Cuvée Céleste Chardonnay – en stjärna till ugnsbakad torsk
Att hitta ett vitt vin som både lyfter en rätt och är fantastiskt gott på egen hand är ren lycka – och det är precis vad Cuvée Céleste Chardonnay lyckas med.
Nu är det premiär för Sveriges bäst prisade Chardonnay från Spanien!
En riktigt prisvärd box som består av 100% av den omtyckta druvan Chardonnay.
199:- för 3 liter! Detta vin kommer bli våren och sommarens favorit hos mig!
Cuvée Céleste Chardonnay bjuder på en härligt fräsch smakprofil med toner av citrus, gröna äpplen och vita blommor.
Jag serverade det nyligen till en ugnsbakad torsk med vitvinssås, sparris och lite citron – och wow vilken match!
Det är ingen tung, ekad chardonnay, utan snarare frisk och stilren, men med härligt krämig munkänsla.
Ett mycket allsidigt vin som passar utmärkt till fisk- & skaldjursrätter, grillad lax, festliga tilltugg, ost- och kex men passar även utmärkt som aperitif.
ART NR 76234 | Cuvée Celeste Grand Reserve Chardonnay| 3000 ml | ALK 12 % | 199 KR
Läs mer om vinet HÄR och lägg en beställning till ditt systembolag.
Över till receptet!
Detta var SÅ gott! Ni måste prova det här receptet – Snart!
Jag valde att lyfta bort schalottenlöken men lade sedan tillbaka det igen, för det har ju så mycket struktur och smak. Men välj själva om ni vill sila såsen.
Jag hade löjrom i frysen så toppade med det men ni kanske vill ha räkor istället eller välja att servera utan.

Ugnsbakad torsk med vitvinssås och sparris
- Portioner: 4
Ingredienser
600 g torskfilé
salt och peppar
1 knippe grön sparris
1 msk olivolja
1 citron (zest + saft)
färska örter (t.ex. dill eller persilja)
Garnering: Ärtskott oh ev. Löjrom
Vitvinssås:
2 schalottenlökar, finhackade
2 dl vitt vin (gärna Cuvée Céleste Chardonnay)
2 dl vispgrädde
1 msk fiskfond
1 tsk dijonsenap
1 msk smör
salt och peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 125–150°C för skonsam tillagning.
Lägg torskfiléerna i en ugnsform, salta och peppra.
Ringla över lite olivolja och rivet citronskal. Baka mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter, tills fisken är precis genomstekt. (48 gr innertemperatur)
Koka upp vitvinet i en kastrull tillsammans med schalottenlök och låt reducera till hälften.
Tillsätt grädde, fiskfond och dijonsenap och låt sjuda i 5–10 minuter tills såsen tjocknar.
Mixa eller sila om du vill ha en slät sås. Vispa ner smöret och smaka av med salt och peppar.
Stek eller koka sparrisen lätt i olivolja eller vatten. Servera torsken med vitvinssås, sparris och eventuellt smörslungad potatis eller potatismos
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
