Skriv ut

Pizza Blanco med spenat och kronärtskocka (Low Carb, Glutenfri)

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 30

Scale

Ingredienser

Pizzadeg

  • 100 g riven västerbottensost eller annan lagrad fet ost
  • 4 ägg
  • 0,75 dl vatten eller mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • (Jag ändrade och tog 1 msk kokosmjöl, 2 msk pofiber, 0,25 dl mandelmjöl och 1 msk sesammjöl denna gången)
  • Lite salt

Topping

  • Bechamelsås eller ostsås.
  • (Fräs lite smör + redning tex arrowrot eller conjacrot, häll i ca 1,5 dl mjölk. Koka upp, smaka av med lökpulver, salt och peppar)
  • 100 gram babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven svecia
  • 2 dl riven parmean
  • 2 mozzarellakulor (á 125 g)
  • 1 burk inlagda kronärtskockshjärtan (8 st)
  • 80 gram parmaskinka
  • salt, svartpeppar
  • olivolja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa äggen fluffiga, tillsätt sedan vätskan. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Rör sedan ner osten och låt stå 5 minuter. Hetta upp två bakplåtar i ugnen och dela degen i två delar. Lägg varje del på ett bakplåtspapper, runda till så det blir bollar. Lägg sedan plastfolie över och platta ut till runda pizza bottnar med händerna. Ta bort plasten. Pensla med olivolja och förgrädda sedan bottnarna i ca 5 minuter.
  3. Fräs 1/3 av spenaten i lite olivolja, lägg åt sidan. Blanda sedan ner i bechamellsåsen tillsammans med en finhackad vitlök. Bred detta på de två bottnarna.
  4. Grovhacka resten av spenaten och fördela på bottnarna, lägg sedan på parmesan och svecia, kronärtskocknar, aprmesan och avsluta med mozzarellan. Dra några varv med salt och pepparkaret ovanpå och grädda sedan i ca 8-10 minuter, eller tills osten smält.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 2