Svampblomotto med tryffelpecorino

22 juni, 2021

Nu i sommar- och grilltider vill vi kanske ha ett extra gott tillbehör som lyfter det grillade köttet/kycklingen/fisken!
Då har ni ett höjdarrecept här!

Makalöst gott! Om du inte gillar tryffelsmaken så kan du välja vanlig pecorino eller parmesan i stället.
Ojoj, det vattnas i munnen när jag skriver detta haha!

Hoppas ni provar och gillar! 🥳

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Svampblomotto med tryffelpecorino


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 ½ dl grädde
2 ½ dl vatten
1 buljongtärning
250 g champinjoner eller annan svamp
smör att steka i
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 medelstort blomkålshuvud (eller färdigriven)
2 dl torrt vitt vin

1 tsk tryffelolja
100 g tryffelpecorino
salt, peppar


Instruktioner

Koka upp buljongen. Ställ åt sidan.
Hacka svampen och fräs i en stekpanna. Den ska vattnas ur, lägg sedan i en klick smör och fräs tills de fått fin färg.
Finhacka lök och vitlök och lägg ner i stekpannan.
Riv blomkålen grovt och lägg i pannan med svampen och lökfräset.
Häll i hälften av buljongen och hälften av vinet.
Låt röran puttra ihop utan lock tills det nästan kokat in, häll då i resterande buljong/vin och låt det hela koka ihop tills blomkålen är mjuk och det inte är mycket vätska kvar. Rör ner tryffeloljan.
Ta bort från pannan och rör ner tryffelpecorino.

 

 

 

 


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

Eva 28 juni, 2021 - 18:25

Hej,
Lagar denna svampblomotto nu, men ser inte var grädden ska i. Behövas den el inte?

Vänligen,
eva

Svara
Åse 28 juni, 2021 - 18:27

Jo den ingår ju i buljongen! Vatten, grädde och buljongtärning = buljong

Svara
Natalie 26 juni, 2021 - 08:51

Hej! Hur brukar du marinera din kyckling när du grillar? Mvh Natalie

Svara
Åse 26 juni, 2021 - 09:17

I soja och olivolja, gärna lite torkad timjan och peppar

Svara
Frida 24 juni, 2021 - 19:20

Stort Grattis Åse❤️
Alltid en fröjd att gå in och läsa
Kram

Svara
Åse 26 juni, 2021 - 18:43

tack underbara du! ❣️🥰

Svara
Lina 23 juni, 2021 - 21:13

Ser otroligt gott ut!!😋

Vi planerar att åka till Helsingborg i sommar, vad skulle du rekommendera för aktiviteter/utflyktsmål till en familj med tre barn mellan 4-10 år?
Tacksam för svar om du orkar😅❤️

Svara
Åse 24 juni, 2021 - 08:10

Hej! Du hittar min Helsingborgskategori HÄR, kanske hittar något där!? Annars är Visit Helsingborg en mycket bra sajt! Välkomna 🥰

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.