Ingredienser
Kycklingen
- 1,2 kilo kycklingfilé eller lårfilé
- 1 paket bacon
- 2 burkar salsa (á 340 gram)
- 3–4 msk sockerfri tacokrydda
- 3 grovhackade vitlöksklyftor
- 1 gul lök i klyftor
Tortilla
- 4 dl mjölk
- 4 ägg
- 100 g riven ost
- 4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 3 dl pofiber
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk valfri örtkrydda
- olja
Instruktioner
- Putsa kycklingen och lägg i Crock Pot eller lergryta. Strimla bacon och stek knaprig. Lägg i lök, vitlök och bacon över kycklingen. Krydda med tacokryddan och häll över salsan. Sätt chock potten på låg i 8 timmar. Alternativt sätt in i ugnen på 170 grader och låt kycklingen gå i 2 timmar.
- När kycklingen är klar strimlas den med hjälp av två gafflar.
Tortillan
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Värm mjölken så den blir ljummen.
- Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
- Ta en stor klump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg ett oljat bakplåtspapper ovanpå och kavla sedan ut till en 2 mm platta. Använd en skål som är ca 22-23 diameter som utskärare. Skär runt om skålen och ta bort överflödig deg.
- Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
- Fyll tortillan med kycklingen och favorittillbehören!
Näringsinnehåll
- Portioner: 6