Leilas supermat i Sjuan!

av Åse

Nu börjar snart första säsongen av Leila Lindholms nya programserie där hon fokuserar på att laga fräsch mat utan tillsatser. Sååå efterlängtat!
Rena råvaror med bra fetter som kokosolja och olivolja. Rena smaker och enkla metoder =) Låter bra va?
Alla recepten är fria från vitt socker och jag blir glad av att höra att de flesta recept är glutenfria!
Leilas Supermat sänds i Sjuan på torsdagar klockan 21.30.
Premiär 1:a september 21.30 i Sjuan.
Rityta-1@2x-100


Här kan ni se ett klipp från de första 2,5 minutrarna 🙂

Köper ni mer ekologiskt nu när utbudet är större och det pratas mer om hur viktigt det är att köpa mindre besprutade grönsaker?
Jag gör definitivt! Det skrämmer mig i hur mycket gifter vi får i oss via maten!
Och som ni vet om ni läst LCHF 2.0 så tycker jag att vi ska äta mer grönare rätter!
En av mina favoriträtter är Menemen! SLURP! Går givetvis att utesluta äggen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pocherade ägg i tomatsås – Menemen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 mindre gula lökar
  • 1/2 vitlök solo
  • 1 röd och 1 grön paprika
  • 800 ml körsbärstomater
  • 1/2 tsk chiliflakes eller efter smak
  • 2 tsk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 12 msk worchestershiresauce
  • 1 tsk spiskummin
  • salt, svartpeppar efter smak
  • 150 g fetaost
  • 1 handfull grovhackad bladpersilja
  • 4 ägg

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i skivor.
  2. Hetta upp en djup stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna mjuka på medelvärme.
  3. Rör ner tomater, chiliflakes, honung, balsamvinäger, worchestershiresauce, spiskummin och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Smula ner fetaost och bladpersilja och knäck 4 ägg i såsen.
  5. Lägg på ett lock och låt sjuda i 5 minuter eller tills äggen satt sig lite.
  6. Strö lite mer bladpersilja över vid servering.
  7. Servera gärna med yoghurtsås med vitlök.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 Betalt samarbete med Sjuan
 

1 kommentar

Elisabeth 23 juni, 2017 - 16:04

Har fått diabetes typ 2 och ska nu gå ut och testa Leilas mat 👍

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.