Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Svampblomotto med tryffelpecorino


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 ½ dl grädde
2 ½ dl vatten
1 buljongtärning
250 g champinjoner eller annan svamp
smör att steka i
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 medelstort blomkålshuvud (eller färdigriven)
2 dl torrt vitt vin

1 tsk tryffelolja
100 g tryffelpecorino
salt, peppar


Instruktioner

Koka upp buljongen. Ställ åt sidan.
Hacka svampen och fräs i en stekpanna. Den ska vattnas ur, lägg sedan i en klick smör och fräs tills de fått fin färg.
Finhacka lök och vitlök och lägg ner i stekpannan.
Riv blomkålen grovt och lägg i pannan med svampen och lökfräset.
Häll i hälften av buljongen och hälften av vinet.
Låt röran puttra ihop utan lock tills det nästan kokat in, häll då i resterande buljong/vin och låt det hela koka ihop tills blomkålen är mjuk och det inte är mycket vätska kvar. Rör ner tryffeloljan.
Ta bort från pannan och rör ner tryffelpecorino.