Boost av energi och slutspurt!

av Åse

Goooooood morgon hörrni! En ny dag och nya möjligheter, kalasklyschigt men visst är det så! Personligen tänkte jag ruska av mig den stora tröttheten jag känt och för mig handlar det främst om att jag måste äta lite strikt några dagar, jag har tyvärr slarvat lite för mycket senaste tiden (den där sommarpausbilden ni vet). Min kropp och knopp reagerar med trötthet med en gång. Och så tänkte jag dra ut stordotra på powerwalks på kvällarna! Jag måste nämligen ladda batterierna nu. Denna veckan måste boken bli klar för nästa onsdag kommer fotografen hit och det innebär att ca 75 recept ska tillagas och fotograferas under fem dagar! Pust! Vi måste nog köpa en extra liten frys..
Nu på torsdag ska nytt matreportage för Mat och Hälsa fotograferas, kul!! Det blir grekisk mat denna gången!
På fredag åker jag ner till Malmö, ska checka in på hotell och bara skriva och sova! Älsklingen kommer ner lördagkväll så går vi ut och äter och tar hand om varandra och så åker vi hem söndag eftermiddag! Ska bli mysigt!

Kokoslatte och en stor bringare med citronvatten får inviga denna dagen.
Förra veckan laddade jag med positiv energi så det sprutar ut genom öronen! PRECIS vad jag behövde! Trevliga luncher som avslutades med härlig tjejmiddag i lördagskväll på helt underbara Maria Tapasbar här i Helsingborg! Ett hett tips för er som ska till Helsingborg snart.
Det var jag och mina fina väninnor Cissi och Sara som träffades och åt gott! Tapas och plock, mitt favvo som ni vet 🙂

I dag ska jag ladda med lite mer energi! Jag ska till Anna Hallén, där hon just nu har utbildning för blivande kostrådgivare och i dag ska Uffe Ravnskov föreläsa om fett och kolesterol och det ska bli grymt spännande! Ska b.l.a krama om Tove!
Nu ska jag faktiskt lägga mig raklång på soffan och läsa! Det är sällan jag tar mig tid till det!
Stor kram på er alla och tack för att ni ger mig så mycket! Hoppas ni haft en skön helg med både roligheter, nyttigheter och paus.
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

En kvinnas vardag 11 september, 2012 - 13:52

Åh vilken fin mugg!

Svara
Kajsa 11 september, 2012 - 00:15

Hej! Jag älskar din kopp med fågeln på, så fin! Måste bara veta var den är ifrån? 🙂 hoppas du svarar!

Svara
Åse 11 september, 2012 - 08:19

Hej Kajsa! Den är en PIP mugg finns i alla välsorterade inrednings/köksbutiker =) Min är köpt på IEMS i Helsingborg!

Svara
Popprinsessan 10 september, 2012 - 20:19

Det låter som om du har en toppenskön helg framför dig!
Kram och lycka till med allt!

Svara
EbbaPåLandet 10 september, 2012 - 19:35

Oj, du har verkligen många järn i elden :O) Lycka till med boken och du verkar ha en mysig helg att se fram emot.
Kram på dej

Svara
Stina 10 september, 2012 - 18:40

Hej!
Jag undrar om du har någon erfarenhet av lchf och surt ph i kroppen? Jag har känt mig trött och hängig en tid och även lite andra symptom som tyder på surt ph i kroppen, fick detta bekräftat när jag testade saliv och urin med lackmuspapper. Så det jag undrar är om du har några tips på hur man kan äta lchf men som ändå är övervägande basisk föda. Jag har fått rådet att dricka kalk och tänkte testa det. Jag äter även magnesium och b12 som jag har brist av. Jag mår i övrigt bra av lchf och trivs med livsstilen. Vet inte vad som orsakat dessa brister, om det är kosten, att jag ammade i 11 månader och inte fick tillräckligt med näring kanske..jag vet verkligen inte. Jag äter mkt grönsaker redan och har dragit ner på kaffe. Jag rör mkt på mig och tränar ofta. Det vore spännande att höra dina funderingar kring detta och jag är jätte tacksam om du ville ta dig tid att delge dina tankar.
Du har en fantastisk blogg och inspirerar mig mkt. Man kan alltid gå in här när fantasin tryter och hitta fantastiska recept. Tack för det!

Svara
Åse 11 september, 2012 - 08:19

Hej! Vad är mycket grönsaker för dig och vilka grönsaker äter du?

Svara
Stina 11 september, 2012 - 08:26

Jag äter ungefär 50/50 grönsaker protein på tallriken, oftast övervägande grönsaker. Och jag äter alla slags grönsaker, mkt broccoli, avocado, brysselkål, blomkål, paprika. Jag äter överhuvudtaget inte rött kött, har inte gjort på 10 år. Men kyckling äter jag och fisk flera ggr/vecka.

Svara
Åse 11 september, 2012 - 09:14

Jag kan tänka mig att du ska dra ner på proteinet till fördel för mer fett. Men det är så svårt att säga utan en matdagboksanalys tyvärr.

Svara
Åse 11 september, 2012 - 11:17

Hej igen, jag tänkte på det (pratade om dig med några kollegor) vet du hur du var innan LCHF? Du kanske var sur då också? Citron och avokado blir basisk så prova dricka en pressad citron om dagen?

Svara
Stina 11 september, 2012 - 20:25

Det är möjligt att jag var sur innan. Har ätit lchf ett år ca och innan det så ammade jag i 11 månader och misstänker att jag inte fick i mig tillräckligt med bra näring. Jag ska prova mig fram lite för att se hur jag ska komma ”i form” igen. Det får bli en blandning av lchf/detox. Jobbigt att sluta med kaffe helt men det känns som att det är nödvändigt i nuläget:/ Ska även ge det där kalket en chans även om det känns lite läskigt att dricka;) Tack för att du tog dig tid!

Svara
Linruz 10 september, 2012 - 17:40

Kram på dig med raring.

Svara
Jenjo 10 september, 2012 - 12:30

Åh vad jag längtar till det nya numret av tidningen! Jag har ju nu återkommit från Rhodos och jag säger bara OJ VILKEN MAT! Vete skjuttsingen om jag ätit så gott förut. Vi hade ju All Inclusive och det var en jättebuffé att välja mellan. Inga problem att äta LCHF där inte… 😉 Till och med min kolhydratsälskande sambo åt (typ) LCHF och sa faktiskt på planet hem att han tyckte inte han behövde kolhydrater egentligen… Fast det blev ju en hel del drinkar och några öl, så helt LCHF var det inte.
Nåja, vi har haft en FANTASTISK vecka. Vädret har varit gudomligt och vi har samlat massor med energi.
Nu är jag redo för hösten och läser med glädje det som hittills kommit i brevkursen! 😉
Hoppas du får bort den jobbiga tröttheten och LYCKA till med allt jobb du har framför dig!
Tusen kramar till dig, vackra underbara Åse! <3

Svara
Nadja 10 september, 2012 - 12:30

Nog känner man av så fort man slarvar med maten, jag gjorde det i helgen och usch så dåligt jag mådde kroppsligt (inte psykiskt!). Nä håller med dig, nya tag 😉 Kram

Svara
Ida 10 september, 2012 - 10:44

Vilket späckat schema, låter underbart!
Hoppas du får en riktigt härlig och givande vecka!
Kram Ida

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.