6,3K
Jag gjorde mina liiiite för tjocka, rekommenderar att kavla ut dem lite tunnare.
Skriv ut
I fredags blev det kyckling i Pitabröd i nya Crock Poten. Jag provade nya Buffalo Ranch som är en sockerfri produkt! Kan varmt rekommenderas.
Jag gjorde mina liiiite för tjocka, rekommenderar att kavla ut dem lite tunnare.
Skriv ut
Strimlad tacokyckling i Tortilla
Ingredienser
Kycklingen
- 1,2 kilo kycklingfilé eller lårfilé
- 1 paket bacon
- 2 burkar salsa (á 340 gram)
- 3–4 msk sockerfri tacokrydda
- 3 grovhackade vitlöksklyftor
- 1 gul lök i klyftor
Tortilla
- 4 dl mjölk
- 4 ägg
- 100 g riven ost
- 4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 3 dl pofiber
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk valfri örtkrydda
- olja
Instruktioner
- Putsa kycklingen och lägg i Crock Pot eller lergryta. Strimla bacon och stek knaprig. Lägg i lök, vitlök och bacon över kycklingen. Krydda med tacokryddan och häll över salsan. Sätt chock potten på låg i 8 timmar. Alternativt sätt in i ugnen på 170 grader och låt kycklingen gå i 2 timmar.
- När kycklingen är klar strimlas den med hjälp av två gafflar.
Tortillan
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Värm mjölken så den blir ljummen.
- Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
- Ta en stor klump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg ett oljat bakplåtspapper ovanpå och kavla sedan ut till en 2 mm platta. Använd en skål som är ca 22-23 diameter som utskärare. Skär runt om skålen och ta bort överflödig deg.
- Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
- Fyll tortillan med kycklingen och favorittillbehören!
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
12 kommentarer
Fyra år sedan men du kanske ändå kan svara på var salsan finns 😅
Hallå! Oj vet inte om det finns kvar numera faktiskt =) Tror iofs jag sett hos Coop!
Hej!
Var kan man hitta tacokryddan. Är den helt socker fri eller är det sötningsmedel i?
Tack för bra recept!
Helt sockerfri och sötningsfri. Finns på mitt Ica maxi t.e.x.
Har du testat att frysa tortillabröden? Funkar det?
Vilka snygga och utskriftsvänliga format du gör dina recept i!!! Ser så fint och proffsigt ut!!!
Kram!
Tack raring!!
Hej,
Tror du att det går att ersätta mjölk med något annat alt med rismjölk för ett mjölkprotein fritt bröd. Och dessutom undvika elr ersätta osten?
mvh
Z
Mjölken kan du ersätta med mjölkproteinfritt men osten behövs för bindning.
Detta ser ju fantastiskt gott ut. älskar Tacos så detta måste jag prova. Tack för att du delar. Hälsan är ju så viktigt och börjar med rätt kost
Den rätten måste jag prova!!! Här har det blivit kött med kantarellsås i helgen… också en höjdare! 🙂
Jag har kört LCHF av och till i några år och mår bra av det. Men senaste veckorna har jag prövat paleo (denna ggn har jag fått min man att hänga på, han tror inte på att ät fett som med LCHF). Men jag känner att jag behöver lite mer av fettet som man får med LCHF och vet inte riktigt hur jag ska kombinera de båda på bästa sätt eftersom paleo säger att man inte ska äta mjölkprodukter. Jag vet att du kör en liten kombo av båda 2, så hur tänker och gör du?
tack!!