Lite smått och gott

av Åse

Åh vilken härlig dag! Regnet öser ner, det är grått och trist ute men jag mår så bra! Vi har strukturerat om här hemma, lekrummet på nederplan är nu kontor till mig och alla leksaker finns på ovanvåningen i nyinrett allrum. Barnens rum är uppiffade med bättre förvaringar. Barnen är jätteduktiga på att hålla ordning nu och jag slipper plocka, plocka, plocka! Jag är en känslomänniska ut i fingertopparna som avskyr ostruktur och kaos. Sockersuget som kom som ett brev å posten efter vår Stockhomshelg är nu borta och vågen pekar på -2,5 kg. Min kropp är så duktig på att fatta galoppen. Träningen går bra men kan förbättras och ska förbättras. Nu när vi i princip är klara här hemma så kan jag fokusera på träningen.

Jag tankar energi från alla härliga människor i min närhet:
I går kom min fina Petra och hennes Emilia förbi spontant, åh vad det var mysigt att träffas. Petra har tävlat så mycket (Western ridning) och jag har bokat upp mig på så mycket annat så vi umgås inte så flitigt som annars.
I morgon kommer min väninna Pia ner från Göteborg, hon stannar till söndag, vi ska ut och äta på kvällen med systrarna, Petra, Annika, Therese (lillasysters väninna), min systerdotters farmor och hennes väninna. 9 pers allt som allt.
På lördag ska maken på herrmiddag och jag och Pia och barnen ska bara mysa i soffan med god mat och bra film och massa babbel! På söndag kommer Anna & Patrik och barnen på playtime och kvällsmat.

Nästa fredag tar jag och min AFF kollega Sofie tåget till STHLM (möter även upp Evelina), på kvällen går vi väl ut och äter och på lördag och söndag står vi tillsammans med de andra toppbloggarna som Lady Dahmer, Lotta Gray (aka Vimmelmamman), Bambi, Tumadre m.fl (ni når dem alla här uppe i dropdown menyn) i Allt För Föräldraras monter. På kvällen är det bokat på restaurang för hela gånget, kul! Det roliga är att några av mina stockholmskompisar (även du, Sara!!) har lovat att komma förbi och säga hej! Och ni 56 läsare som är där måste lova att ni kommer fram och hälsar!

I går kväll stekte jag upp nötfärsbiffar, två rejäla biffar till mig och maken á 200 g 😉 Hade dijonsenap i – blev sååå goda! (dijon, ägg, salt, peppar och lite oxfond)
Sedan gjord jag hamburgare av det med stekt ägg, cheddarost, hamburgerdressing, chornicons, sallad, tomat, bacon.

Ha en fantastisk torsdag och tack för all energi ni ger tillbaka till mig med era kommentarer och mail! <3

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Catti 15 november, 2011 - 17:54

Hej Åse,

Tack för ännu ett supergott recept 🙂

Jag har en fråga: jag läste häromdagen om blodgruppsdieten, och att vår blodgrupp kan avgöra om vi lyckas med lchf eller inte. M a o: en person med blodgrupp 0 (jägartypen) ska äta mkt kött och animaliska livsmedel, medan en person med blodgrupp A ska dra ned på eller undvika kött och mejeriprodukter, och i stället äta mkt frukt och grönsaker. Det vore intressant att få veta vad du anser – ligger det ngt i den här teorin, eller är det bara humbug?

Svara
Catrin 19 oktober, 2011 - 22:40

PS. Vilken hamburgerdressing använder du? Jag älskar Kavlis hamburgerdressingt och aioli, men såg att de innehåller väl mkt tillsatser och socker…gör du själv?

Svara
Catrin 19 oktober, 2011 - 22:39

Hamburgaren ser jättegod ut, måste prövas! En fråga om cheddarost: köper du hela bitar och skär skivor, eller köper du färdigskivad? Jag har sett att Kraft har portionsförpackade bitar av cheddarost och det verkar smidigt – bara de inte innehåller en massa konstiga tillsatser?

Svara
Åse 20 oktober, 2011 - 06:36

Jag skär skivor själv :)) gillar inte plastkonsistensen på de i plast. Jag använder MAX egen eller oftast gör jag egen 🙂

Svara
Catrin 15 november, 2011 - 18:08

Hej igen Åse!

Kan du dela med dig av ditt recept på hamburgersås? Den på bilden ser verkligen god ut?

Svara
Sara & Busungarna 8 oktober, 2011 - 11:11

Jaaa jag kommer och kramas!! 😀

Svara
Gunilla 7 oktober, 2011 - 10:24

Tack för en jättetrevlig blogg. Himmel så god hamburgaren såg ut. Tror jag börjar bli hungrig….

Svara
Åse 7 oktober, 2011 - 13:00

Haha 🙂 sorry

Svara
Anette 6 oktober, 2011 - 22:41

Hur äter du mer strikt när du ska ner ett par kg? Kan man få lite tips? Hälsn Anette

Svara
Anita 6 oktober, 2011 - 20:32

Tack för tipset till i morgon kväll. Ska på spinning kl. 16.45 1 timmes pass och sedan när man kommer hem så är klockan mycket. 😉 En fråga: Är det 2 baconskivor på?

Svara
SAn 6 oktober, 2011 - 19:05

Åh gud så gott! Nu blev jag ännu mer hungrig! 🙂

Svara
ÅsaS 6 oktober, 2011 - 17:20

Vilket energiknippe du är! Som värsta Duracell-kaninen! Tar du det aldrig lugnt och ”gör ingenting”? Själv ser jag fram emot helgen som kommer. Ledig! 🙂 Fast det blir nog en bra helg, trots att det blir full rulle… Innebandyträning för sonen, 60-års-kalas för moster, innebandymatch ?, dansträning för stora dottern, plock och stök i hemmet och förhoppningsvis schysst väder så man kan få njuta lite höst-sol. På kalaset vet jag att jag kommer att synda och äta det som bjuds, för hos moster finns det ALLTID en massa gott! Men, jag får helt enkelt ta igen det veckan efter. Man lever ju faktiskt bara en gång – och man behöver ju inte äta mängder av ALLT! 😉

Nähä, om man skulle ta och fixa lite käk då – kotletter med ugnsrostade grönsaker och bea-sås! Mums!

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Margitha 6 oktober, 2011 - 16:29

Hade jag haft möjlighet hade jag tittat förbi dig när du är uppe i Stockholm. ( förhoppningsvis har min hund fått valpar då)

Tack Åse för alla goa recept som du delar med dig av. Synd att jag inte kan lyckas med LCHF det vill sig inte ordentligt för mig har ju testat . Fast vem vet kanske försöker igen … Skam den som ger sig eller hur 🙂 . Ha det bäst

Svara
Maud 6 oktober, 2011 - 15:12

Tack själv till dig för allt du delar med dig, alltid lika spännande och roligt att ”kika” in läsa…
Även vi inspireras så mycket av dig så det är inte svårt alls att dela med sig av det…

Ha en riktig fin mässa i Stockholm, synd på avståndet…

// Kram från Västerbotten

Svara
UlrikaNynäshamn 6 oktober, 2011 - 15:05

Tack för ett härligt positivt inlägg. Idag blev jag extra glad att läsa.

Svara
Kristina Sv 6 oktober, 2011 - 12:43

Hej

Härlig att läsa så mkt du hinner med. Har en ledig dag och känner stressen komma krypandes nu när tiden springer iväg. Vill ju hinna med en massa och har skrivit en lista, men samtidigt så vill man ju passa på att slappa o ta det lugnt också, svårt med balansen även där (syftar på kosten).

Roligt att se fina bilder på barnrummen. Kändes nästan som att jag var på min sons rum då han har likadant lakan och den gröna mattan. Men hans färger är mörkare på rummet i övrigt, går i grönt och mörkbrunt :). Ska pimpa alla barnrummen i dag och pröva olika överkast och kuddar jag köpt hem på öppet köp!

Det stämmer som du skriver i ditt svar tidigare i veckan att jag fuskat en hel del. Och nu i veckan var det 50-årskalas för svågern med släkten, vilket inte gjorde det bättre. Men samtidigt har jag ju skött mig bra emellanåt och tycker det är trist att det inte ger bara lite resultat. Har tidigare i livet gått ner ett par ggr med vv, då fuskade jag ibland men kunde sedan gå ner igen när jag skärpte till mig en vecka. Men som sagt, jag får fokusera på att jag mår bättre överlag av att äta så här! Och jag äter ev för mkt mejeriprodukter, har svårt att ta bort det, men får väl pröva….

Välkommen till Stockholm, ska inte på mässan, det hade varit kul att titta förbi hos er då!

Hälsningar Kristina

Svara
Åse 6 oktober, 2011 - 12:53

Åh visst är det så, blir också stressad när man inte hinner med det man vill göra fast man även känner att man måste prioritera att bara sitta med fötterna högt uppe!
Grönt och brunt är så snyggt ihop!
Du behöver INTE ta bort mejeriprodukterna! Se bara till att det inte åker ner för mycket, lite grädde där, lite här, ostar, mycket gräddsås etc.
Det kan ta tid med LCHF, det är ju ingen kaloridiet utan en hormonell kost och då kan det ta tid innan kroppen är medgörlig.
Skön torsdag på dig!

Svara
Malin 6 oktober, 2011 - 11:55

tänk om min kropp fattade lika snabbt som din 🙂
men en cm till i midjan i morse så jag får vara nöjd med det.
Ser jättegott ut!

Svara
Malin 6 oktober, 2011 - 11:56

glömde ju, va fint det blev 🙂
nu ska vi oxå sätta igång med lite projetkt om jag får som jag vill….. mannen är lite mer seg istarten….

Svara
Åse 6 oktober, 2011 - 12:53

GRATTIS till det!!

Svara
Pernilla G 6 oktober, 2011 - 11:37

Härligt när det är ordning och reda hemma. Och kul när man får ändra om lite!
Jag hade tänkt ha hamburgare imorgon och blev inspirerad att bygga ett liknade ”höghus” som du visar på bilden! Ser så gott ut! Mums!
Ni får det säkert fantastiskt roligt i Stockholm och på mässan!
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.