Slät grönsakssoppa med indiska smaker

av Åse

God morgon! I dag ser jag omvärlden i ett mjölkvitt skimmer men det ska nog gå bra att uppdatera med kvällens goda sopprecept ändå =) Ett inlägg om operationen kommer i eftermiddag!
Jag älskar soppor. Favoriterna är nog champinjonsoppa, ädelost & broccolisoppa, kräftsoppa, spenatsoppa och givetvis grönsakssoppa! Oftast gör jag en klar grönsakssoppa med hela bitar i och gärna med frikadeller i som mamma alltid hade, mumma!
I går blev det en lite mustigare och mer energifylld soppa! Riktigt gott!
Nu äter ju jag alla grönsaker, även rotfrukter och någon potatis då och då. Det ger mig större frihet och jag mår bra men man kan ju välja bort sötpotatis och palsternacka som är lite mer stärkelserika rotfrukter och välja mer kålrot, kanske vitkål och broccoli.
Angående sötpotatisen (som ju inte är en potatis) har jag bl.a skrivit om här.
IMG_9851


IMG_9838
IMG_9848

Gott med ett fröknäcke med västerbottensost till!
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Slät grönsakssoppa med indiska smaker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 sötpotatis
  • 2 palsternackor
  • 1 bit kålrot (ca 100 g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1,2 l vatten
  • 34 grönsaksbuljonger
  • ev salt + peppar
  • 23 tsk indisk curry
  • rapsolja eller kokosfett att steka i
  • Till servering: Creme fraiche smaksatt med lite vitlök, salt och peppar och bladpersilja

Instruktioner

  1. Skär ner alla grönsaker till mindre bitar. Krydda med indiska curryn och lite salt och peppar. Bryn lite i deodoriserat kokosfett eller rapsolja. Häll på vatten och buljong och koka grönsakerna mjuka.
  2. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer indisk curry.
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 10

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

7 kommentarer

Lina 24 april, 2014 - 02:07

Åh, den kryddan såg spännande ut! Jag har Herbarias ”magic chicken” och ”six spices” båda helt fantastiskt goda, älskar även att burkarna är så fina 🙂

Svara
Erikas LCHF till vardag och fest 23 april, 2014 - 13:51

Jag gör soppa alldeles för sällan. Varje gång jag äter soppa tänker jag att det ska jag laga oftare. Jag får bättre mig. Jag äter också en del rotfrukter och det ger ju väldigt god smak till soppan. 🙂
Hoppas du ser klart och tydligt snart. Ska bli intressant att läsa om din operation (låter så otäckt att skära i ögat).
Kram

Svara
Åse 23 april, 2014 - 11:17

Älskar indiskt! Har varit där flera gånger och får nog aldrig nog!
Var hittar man den fina kryddburken?

Svara
Åse 23 april, 2014 - 11:18

Den sälja bl.a HÄR. De är sååååå goda och ekologiska och så i vackra burkar =)

Svara
Stina 23 april, 2014 - 10:49

Ser riktigt gott ut. Funderar på om du har dragit ner på fettintaget då du nu äter mer Kolhydyrater ? Ska bli spännande att läsa om din operation, glad att du tycks må rätt bra

Svara
Åse 23 april, 2014 - 10:50

Nopps, äter alltid fullfett och har ju aldrig aktivt tänkt på hur mycket fett jag äter, jag äter tills jag är mätt =) Kram!

Svara
Maria Nordström 23 april, 2014 - 10:23

Åh vilken snygg soppa o med dom ingredienserna säkert jättegod. Jag är oxå en soppamänniska så den ska provas. Har ju spenatsoppan som favvo.
Hoppas du mår bra efter op jag ser fram emot ditt inlägg i em. Ha en fortsatt härlig dag i mjölkdimman

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.