Skriv ut

Slät grönsakssoppa med indiska smaker

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 20

Scale

Ingredienser

  • 1 sötpotatis
  • 2 palsternackor
  • 1 bit kålrot (ca 100 g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 purjolök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1,2 l vatten
  • 34 grönsaksbuljonger
  • ev salt + peppar
  • 23 tsk indisk curry
  • rapsolja eller kokosfett att steka i
  • Till servering: Creme fraiche smaksatt med lite vitlök, salt och peppar och bladpersilja

Instruktioner

  1. Skär ner alla grönsaker till mindre bitar. Krydda med indiska curryn och lite salt och peppar. Bryn lite i deodoriserat kokosfett eller rapsolja. Häll på vatten och buljong och koka grönsakerna mjuka.
  2. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer indisk curry.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4