Våfflor LCHF

av Åse

God morgon ni alla!

Jag fick en flygande start i morse kan jag säga! Min sovmorgon och jag snarkar i godan ro, maken dyker in och frågar om inte Noel (8) skulle på kalas idag? Kalaslappen är borta och vi ringer därför till stället där kalaset ska vara och det visar sig att det börjar 10 minuter senare! 5 minuter senare är han påklädd, håret fixat, tänderna bortstade och de springer i väg till bilen 😉 Pust!

25 mars i dag och det är våffeldagen! Gör ni våfflor i dag??
Jag svängde ihop mitt favoritrecept på LCHF våfflor så maken fick frukost när han kom tillbaka från den hastiga färden! (Detta receptet gör jag även pannkakor på, gjordes b.l.a i fredags till det hemliga projektet ;))

IMG_2898


Provkörde min nya elvisp! ÄLSKAR Dualit! Min stavmixer är också dualit, bästa jag någonsin haft.

IMG_2901

 

IMG_2903

 

IMG_2904

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Våfflor LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

67 stycken

2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
< 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
nypa salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt


Instruktioner

Mixa allt med stavmixer och grädda i smör i våfffeljärn.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

74 kommentarer

marie 19 juni, 2022 - 13:15

Hej! Vad menas med det tecknet framför psyllium? Mindre än 1 matsked…?

Svara
Åse 19 juni, 2022 - 13:17

Hej! Ja, knappt 1 msk

Svara
LCHF nybörjare 20 september, 2021 - 20:31

Går det att använda något annat än psyllium?

Svara
Åse 20 september, 2021 - 20:46

Nej det måste vara ngt som binder som fiberhusk eller psylliumfröskal

Svara
Mats 6 augusti, 2018 - 00:47

Det här ska testas i morgon med en variant. Lite lakritspulver så det blir lakrits våfflor och sedan lite hallongrädde till det. Borde bli gott.

Svara
Jenny 28 februari, 2017 - 19:01

Väldigt goda våfflor ! Har gjort dom enligt receptet tidigare, men idag skippade jag vaniljpulver och hade i riven ost i smeten. Ca 1 1/2 dl kanske och det blev supergott. Serverade med c f, rödlök, riven ost och räkor. Bättre än langos tyckte både jag och maken 😊 Tack för en bra sida !

Svara
Åse 28 februari, 2017 - 19:42

Åh vilken toppenidé! tack!!

Svara
Anna 10 augusti, 2016 - 14:15

Jag undrar om dom blir frasiga?

Svara
Hanna 25 februari, 2016 - 08:22

Asså jag är fast i din blogg! Så himla bra!! Älskar alla recepten! Har själv en blogg och blir så himla inspirerad av din! Tack för att du har så bra recept och fin blogg!

//Hanna, bakochsmak.se

Svara
Åse 25 februari, 2016 - 10:10

Tack! Vad snällt sagt av dig! =)

Svara
Maria 21 augusti, 2015 - 11:20

Tack så himla mycket før recepten. Hvilka fantastiska våfflor, denna gången provade jag at använda kokosolia til at steka i, så frasiga og goda dom blev. Tack tack, det er så bra at gøra dom här våfflorna när jag tröttnar på at inte få carbs, dom gär mig lysten til at fortsätta på lchf. Hvilken annan livsstil tillåter våfflor och piskat grädde 😉 Ursäkta stavningen jag bor i Danmark och kommer inte helt i håg svänskan, haha

Svara
emma 8 augusti, 2015 - 09:10

Tack!!!!!!för dina recept. Så skönt att kunna bli inspirerad av allt! Jag la till 50g smält smör i smeten och mums!!

Svara
Frida Svensson 4 maj, 2015 - 13:37

Provade dessa våfflor idag. Oj vad bra de blev, och mättande så de räckte med två stycken=)
Du är inspirerande=)

Svara
Åse 4 maj, 2015 - 13:40

Vad härligt!!

Svara
Sari Hänninen 25 mars, 2015 - 15:39

Tjenare…
Fick tipset om dina våfflor…

Jag har dock inte mandelmjöl hemma…
Kan jag byta ut det mot t ex:
bovetemjöl
rismjöl eller
majsmjöl…

Jag vet ju inte hur pass utbytbara mjölsorterna är med varandra… :(…

Svara
Åse 25 mars, 2015 - 16:44

Hej! Nej det blir inte så bra, då är det bättre du provar detta receptet och grädda dem i våffeljärn: https://56kilo.se/lchf-pannkakor/

Svara
Amanda Spångberg 25 mars, 2015 - 13:14

Hej! Går det bra om smeten står i kylen i lite mer än en timme innan man steker våfflorna? Tänkte om jag gör smeten innan träningen så är det bara att börja steka när jag kommer hem.

Svara
Linnea 12 februari, 2015 - 11:31

Hej!
Våfflorna ser supergoda ut, och vi ska prova dom ikväll.
Kollar efter ett nytt våffeljärn så undrar vad använder du för våffeljärn? Märket alltså. 🙂

Svara
Åse 12 februari, 2015 - 12:42 Svara
Carina Ollén 10 augusti, 2014 - 16:20

Sökte o fann detta receptet, hade lite sukrin i . Resultatet ***** Nu blir det våfflor lite oftare

Svara
Camilla Blomfeldt 4 maj, 2014 - 08:38

Jättegoda och lätta att göra och framförallt så fastnar de inte i järnet. Jag serverade mina våfflor som en lunch med ägg, lax, matchessill, gräslök och creme fraiche. Var och en fick göra sin. Sen hade jag även hallonsylt och grädde fördom som ville ha en söt våffla. Väldigt uppskattat!

Svara
Nils 12 april, 2014 - 12:38

Jag brukar mixa ner 250g keso tillsammans med äggen. Då blir mina våfflor frasiga och jättegoda! 🙂

Svara
Maria 26 mars, 2014 - 13:51

Väldigt goda. Mina blev väldigt mjuka. Gjorde jag något fel eller blir de så?

Svara
Åse 26 mars, 2014 - 13:53

Jag tror det beror lite på järnet. Mitt blir väldigt hett och släpper ut fukt men har man ett järn som inte gör det så kan de nog bli mjuka. Tyvärr är det ju en hel del som påverkar resultatet i matlagning och bakning.

Svara
Maria 26 mars, 2014 - 14:14

Om det berodde på järnet borde mina vanliga våfflor också bli mjuka men de är frasiga o fina 🙂 nu vispade jag ihop och gjorde dem direkt. Borde smeten fått svälla lite mer kanske?

Svara
Åse 26 mars, 2014 - 14:16

Tror inte det har med saken att göra, jag gör mina med en gång. Nej det går inte att jämföra med hur ”vanliga” blir. Glutenfri bakning beter sig annorlunda. Och stek alltid i kokosfett så ytan blir frasig!

Svara
Jenny 25 mars, 2014 - 20:38

Började med lchf för första gången för två veckor sedan, varit rätt skeptisk men har gång på gång överraskats och idag var inget undantag. Gjorde halva smeten, blev tre våfflor precis och smakade ju kanon (2 gick ner och sen var jag proppmätt)! Över förväntan, godast varma och dessutom finare utseendemässigt än de sambon gjorde på pås-smet. TACK!

Svara
Agneta 25 mars, 2014 - 18:53

Tusen tack för ett riktigt gott våffelrecept. Hittar ofta bra recept på din sida när jag söker nya utmaningar och smaker.
Agneta

Svara
Åse 25 mars, 2014 - 19:39

Vad roligt att höra! 🙂

Svara
Johanna 21 april, 2013 - 18:52

Väldigt goda!

Svara
Maggan 26 mars, 2013 - 19:51

Gjorde dessa åt svärfar och hans fru och de blev helt frälsta! Bästa våfflorna jag har ätit! Supergoda!!!

Svara
Alicia Frank 22 mars, 2013 - 19:37

Jag har hittat nästan allt en lchf:are kan behöva här på mitt lokala Ica; allt förutom fiberhusk. Kan jag byta det mot något annat? Tänkte göra våfflor i helgen, nämligen.

Svara
Mikael 23 mars, 2013 - 15:21

FiberHusk innehåller 100 % pulveriserat psylliumfröskal.
Jag har köpt Finax psylium på willys, det var mycket billigare än Fiberhusk (psylliumfröskal) fast det innehåller ju samma sak.

Svara
Jimmy 28 oktober, 2012 - 19:36

Testade dessa idag och helt klart den bästa LCHF-våfflan hittills. Men är det någon som lyckats få till bättre frasighet? Jag hörde någon nämn att mineralvatten i vanliga våfflor gör dem frasigare, någon som testat det på dessa? Eller har andra idéer?

Svara
Åse 29 oktober, 2012 - 09:56

Det är ju tyvärr en av nackdelarna med att inte baka med vetemjöl, men mineralvatten kanske är tricket??

Svara
Annia 8 mars, 2016 - 19:12

Jag använde min mans farmors gamla trick: vispa grädden innan den blandas i smeten. Jag vet inte om det var det, eller farmoderns gamla våffeljärn som gjorde det, men oj så frasiga och goda de blev! Smeten blir visserligen tjock så man får klicka ut den, men det räcker med en klick i mitten, så fixar järnet resten själv! Mums!

Svara
Monica 10 juli, 2012 - 20:52

Så vansinnigt gott! Åt med grädde oc jordgubbar. Känns som min nya favorit.

Svara
maria 2 maj, 2012 - 11:11

Hej!!
Dessa gick hem hos oss stora och även hos sonen.. Dessa skall göras fler gånger, de belv super goda, och de var fortfarande super goda dagen efter 🙂
//Maria

Svara
Madde i CA 31 mars, 2012 - 08:51

Smarrigt. Ska jag pröva till frukost imorrn..

Svara
Mange (+24,1) 26 mars, 2012 - 19:39

Jag hittade massor av recept igår, och chansade på ett. De blev som smaklösa dödbakade pannkakor. Inte OK!
Ditt recept här ovan gav luftiga, fina och smakmässigt rätt ok våfflor, men jag vet inte om jag gör något fel, för de är fortfarande mjuka. Jag saknar det frasiga…
Ska det vara helt omöjligt att få till det frasiga utan att använda mjöl?

Svara
Åse 26 mars, 2012 - 19:48

Hej Mange!
Tyvärr är det så ibland att det är mjölet (stärkelsen??) som gör frasigheten! Mina kesoplättar blir frasiga men jag frityrsteker dem nästan i kokosfett 😉

Svara
Mange (+24,1) 26 mars, 2012 - 19:51

Så synd, men jag antar att våfflor är (ytterligare) en sak man kan leva utan.
Tack för ditt svar och för en suverän blogg med massor av tips!

Svara
Åse 26 mars, 2012 - 22:18

Kul att du gillar den!!

Svara
ÅsaS 25 mars, 2012 - 20:30

Konstigt nog så har inte mina barn varit några pannkaks-älskare. Däremot gillar de våfflor! Men sedan jag serverade pannkakor enligt ditt enkla recept (3 ägg, 3 msk cf, fiberhusk) så är det andra tongångar här hemma. Idag blev det dock varken pannkakor eller våfflor. Det blev korvgrillning i skidbacken och det slår nog det mesta. Nygrillad korv, kritvit snö, strålande sol och trötta och ömma ben – en helt perfekt dag! Blir nog en tidig kväll ikväll efter 2 dagar i skidbacken med mycket frisk luft – och 2 timmars bilresa på det… *gäsp*

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Sthlms tjej 25 mars, 2012 - 19:55

Åse, en fråga.
Om du gör 3 våfflor ex till frukost eller lunch. Hur många äter du då?
Jag har själv lite problem att äta lagom:(
Skulle vara bra att veta hur andra Lchf: are äter när det kommer till mängd.
Jag har ca 7 kg kvar till min målvikt, 56 kg 🙂

Svara
Åse 25 mars, 2012 - 20:03

Jag äter en! Med lite yoghurt och nötter typ.

Svara
Åse 25 mars, 2012 - 20:04

Men generellt står jag mig bättre på kesoplättar än pannkakor/våfflor.

Svara
Lena 25 mars, 2012 - 15:33

Hoppade över våfflorna och gjorde kesoplättar i stället med rårörda jordgubbar helt klart en favorit i famlijen.

Svara
Henrik - Allt om LCHF 25 mars, 2012 - 12:43

Härligt med våfflor! Det gjorde vi också idag. Ha en bra söndag!

Svara
Åse 25 mars, 2012 - 12:44

Gott!! Ha det bra i dag du också! =)

Svara
Lotte 25 mars, 2012 - 12:04

Tack, det receptet ska jag prova i eftermiddag 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.