Vispat smör

av Åse

Hej på er!
Har ni en bra vecka? Det har jag! Är sååå taggad inför oktobermånad! Känns som ett nytt oskrivet vitt blad som jag kan fylla med vad jag vill!
Jag känner mig träningstaggad och är taggad på att kickstarta hösten med lite extra av allt som får mig att må bra! Jag har slarvat lite med mig själv sista tiden känner jag!
Jag ska börja med ett efterlängtat besök hos min kiropraktor i eftermiddag.
Hörni, finns det något som är så gott till en goda köttbiten, fisken eller kycklingen än ett gott aromsmör?
Vispat smör är strået vassare! Oftast står den en liten burk på Kitchen & table där jag äter en del jobbluncher och även om jag skippar brödet så tar jag gärna en klick och lägger på maten sedan! MUMS!
Vispat smör kan smaksättas precis som man vill! Man kan bryna smöret, det i sig ger ju en karamellsmak. Man kan smaksätta med citron, örter, pepparrot, tryffelsmör etc 🙂
012a2738


012a2740
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vispat Smör


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 200 gr. kylskåpskallt smör
  • smaksättning
  • salt, svartpeppar
  • Smält ¼ av smöret i en kastrull, smöret ska i princip bara sjuda på låg värme om det inte ska bli brynt. Skär resterande smör i kuber. Häll det smälta smöret i vispskål och vispa. Rör ner resterande kalla smöret i omgångar och vispa tills smöret är fluffigt och vitt. Lägg upp i en burk, fint blir det om man spritsar upp det. Överblivet smör går att rulla in i plastfolie och sedan förvara i kylskåp som aromsmör.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

3 kommentarer

Jenny 3 oktober, 2016 - 13:24

Hej ja visst är det härligt med nystart ? ska åxå strama upp min kost med mindre mejerier och storlekar på portionerna samråd lite sober oktober… när jag fyllde 46 nyss gjorde jag en upptäckt- mina lår och stuss har lixom tagit mer plats… vilket jag inte tycker om. Har lutat mig tillbaka å tänkt att med Lchf kost så är man viktstabil men det finns nog lite att göra med kroppen ändå ?? kram

Svara
Åse 4 oktober, 2016 - 08:12

Hihi Ja det är sånt man inser en vacker dag! Absolut att ngt hände efter 40! Åtminstone här!

Svara
Lotte 3 oktober, 2016 - 12:45

Det lät himla gott och vilken söt skål du serverade i sen då 🙂
http://www.lotte4.blogspot.se

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.