Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Strimlad tacokyckling i Tortilla


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Kycklingen

  • 1,2 kilo kycklingfilé eller lårfilé
  • 1 paket bacon
  • 2 burkar salsa (á 340 gram)
  • 34 msk sockerfri tacokrydda
  • 3 grovhackade vitlöksklyftor
  • 1 gul lök i klyftor

Tortilla

  • 4 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 100 g riven ost
  • 4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 3 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk valfri örtkrydda
  • olja

Instruktioner

  1. Putsa kycklingen och lägg i Crock Pot eller lergryta. Strimla bacon och stek knaprig. Lägg i lök, vitlök och bacon över kycklingen. Krydda med tacokryddan och häll över salsan. Sätt chock potten på låg i 8 timmar. Alternativt sätt in i ugnen på 170 grader och låt kycklingen gå i 2 timmar.
  2. När kycklingen är klar strimlas den med hjälp av två gafflar.

Tortillan

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Värm mjölken så den blir ljummen.
  3. Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
  5. Ta en stor klump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg ett oljat bakplåtspapper ovanpå och kavla sedan ut till en 2 mm platta. Använd en skål som är ca 22-23 diameter som utskärare. Skär runt om skålen och ta bort överflödig deg.
  6. Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
  7. Fyll tortillan med kycklingen och favorittillbehören!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6