteg ska innebära viktökning.
KUL att ni hittat ett hus ni gillar!! Hoppas det blir erat!
kram

Svara
Cia 4 juli, 2007 - 09:29

Självklart ska man kunna fira och unna sig godis och glass vid vissa tillfällen. Det är ju faktiskt en väldigt naturlig del av livet. Huvudsaken är ju att man inte gör det till en vana utan låter det hända ibland. Du låter så sund i tankarna runt mat så jag tror faktiskt du kommer klara att hålla målvikten. Jag vet själv att jag har en lååång väg dit men jobbar på det varje dag och hoppas verkligen en dag få en normal relation till mat.

Kram på dig!

PS: Jättekul med huset!!

Svara
Pernilla 4 juli, 2007 - 08:55

Det är väl klart att man skall kunna fira med lite gotter. Så ser ju vardagen ut och det fördärvar ju knappast då man oftast håller sig ifrån det. Vad kul att leta hus och kanske ha hittat det som ni vill ha. Jag väger mig oxå om fredagarna hemma och det är en helt perfekt dag. Peppar bra inför helgen (med bra viktresultat) så man inte får stora frosseriattacker utan kan äta OCH njuta av god mat och dryck men även lite godis.
Ha en fortsatt skön sommar!!!!!!! Fast lite sol hade ju inte skadat när man går hemma och är mammaledig. Det är tur det finns regnskydd till vagnen och regnkläder till vuxen så man kommer ut någon gång.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.