Ugnsbakad torsk med vitvinssås och sparris

av Åse
I betalt samarbete med Dryckestipset

Cuvée Céleste Chardonnay – en stjärna till ugnsbakad torsk

Att hitta ett vitt vin som både lyfter en rätt och är fantastiskt gott på egen hand är ren lycka – och det är precis vad Cuvée Céleste Chardonnay lyckas med.

Nu är det premiär för Sveriges bäst prisade Chardonnay från Spanien!
En riktigt prisvärd box som består av 100% av den omtyckta druvan Chardonnay.
199:- för 3 liter! Detta vin kommer bli våren och sommarens favorit hos mig!

Cuvée Céleste Chardonnay bjuder på en härligt fräsch smakprofil med toner av citrus, gröna äpplen och vita blommor.
Jag serverade det nyligen till en ugnsbakad torsk med vitvinssås, sparris och lite citron – och wow vilken match!

Det är ingen tung, ekad chardonnay, utan snarare frisk och stilren, men med härligt krämig munkänsla.
Ett mycket allsidigt vin som passar utmärkt till fisk- & skaldjursrätter, grillad lax, festliga tilltugg, ost- och kex men passar även utmärkt som aperitif.

ART NR 76234 | Cuvée Celeste Grand Reserve Chardonnay| 3000 ml | ALK 12 % | 199 KR
Läs mer om vinet HÄR och lägg en beställning till ditt systembolag.

Över till receptet!
Detta var SÅ gott! Ni måste prova det här receptet – Snart!

Jag valde att lyfta bort schalottenlöken men lade sedan tillbaka det igen, för det har ju så mycket struktur och smak. Men välj själva om ni vill sila såsen.

Jag hade löjrom i frysen så toppade med det men ni kanske vill ha räkor istället eller välja att servera utan.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsbakad torsk med vitvinssås och sparris


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g torskfilé
salt och peppar
1 knippe grön sparris
1 msk olivolja
1 citron (zest + saft)
färska örter (t.ex. dill eller persilja)
Garnering: Ärtskott oh ev. Löjrom 

Vitvinssås:
2 schalottenlökar, finhackade
2 dl vitt vin (gärna Cuvée Céleste Chardonnay)
2 dl vispgrädde
1 msk fiskfond
1 tsk dijonsenap
1 msk smör
salt och peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 125–150°C för skonsam tillagning.
Lägg torskfiléerna i en ugnsform, salta och peppra.
Ringla över lite olivolja och rivet citronskal. Baka mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills fisken är precis genomstekt. (48 gr innertemperatur)
Koka upp vitvinet i en kastrull tillsammans med schalottenlök och låt reducera till hälften.
Tillsätt grädde, fiskfond och dijonsenap och låt sjuda i 5–10 minuter tills såsen tjocknar.
Mixa eller sila om du vill ha en slät sås. Vispa ner smöret och smaka av med salt och peppar.
Stek eller koka sparrisen lätt i olivolja eller vatten. Servera torsken med vitvinssås, sparris och eventuellt smörslungad potatis eller potatismos

 

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.