Pizza Blanco med spenat och kronärtskocka (Low Carb, Glutenfri)

av Åse

Kanke lite nördigt att visa blommor här i bloggen men jag blev så glaaaad att se att flera av mina hortensior blommade när jag jag kom hem från semestern!
Blomman här nedan är första gången den blommar sedan jag grävde ner den för 2-3 år sedan!
IMG_4108
 
Denna blomman lämnade jag ute i vintras för jag trode inte den skulle klara av att övervintra! Så den och den andra krukhortensian stod ut i snö och blåst hela vintern.
I våras såg jag att det började komma knoppar och nu blommar den!
IMG_4107
 
I går kväll invigde jag min Weber pizzasten som jag köpt!
Det blev en galet god lågkolhydratpizza, Daniel sa att det var i särklass den godaste pizzan han ätit!! Jag vet inte om jag vågar ta till sådana kraftuttryck men den var klart galet GOD!
Jag gjorde en pizza blanco, dvs utan tomatsås! I stället för tomatsås så gjorde jag en bechamelsås med spenat. Detta kan man ju utesluta om man vill eller ha tomatsås.
IMG_4113
IMG_4116
IMG_4131
IMG_4135
Pizzadegen är den gamla vanliga. Det som är bra med denna degen är att man kan experimentera sig fram! I går tog jag tex mindre kokosmjöl och mandelmjöl men fyllde på med pofiber och sesammjöl och 1 tsk bakpulver!
Sesammjöl kan ersätta mandelmjöl, man tar bara lite mindre och/eller mer vätska. Bra att veta för er allergiker!
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza Blanco med spenat och kronärtskocka (Low Carb, Glutenfri)


Ingredienser

Pizzadeg

 • 100 g riven västerbottensost eller annan lagrad fet ost
 • 4 ägg
 • 0,75 dl vatten eller mjölk
 • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
 • 1 tsk bakpulver
 • 0,5 dl mandelmjöl
 • 2 msk kokosmjöl
 • (Jag ändrade och tog 1 msk kokosmjöl, 2 msk pofiber, 0,25 dl mandelmjöl och 1 msk sesammjöl denna gången)
 • Lite salt

Topping

 • Bechamelsås eller ostsås.
 • (Fräs lite smör + redning tex arrowrot eller conjacrot, häll i ca 1,5 dl mjölk. Koka upp, smaka av med lökpulver, salt och peppar)
 • 100 gram babyspenat
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 dl riven svecia
 • 2 dl riven parmean
 • 2 mozzarellakulor (á 125 g)
 • 1 burk inlagda kronärtskockshjärtan (8 st)
 • 80 gram parmaskinka
 • salt, svartpeppar
 • olivolja

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 200 gr.
 2. Vispa äggen fluffiga, tillsätt sedan vätskan. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Rör sedan ner osten och låt stå 5 minuter. Hetta upp två bakplåtar i ugnen och dela degen i två delar. Lägg varje del på ett bakplåtspapper, runda till så det blir bollar. Lägg sedan plastfolie över och platta ut till runda pizza bottnar med händerna. Ta bort plasten. Pensla med olivolja och förgrädda sedan bottnarna i ca 5 minuter.
 3. Fräs 1/3 av spenaten i lite olivolja, lägg åt sidan. Blanda sedan ner i bechamellsåsen tillsammans med en finhackad vitlök. Bred detta på de två bottnarna.
 4. Grovhacka resten av spenaten och fördela på bottnarna, lägg sedan på parmesan och svecia, kronärtskocknar, aprmesan och avsluta med mozzarellan. Dra några varv med salt och pepparkaret ovanpå och grädda sedan i ca 8-10 minuter, eller tills osten smält.
 • Prep Time: 20
 • Cook Time: 10

Nutrition

 • Serving Size: 2

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Alex 19 augusti, 2014 - 22:47

Riktigt gott, har aldrig hört att det går att använda kokosmjöl istället för vetemjöl. Degen blir då lite lättare och fluffigare?

Svara
Veronica 18 augusti, 2014 - 11:57

Hej Åse! Vilken inspirerande och härlig blogg! 🙂
Jag blev nyfiken på arrowrot och googlade det.. Kom in på nått forum där de skrev att det innehåller mkt kolhydrater och att man lika gärna kan använda vetemjöl som redning. Vilket är bäst?! 🙂

Svara
Åse 18 augusti, 2014 - 12:05

Arrowrot innehåller en del kolhydrater ja men det är glutenfritt och betydligt mer hälsosamt än vetemjöl. Allt handlar ju inte om kolhydratmängden 😉 Desutom använder man hälften så mycket arrpwrot än vetemjöl och det lär inte bli mycket man får i sig.
jag använder själv mest ost att reda med om det behövs eller conjacrot.

Svara
Anchi 3 augusti, 2014 - 18:49

Älskar ditt recept på pizzan ☺ Kul med lite nytt.
Sett att dom lägger pizzastenen på grillen. Har du testat?

Svara
Åse 3 augusti, 2014 - 18:53

Jaaaa det är ju så jag gjort i detta receptet =)

Svara
Sandras Matkrypin 2 augusti, 2014 - 16:40

Nu när jag utesluter vete och tomat blir ju denna pizza perfekt. Spara reeptet direkt och hoppas på att hinna med att testa denna snart 🙂

Svara
Eleonor 1 augusti, 2014 - 12:39

Min tallrik med tonfisk och ägg såg helt plötsligt väldigt oaptitligt ut… haha! 🙂

Svara
Christine 1 augusti, 2014 - 09:13

Ser ju hur gott ut som helst! Jag använder alltid ditt kesobröd som pizzabotten numera, det smakar verkligen som mjölpizza-botten! Längtar tills jag får mitt kök färdigrenoverat så jag har en ugn igen 🙂 Förresten-använder du varmluftsugn eller ”vanlig” när du bakar? Jag måste lära om nu…

Svara
Åse 1 augusti, 2014 - 10:38

Ah det har jag faktiskt inte provat! Ska göra det! jag använder både ock! Varmluft när jag har mer än en plåt.

Svara
Ulle 31 juli, 2014 - 16:14

Ser ut som en riktigt god pizza. Tack för du delade receptet.
Mina blommor här hemma ser mindre roliga ut nu efter semestern 🙁

Svara
Jennie 31 juli, 2014 - 16:10

Ser jättegott ut! Fick hem din andra bok igår och såg en massa smaskiga recept – men undrar, funkar det att byta ut mandelmjölet mot sesammjöl även i de andra recepten? (3/4 av familjen tål inte nötter 3/4 så tråkigt att inte kunna göra alla goda pajer och efterrätter)
Tack för all inspo! Kram!

Svara
Åse 1 augusti, 2014 - 10:39

Ja det ska fungera men du får prova dig fram. I söta recept så tror jag sesammjölet blir lite väl salt dock. Kram på dig!

Svara
Jennie 31 juli, 2014 - 16:10

Ser jättegott ut! Fick hem dina dra bok igår och såg en massa smaskiga recept – men undrar, funkar det att byta ut mandelmjölet mot sesammjöl även i de andra recepten? (Tål inte nötter 3/4 i familjen så tråkigt att inte kunna göra alla goda pajer och efterrätter)
Tack för all inspo! Kram!

Svara
Christina 31 juli, 2014 - 15:56

Hej Åse! Jag gillar din blogg och nu efter sommaren ska jag försöka mig på Lchf. Har köpt din bok ”Lev gott med Lchf och periodisk fasta”. Gillar din bok och många goda recept. Men i boken rekommenderar du ” Viktminskning med Lchf-så lyckas du”, och den skulle jag så gärna också vilja ha, men hur får jag tag i den? Fortsätter att följa dig på bloggen och tackar för alla tips och tycker du är så himla bra som lyckats med detta, Tack! Kram Christina

Svara
Carina 31 juli, 2014 - 13:45

Älskar hortensior men lyckas aldrig få mina övervintrade att ”bli nåt”. Ska jag bara glömma dem eller ska jag klippa ner dem? Pizzan ser fantastisk ut!!!

Svara
Åse 31 juli, 2014 - 14:44

Jag glömde mina (var en mild vinter här i Skåne) men se gärna till att själva krukan och jorden täcks med tex säckväv!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.