God morgon ni alla!
Jag fick en flygande start i morse kan jag säga! Min sovmorgon och jag snarkar i godan ro, maken dyker in och frågar om inte Noel (8) skulle på kalas idag? Kalaslappen är borta och vi ringer därför till stället där kalaset ska vara och det visar sig att det börjar 10 minuter senare! 5 minuter senare är han påklädd, håret fixat, tänderna bortstade och de springer i väg till bilen 😉 Pust!
25 mars i dag och det är våffeldagen! Gör ni våfflor i dag??
Jag svängde ihop mitt favoritrecept på LCHF våfflor så maken fick frukost när han kom tillbaka från den hastiga färden! (Detta receptet gör jag även pannkakor på, gjordes b.l.a i fredags till det hemliga projektet ;))
Provkörde min nya elvisp! ÄLSKAR Dualit! Min stavmixer är också dualit, bästa jag någonsin haft.
Skriv ut
Våfflor LCHF
Ingredienser
6–7 stycken
2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
< 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
nypa salt
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
Instruktioner
Mixa allt med stavmixer och grädda i smör i våfffeljärn.
 
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
74 kommentarer
Hej! Vad menas med det tecknet framför psyllium? Mindre än 1 matsked…?
Hej! Ja, knappt 1 msk
Går det att använda något annat än psyllium?
Nej det måste vara ngt som binder som fiberhusk eller psylliumfröskal
[…] hos mig så ska prata lite om min uppdaterade erfarenhet. Det kommer komma i min nya bok också. Nygjorda våfflor som väntar på barnen! De äter dem som de är med ost & skinka emellan! Jag älskar ju […]
[…] några våfflor själv strax. Michelle är här så jag tänkte bjuda henne på några av mina goda mandelvåfflor! Kidsen vill nog ha ett gäng när de kommer hem också =) Jag var och hämtade henne strax efter 8 […]
Det här ska testas i morgon med en variant. Lite lakritspulver så det blir lakrits våfflor och sedan lite hallongrädde till det. Borde bli gott.
[…] Nygjorda våfflor som väntar på barnen! De äter dem som de är med ost & skinka emellan! […]
[…] till 8 sedan har jag och Alice stått och gräddat våfflor! YUM! Det händer såååå sällan att jag gör våfflor, pannkakor, kesoplättar etc numera […]
Väldigt goda våfflor ! Har gjort dom enligt receptet tidigare, men idag skippade jag vaniljpulver och hade i riven ost i smeten. Ca 1 1/2 dl kanske och det blev supergott. Serverade med c f, rödlök, riven ost och räkor. Bättre än langos tyckte både jag och maken 😊 Tack för en bra sida !
Åh vilken toppenidé! tack!!
Jag undrar om dom blir frasiga?
[…] och igår kom det! Hittade ett recept på nätet som lät jättegott. Det hittar ni här: https://56kilo.se/lchf-vafflor/ Men jag la till 1/2 dl bubbelvatten i det för att få lite frasiga våfflor. Det kan vara svårt […]
Asså jag är fast i din blogg! Så himla bra!! Älskar alla recepten! Har själv en blogg och blir så himla inspirerad av din! Tack för att du har så bra recept och fin blogg!
//Hanna, bakochsmak.se
Tack! Vad snällt sagt av dig! =)
[…] gluten- och sockerfria brunchförslag till en skön söndag. Glutenfria LCHF våfflor enligt https://56kilo.se/lchf-vafflor/ 3 dl mandelmjöl 3 dl laktosfri vispgrädde eller krämig kokosmjölk 6 ägg 3 tsk bakpulver […]
[…] och jag måste säga att han (som är kinkig med sånt) älskade dem. Våffelreceptet kommer från 56kilo.se och jag har modifierat den. Här kommer det som […]
Tack så himla mycket før recepten. Hvilka fantastiska våfflor, denna gången provade jag at använda kokosolia til at steka i, så frasiga og goda dom blev. Tack tack, det er så bra at gøra dom här våfflorna när jag tröttnar på at inte få carbs, dom gär mig lysten til at fortsätta på lchf. Hvilken annan livsstil tillåter våfflor och piskat grädde 😉 Ursäkta stavningen jag bor i Danmark och kommer inte helt i håg svänskan, haha
Tack!!!!!!för dina recept. Så skönt att kunna bli inspirerad av allt! Jag la till 50g smält smör i smeten och mums!!
Provade dessa våfflor idag. Oj vad bra de blev, och mättande så de räckte med två stycken=)
Du är inspirerande=)
Vad härligt!!
Tjenare…
Fick tipset om dina våfflor…
Jag har dock inte mandelmjöl hemma…
Kan jag byta ut det mot t ex:
bovetemjöl
rismjöl eller
majsmjöl…
Jag vet ju inte hur pass utbytbara mjölsorterna är med varandra… :(…
Hej! Nej det blir inte så bra, då är det bättre du provar detta receptet och grädda dem i våffeljärn: https://56kilo.se/lchf-pannkakor/
Hej! Går det bra om smeten står i kylen i lite mer än en timme innan man steker våfflorna? Tänkte om jag gör smeten innan träningen så är det bara att börja steka när jag kommer hem.
Hej!
Våfflorna ser supergoda ut, och vi ska prova dom ikväll.
Kollar efter ett nytt våffeljärn så undrar vad använder du för våffeljärn? Märket alltså. 🙂
Denna: https://56kilo.se/vaffelfeber-och-ekogott/
=)
Sökte o fann detta receptet, hade lite sukrin i . Resultatet ***** Nu blir det våfflor lite oftare
Jättegoda och lätta att göra och framförallt så fastnar de inte i järnet. Jag serverade mina våfflor som en lunch med ägg, lax, matchessill, gräslök och creme fraiche. Var och en fick göra sin. Sen hade jag även hallonsylt och grädde fördom som ville ha en söt våffla. Väldigt uppskattat!
[…] gjorde sonen och dottern LCHF-våfflor som blev jättegoda, receptet jag använde finns hos Åse på 56kilo.se, fast vi blandade i lite stevia för att få lite sötare våfflor. Vi gjorde dubbel sats men […]
Jag brukar mixa ner 250g keso tillsammans med äggen. Då blir mina våfflor frasiga och jättegoda! 🙂
Väldigt goda. Mina blev väldigt mjuka. Gjorde jag något fel eller blir de så?
Jag tror det beror lite på järnet. Mitt blir väldigt hett och släpper ut fukt men har man ett järn som inte gör det så kan de nog bli mjuka. Tyvärr är det ju en hel del som påverkar resultatet i matlagning och bakning.
Om det berodde på järnet borde mina vanliga våfflor också bli mjuka men de är frasiga o fina 🙂 nu vispade jag ihop och gjorde dem direkt. Borde smeten fått svälla lite mer kanske?
Tror inte det har med saken att göra, jag gör mina med en gång. Nej det går inte att jämföra med hur ”vanliga” blir. Glutenfri bakning beter sig annorlunda. Och stek alltid i kokosfett så ytan blir frasig!
Började med lchf för första gången för två veckor sedan, varit rätt skeptisk men har gång på gång överraskats och idag var inget undantag. Gjorde halva smeten, blev tre våfflor precis och smakade ju kanon (2 gick ner och sen var jag proppmätt)! Över förväntan, godast varma och dessutom finare utseendemässigt än de sambon gjorde på pås-smet. TACK!
Tusen tack för ett riktigt gott våffelrecept. Hittar ofta bra recept på din sida när jag söker nya utmaningar och smaker.
Agneta
Vad roligt att höra! 🙂
[…] hittar ni ett glutenfritt samt LCHF-vänligt recept som jag har tipsat er om […]
[…] Receptet kommer från 56kilo. […]
Väldigt goda!
[…] gjorde jag efter Åses […]
[…] Eftersom att våffeldagen inföll den 25 mars och vi befann oss i Polen utan våffeljärn så passade jag på att äta några lchf våfflor till frukost imorse. Supergoda! Vilket grymt bra recept! Ni hittar receptet här. […]
[…] våffelsmeten trilskades och fastnade i järnet så tröttnade jag, eller min hungriga mage, och istället gjorde […]
Gjorde dessa åt svärfar och hans fru och de blev helt frälsta! Bästa våfflorna jag har ätit! Supergoda!!!
[…] Receptet hittade jag här! […]
[…] Det är inte våffeldagen förrän på måndag men jag och tjejerna smygstartade och gjorde våfflor till lunchen. Det blev mandelvåfflor för vår del idag som serverades med hallon och grädde. Mättade, gott och jag har nu två tjejer här hemma som är väldigt glada på sin mamma! Samma recept som jag använde till våfflorna idag brukar vi göra pannkakor med också. Du hittar receptet HÄR […]
Jag har hittat nästan allt en lchf:are kan behöva här på mitt lokala Ica; allt förutom fiberhusk. Kan jag byta det mot något annat? Tänkte göra våfflor i helgen, nämligen.
FiberHusk innehåller 100 % pulveriserat psylliumfröskal.
Jag har köpt Finax psylium på willys, det var mycket billigare än Fiberhusk (psylliumfröskal) fast det innehåller ju samma sak.
[…] Idag gjorde jag Åses lchf våfflor https://56kilo.se/lchf-vafflor/ […]
[…] har jag för första gången gjort LCHF-våfflor. Jag hämtade receptet hos 56kilo och de blev jättegoda, men bara frasiga i kanterna. Till serverade jag iskall vispgrädde med […]
Testade dessa idag och helt klart den bästa LCHF-våfflan hittills. Men är det någon som lyckats få till bättre frasighet? Jag hörde någon nämn att mineralvatten i vanliga våfflor gör dem frasigare, någon som testat det på dessa? Eller har andra idéer?
Det är ju tyvärr en av nackdelarna med att inte baka med vetemjöl, men mineralvatten kanske är tricket??
Jag använde min mans farmors gamla trick: vispa grädden innan den blandas i smeten. Jag vet inte om det var det, eller farmoderns gamla våffeljärn som gjorde det, men oj så frasiga och goda de blev! Smeten blir visserligen tjock så man får klicka ut den, men det räcker med en klick i mitten, så fixar järnet resten själv! Mums!
[…] Receptet ursprungligen tagit från Åses blogg https://56kilo.se. Det receptet hittar ni HÄR. […]
[…] älskar väl våfflor? Dessa är gjorda utifrån Åses recept, men ett tips är att mixa blandade nötter i stället för att bara ha mandelmjöl – smaken […]
Så vansinnigt gott! Åt med grädde oc jordgubbar. Känns som min nya favorit.
[…] strax före ett men hädanefter hoppar jag fastan ett tag. Får se hur länge. Jag gjorde iaf LCHF våfflor till lunch. Goda! Till dessa åt vi hemmagjord rårörd hallonsylt, vaniljgrädde, kesella och […]
[…] 49 kr på Kjell & Company . Gräddade LCHF våfflor i den, blev kanon goda. Receptet hittade jag här, gjorde dubbel sats och det blev 10 st stora tjocka […]
Hej!!
Dessa gick hem hos oss stora och även hos sonen.. Dessa skall göras fler gånger, de belv super goda, och de var fortfarande super goda dagen efter 🙂
//Maria
[…] & Jimmy har nyss varit här och vi bjöd på Åses LCHF våfflor med vispgrädde och färska hallon. Det var jättegott! Smakade precis som vanliga våfflor och […]
Smarrigt. Ska jag pröva till frukost imorrn..
Jag hittade massor av recept igår, och chansade på ett. De blev som smaklösa dödbakade pannkakor. Inte OK!
Ditt recept här ovan gav luftiga, fina och smakmässigt rätt ok våfflor, men jag vet inte om jag gör något fel, för de är fortfarande mjuka. Jag saknar det frasiga…
Ska det vara helt omöjligt att få till det frasiga utan att använda mjöl?
Hej Mange!
Tyvärr är det så ibland att det är mjölet (stärkelsen??) som gör frasigheten! Mina kesoplättar blir frasiga men jag frityrsteker dem nästan i kokosfett 😉
Så synd, men jag antar att våfflor är (ytterligare) en sak man kan leva utan.
Tack för ditt svar och för en suverän blogg med massor av tips!
Kul att du gillar den!!
[…] idag blev det ett nytt försök med ett nytt recept som blev sååå mycket bättre!! Det är Åse som står för lyckoträffen […]
Konstigt nog så har inte mina barn varit några pannkaks-älskare. Däremot gillar de våfflor! Men sedan jag serverade pannkakor enligt ditt enkla recept (3 ägg, 3 msk cf, fiberhusk) så är det andra tongångar här hemma. Idag blev det dock varken pannkakor eller våfflor. Det blev korvgrillning i skidbacken och det slår nog det mesta. Nygrillad korv, kritvit snö, strålande sol och trötta och ömma ben – en helt perfekt dag! Blir nog en tidig kväll ikväll efter 2 dagar i skidbacken med mycket frisk luft – och 2 timmars bilresa på det… *gäsp*
Kram och ha det gott!
ÅsaS
Åse, en fråga.
Om du gör 3 våfflor ex till frukost eller lunch. Hur många äter du då?
Jag har själv lite problem att äta lagom:(
Skulle vara bra att veta hur andra Lchf: are äter när det kommer till mängd.
Jag har ca 7 kg kvar till min målvikt, 56 kg 🙂
Jag äter en! Med lite yoghurt och nötter typ.
Men generellt står jag mig bättre på kesoplättar än pannkakor/våfflor.
Hoppade över våfflorna och gjorde kesoplättar i stället med rårörda jordgubbar helt klart en favorit i famlijen.
Härligt med våfflor! Det gjorde vi också idag. Ha en bra söndag!
Gott!! Ha det bra i dag du också! =)
Tack, det receptet ska jag prova i eftermiddag 🙂