Svampblomotto med tryffelpecorino

av Åse

Nu i sommar- och grilltider vill vi kanske ha ett extra gott tillbehör som lyfter det grillade köttet/kycklingen/fisken!
Då har ni ett höjdarrecept här!

Makalöst gott! Om du inte gillar tryffelsmaken så kan du välja vanlig pecorino eller parmesan i stället.
Ojoj, det vattnas i munnen när jag skriver detta haha!

Hoppas ni provar och gillar! 🥳

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Svampblomotto med tryffelpecorino


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

No reviews

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredienser

2 ½ dl grädde
2 ½ dl vatten
1 buljongtärning
250 g champinjoner eller annan svamp
smör att steka i
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 medelstort blomkålshuvud (eller färdigriven)
2 dl torrt vitt vin

1 tsk tryffelolja
100 g tryffelpecorino
salt, peppar


Instruktioner

Koka upp buljongen. Ställ åt sidan.
Hacka svampen och fräs i en stekpanna. Den ska vattnas ur, lägg sedan i en klick smör och fräs tills de fått fin färg.
Finhacka lök och vitlök och lägg ner i stekpannan.
Riv blomkålen grovt och lägg i pannan med svampen och lökfräset.
Häll i hälften av buljongen och hälften av vinet.
Låt röran puttra ihop utan lock tills det nästan kokat in, häll då i resterande buljong/vin och låt det hela koka ihop tills blomkålen är mjuk och det inte är mycket vätska kvar. Rör ner tryffeloljan.
Ta bort från pannan och rör ner tryffelpecorino.

 

 

 

 

8 kommentarer

Eva 28 juni, 2021 - 18:25

Hej,
Lagar denna svampblomotto nu, men ser inte var grädden ska i. Behövas den el inte?

Vänligen,
eva

Svara
Åse 28 juni, 2021 - 18:27

Jo den ingår ju i buljongen! Vatten, grädde och buljongtärning = buljong

Svara
Natalie 26 juni, 2021 - 08:51

Hej! Hur brukar du marinera din kyckling när du grillar? Mvh Natalie

Svara
Åse 26 juni, 2021 - 09:17

I soja och olivolja, gärna lite torkad timjan och peppar

Svara
Frida 24 juni, 2021 - 19:20

Stort Grattis Åse❤️
Alltid en fröjd att gå in och läsa
Kram

Svara
Åse 26 juni, 2021 - 18:43

tack underbara du! ❣️🥰

Svara
Lina 23 juni, 2021 - 21:13

Ser otroligt gott ut!!😋

Vi planerar att åka till Helsingborg i sommar, vad skulle du rekommendera för aktiviteter/utflyktsmål till en familj med tre barn mellan 4-10 år?
Tacksam för svar om du orkar😅❤️

Svara
Åse 24 juni, 2021 - 08:10

Hej! Du hittar min Helsingborgskategori HÄR, kanske hittar något där!? Annars är Visit Helsingborg en mycket bra sajt! Välkomna 🥰

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Annons för TrendRehab
Min kod 56KILO ger 20% rabattnästan ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab