Yummie yummie, I got love in my tummy!

2 juni, 2010

Vilken DAG vi haft!!! Jag har sprungit i bikini hela dagen i trädgården och småglinen har pajsat omkring här och bara njutit av sommarvädret!

Vi har annars magsjuka här i huset! Vi var hembjudna hos kusselina i lördags tillsammans med storasyrran o familj och vi blev ALLA magsjuka (en efter en) i alla tre familjerna i måndags och till nu. Jag undrar vad vi fått i oss???

Titta vad fiiiint! Köpte i dag på Ica MAXI!! Nu är jag redo för picknick =)))
Stor fin vit korg som öppnas i bådaändarna och färgglada plastvinglas/tallrikar/muggar, två färgglada flaskor för tex saft och en söt liten kylväska!

Till lunch idag gjorde jag en bulgurwrap som var sååå yummie!
Till en portion á 13 PP:

90 g grillad kyckling
1 fullkornstunnbröd
1/2 dl okokt bulgur
1/3 dl ajvar stark
1 vitlök, salt och peppar
3 msk tzatziki
bladspenat

Koka bulgurn, pressa vitlöken i ajvarn, krydda och hetta upp snabbt. Skölj bladspenaten och fördela sedan bulgurn, rörorna, kycklingen och bladspenaten på tunnbrödet!
(Jag glömde lägga på min bladspenat!! Så den åt jag efteråt ;))


Småtöserna njuter i värmen efter lite pannakakor

När maken kom hem blev det grillning! Och jag slösade några VB på en Cosmopolitan i solen *my fav drink*
Åh vilken vardagsnjutning!


Kl är 18 och det är fortf vaaaaarmt!

Sedan grillade vi kycklingfilé och så gjorde jag rotfrukter i ugn (potatis, palsternacka, scharlottenlök, morot, salt och timjan), serverade Kelda bearnaise delight till, tzatziki och Heinz Exotic sauce. (rekommenderas!!!!)

Jag njuter verkligen av att ha hittat hem det sista året, vad jag menar är att när jag började beta av de sista kilona förra våren så insåg jag ju att jag var tvungen att förändra ngt för viktminska kunde jag, men jag kunde inte hålla min vikt.

Det jag lärtmig om mig själv, mitt förhållningssätt till mat och framför allt hur viss mat påverkar mig under detta året är ovärderligt för mig.
Jag kan, med handen på hjärtat, säga att jag i dag har ett sunt och okomplicerat förhållande till mat.


Jag har ju nu, i sista steg, börjat ta hand om mitt förhållande till fest och helg men det känns tämligen okomplicerat, det handlar mer om att jag ska lära mig ”portionskontroll” och att jag inte bör tänka ”Jag har varit så duktig i veckan, så detta kan jag unna mig” när jag inte är helt färdigt med viktminskningen.
Det känns verkligen som ett piss i mississippi med tanke på hur jag pendlat i vikt förr och hur jag inte kunde skilja mellan vardag och helg.
Jag älskar hur jag i dag väljer fullkorn utan att egentligen vilja ha ngt annat, jag älskar hur jag i dag dreglar över goda grönsaker och sallader i mattidningar och INTE en smaskig potatisgratäng, jag älskar hur jag idag inte tycker att godis och bakverk är ngt som är galet svårt att stå emot. Jag matar inte min kropp med massa socker längre och det märks tydligt även på vilken typ av mat jag väljer.
Min kropp vaknar lycklig nästintill varenda dag skulle jag vilja säga. Den är i total balans av att äta GI mat.
Långsamma kolhydrater i relativt liten mängd, mkt protein och lagom med fett – det är Åses kropps melodi! YIPPIE KAJEJ ropar den varje morgon =)

Jag vill även säga grattis till svärmor som nu nått -20 kg på 3 månader!
Hon fick en stroke för två år sedan, slutade röka bums och gick då upp 15 kg, de har hon nu tagit + lite till =)
Att hon ska följa med oss till Rhodos är nog också en härlig sporre! =) Heja dig Nete!

Nä minsann, nu ska jag glutta lite TV innan det är dags att hoppa i bingen, jag fick inte mkt sömn i natt!

XOXO

39 kommentarer
0

39 kommentarer

Kristina 9 juni, 2010 - 15:46

Hejsan!! Nu är jag hemma från semestern! Vi har haft de underbart skönt o avkopplande. Sol, god mat o dryck o trevligt sällskap! Ett minus är bara vad vågen visade när jag nu kommit hem. Gissa!? + 6 kilo på en vecka. Det är nästan 1 kilo + per dag:( Hur lyckas man med det? Kände redan direkt där nere att kläderna började strama o r jag skulle sätta på mig jeansen innan vi klev på planet hem fick jag knappt på mig dem. Fick ” hoppa” i dem för att ens få upp de över höfterna…. Så det känns Inge vidare. Men skyndade mig att kolla vad som hänt i ditt liv så jag kan finna tillbaka inspirationen. 6 kilo till midsommar är önsketänkande så de känns surt. Men nåt kilo MÅSTE bort så jag kommer i kläderna iaf. Kram

Svara
Åse 9 juni, 2010 - 15:51

Välkommen hem!!

Du 3 av de där kilona är nog vatten! Slår vad om att hälften av dina kilon är borta inom ett par dagar om du är duktig =) KRAM

Svara
Kristina 9 juni, 2010 - 16:03

Jag Hoppas verkligen du har rätt:) annars lär du få höra mitt gnäll;) kram

Svara
Kristina 11 juni, 2010 - 10:18

Hejsan tjejen!! Ville bara uppdate dig:) idag stod vågen på + 2,3 istf + 6kg. Det känns mycket bättre( även om de inte är bra) Men det är bara att kämpa vidare!:) ska börja räkna points helt o hållet på måndag. Tills dess räknar jag någorlunda i huvudet o de verkar ha funkat nu iaf eftersom 3,7 kilo har försvunnit på nån dag bara:) snacka om att även jag är kolhydratskänslig!
Men jag får kämpa vidare! En önskan är att dessa 2,3 kg är borta till midsommar, men de är svårt på sommaren med alla dess
festligheter….
Vi får se;)
Sköt om dig!!:)
Kram

Svara
mallan 9 juni, 2010 - 13:02

Så intressant att läsa o jag känner igen mig så!

Tack för att du delar med dig av dina tankar!

Kram

Svara
Liiza 7 juni, 2010 - 17:54

Heej Åse!
Jag måste ju bara skriva att du verkligen inspirerar och peppar mig.
Har svårt att ”komma igång” med ”bra” mat, trodde att jag skulle fixa VV själv (utan att vara med, men det gör jag ej, så jag går med igen.. behöver vägningarna 🙂

Blev en bra frukost direkt efter att jag läst här 🙂 🙂
Unnar mig en ”Halo” choklad nu till eftermiddagskaffet 🙂

Å, va många bra tips jag får här.. På lördag blir det grillning, äppelpaj och en drink 🙂

Hur gör du när du rostar rotsaker? (ska kolla, du kanske har skrivit det tidigare)

Stort TACK till dej, och Kraam!
//Lisa

Svara
Lotta A 7 juni, 2010 - 14:14

Underbart picknick sett, det kommer ni garanterat ha mycket glädje av i sommar .Om det är något jag skulle vilja införskaffa så är det ett bra sett som kan användas för alla mysiga fika och mat stunder i det fria.
Som det blir en himla massa på sommaren……..
kram

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.