Skaldjurspasta

av Åse

Hittade ett gott recept på Recept.nu som jag moddade lite!
Blev en fräsch maträtt! Hade Dreamfields lågkolhydratpasta till.

375 g Dreamfieldpasta eller ”vanlig” pasta.
200 g pilgrimsmusslor
300 g skalade jätteräkor
170 g kräftstjärtar
1 st finhackad rödlök
3 st vitlöksklyftor
3 st tomater alternativt cocktailtomater
1 dl torrt vitt vin
1/2 citron
riven parmesan till servering
salt
svartpeppar

Koka pastan.
Skölj och skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Stek räkorna hastigt i en stor stekpanna med lite olja i, med stjärtskalet på, tills de får fin röd färg. (Nästa gång kommer jag ta bort stjärtskalet för det blev för pilligt)
Lägg samtidigt i musslorna och vitlöken. Tillsätt till slut tomaterna och det vita vinet och låt puttra kort.
Pressa eventuellt citronsaft över. Tillsätt till sist pastan, blanda allt och värm. Lägg upp på en bädd av Ruccola och riv rikligt med färsk parmesanost över.

IMG_3847

I kväll blir det stark Thaikyckling med röd curry! Recept kommer!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

5 kommentarer

Mariah 11 november, 2009 - 11:06

Det här ska provas i helgen,
dock hoppar jag över musslorna tror jag.
Det lät mkt gott.
Har flera flaskor vitt vin sen jag vunnit i våran månadsdragning i vinlotteriet.
Det är toppen 🙂

Svara
Pernilla A 8 november, 2009 - 09:39

Hej du 🙂
Läst ikapp lite och vad god skaldjursrätten med pasta såg ut att vara. Lite kass bara här hemma för att Emmy gillar inte skaldjur och vi andra älskar det. Men visst man kan ju svänga ihop ngt med svamp till henne istället för det älskar hon;)
Två kilo plus betar du snabbt av Åse snabbis som du är. Lät ju riktigt spännande med nytt kostprogram och lite nytänkande från vv:s sida. Själv har jag sedan semestern brottats lite med ett fjuttiga kilo som det känns som att jag ALDRIG kommer att bli av med. Tidigare har jag pendlat mellan 59-60 och nu har det varit 60-61 istället. Absolut INGET att hettsa upp sig för men det retar mig som sören på att det sitter som nitat på mig………eller häcken kanske jag ska skriva hi hi. Anar lite att boven är stress och för höga kortisolvärden i kroppen. Just nu så är mina två 100% kollegor sjukskrivna pga av op och stress. Och det är inte så lätt att dra runt ett helt arbetsområde på 75%. Men nu är det bara en vecka till sen kommer en tillbaka igen. SKÖNT!!!!
Idag ska vi spränga plånboken på NOVA i Lund. Nya skor till alla barnen och lite finkläder till oss alla. Min pappa ska fira sin 60-årsdag nästa helg så då får man ju anledning att pimpa upp sig lite. En fars dags present får man ju oxå leta upp………eller barnen rättar sagt. Alltid lika spännande att se vad de vill köpa.
Ha en underbar dag och kram på dej från mej.
Föresten betyder ”fejjan” de jag tror 😉
Kraaaaaaaaaaammmmmmm

Svara
Ullis 7 november, 2009 - 20:06

ÅHHHH vad gott, nu blev jag riktigt sugen på pasta. Får nog försöka få tag på den där pastan, tror denna rätt gör sig bäst med pasta. En rätt helt i min smak, här vankas snart kycklinggryta (och ris till övriga familjen). Dotterns favoriträtt är kyckling så det blir det ganska ofta i olika former, tur att det går att variera i det oändliga (nästan).
Trevlig helg !

Svara
angel1000 7 november, 2009 - 18:37

Åhh vad ljuvligt det låter, måste absolut provas 😀

Svara
Camilla 7 november, 2009 - 17:06

MUMS..det lät gott. Igår gjorde jag Pasta Carbonara…det var SÅÅÅÅÅÅ gott när man inte ätit pasta på flera månader!!! =) Det här ska jag nog oxå ta och testa en dag! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.