Räksmörgås (räkmacka) på kesobröd LCHF

av Åse

Jisses vad mätt jag är! Hade detta varit en räkmacka på vanligt bröd så hade jag antagligen kunnat äta en till, men med tanke på att denna smörgåsen mest består av protein så är jag så mätt nu så jag får knäppa upp byxorna känns det som! Detta är ett ypperligt exempel på detta.
Jag gjorde mitt kesobröd (som blivit så poppis! kul!) men mixade ägg och keso först innan jag blandade i de torra ingredienserna. Sedan delade jag brödet i fyra delar istället för åtta.
Kesobröd 
125 gram keso
3 ägg
Knappt 1 dl kokosmjöl (Aman prana)
4 msk kruskakli
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
3 tsk bakpulver (fungerar med 2 tsk också)
två nypor salt
ev. 2 msk deodoriserat kokosfett
Mixa ägg och keso med stavmixer.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten. Platta ut på bakplåtspappersklädd plåt. Fukta händerna och platta till med händerna till en ca 1,5 cm tjock platta.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Sedan hade jag på:
Sallad
1 mellankokt ägg
1 dl skalade räkor
gurka, citron
lite majonnäs
IMG_0692


IMG_0695

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

26 kommentarer

Caisa 26 februari, 2013 - 13:56

Hej,
Går det lika bra att använda Raw Kokosnötmjöl??
// Caisa

Svara
Åse 26 februari, 2013 - 13:58

Känner inte till det märket? Jag använder bara Aman Prana själv.

Svara
Emilia 18 februari, 2013 - 15:53

Jag äter inte efter LCHF men är ute efter ett snabbt och enkelt bröd och undrar om det går att byta ut kokosmjölet mot annat mjöl typ dinkelmjöl då det är det jag har hemma?

Svara
Åse 18 februari, 2013 - 16:00

Det ska nog kunna gå.

Svara
Erica 10 februari, 2013 - 21:39

Ska prova detta!

Svara
Kesobröd « 8 februari, 2013 - 07:34

[…] Jag hade nämligen en burk keso som gick ut och kom att tänka på detta recept som jag sett på 56kilo.se tidigare i veckan.Testing, […]

Svara
Anneth 7 februari, 2013 - 21:13

Gjorde en egen variant med 1 dl kokosnötsmjöl, 2 dl nötmjöl (blandade nötter, mest paranötter och några få ekologiska mandlar & hasselnötter), 3 msk fibrex, 1 msk husk och 3 tsk bakpulver. Toppade med några krossade valnötter. Mer kolhydrater förstås, men supergott och med mängder av nyttigheter.

Svara
Lena 6 februari, 2013 - 20:20

Hej Åse!
Undrar om kokosmjöl och kokosnötsmjöl är samma sak? Hittade bara kokosmjöl på vår lokala affär men ska snart beställa från lchf butiken igen.
Tack,
Lena C

Svara
Anneth 7 februari, 2013 - 08:21

Lena: Det finns lite olika sorter ute på marknaden men kolhydrathalten kan skilja rejält. Bäst är den här sorten, en brun påse från Aman Prana:
https://www.lchfbutiken.se/15/kokosnotsmjol-eko

Svara
Rundamamman 6 februari, 2013 - 11:06

Åhh, kesobröd lät spännande!
När jag börjar äta igen ska jag testa dina recept, finns massor av bra att ta till sig här! 🙂

Svara
Malin Henriksson 5 februari, 2013 - 21:44

Ser vansinnigt gott ut så det här måste jag prova. Ser lite ut som foccatia el hur det nu stavas :)) lite oliver, soltorkade tomater, havssalt och örter. Skulle det funka tror du?
Älskar ju räknackor så nu har jag ett härligt bröd att se fram emot 😉
God natt 🙂 / Malin

Svara
Tina 5 februari, 2013 - 20:41

Kesobrödet har jag bakat och det är toppen och riktigt gott!
Räkmackan skulle inte jag tackat nej till-ser ur god ut :-))
Vad skulle vi göra utan dig !
Ha en trevlig kväll

Svara
margaretha 5 februari, 2013 - 19:11

Hade inte kruskakli hemma men tog 1 msk fibrex 2 msk linfrö 1msk mandelmjöl blev otroligt gott. Hade till ostbricka ska ätas ofta.

Svara
Lotta 5 februari, 2013 - 18:18

Hur länge håller brödet sej? Blev sugen trots att jag precis ätit! ;o)

Svara
Anna 5 februari, 2013 - 17:08

Så smarrigt det ser ut!
Måste testas 🙂

Svara
Living by miriam 5 februari, 2013 - 16:43

Oj vad gott det ser ut!

Svara
Gunilla 5 februari, 2013 - 15:27

Kan man använda havrekli istället för kruskakli?

Svara
Åse 5 februari, 2013 - 16:00

Går bra, lite mer kh men marginellt

Svara
Christina 5 februari, 2013 - 14:19

Har så svårt att få tag på riktigt kokosmjöl (finns bara riven kokos). Går det med mandelmjöl istället??

Svara
Åse 5 februari, 2013 - 14:29

Mandelmjöl har inte samma bakegenskaper och mer kolhydrater men du kan ju prova. Jag beställer mitt kokosnötmjöl från LCHFbutiken. Köper två åt gången så är jag aldrig utan.

Svara
Christina 5 februari, 2013 - 14:34

Oki! Tack för snabbt svar 🙂

Svara
Louise 5 februari, 2013 - 13:02

Åh vad gott det ser ut, Åse!
Var köper man kruskakli oich kokosmjöl (aman prana)?
Tack för en himla fin blogg
Kram

Svara
Suzanne 5 februari, 2013 - 13:04

Jag gjorde kesobrödet med lite solroskärnor i. Jättegott, men vad mätt jag blir. Orkade bara med 1 till frukost, sparade den andra till eftermiddagsfikat.

Svara
Åse 5 februari, 2013 - 13:05

Precis! Protein mättar grymt mycket!

Svara
Anette 5 februari, 2013 - 14:48

Hej! Hur ska man tänka om detta bröd när vikten går TRÖGT?? Kan manga en sån räkmacka till lunch? Jag undrar också om det brödet skulle funka till smörgåstårta.. Jag tror nästan det. Kram Anette

Svara
Åse 5 februari, 2013 - 14:52

Det går bra vid viktminskning! Riktigt bra! Innehåller knappt några kolhydrater men mkt protein och fiber. Men det räcker ju med en skiva per dag tycker jag.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.